Препорака за добар психолог

Discussion in 'Психологија' started by Blue.Butterfly, Dec 8, 2010.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Розалија Секулоска работи и онлајн,
    цената ѝ беше 2000 јас кога идев, сега не знам колку е.
    Себесложувалка исто онлајн работат, цената е исто тука негде, мислам.
    Тина Васков е супер според мене, ама не сум сигурна дали работи и онлајн. Одамна идев кај неа, цената ѝ е сигурно покачена од тогаш.
    За поприступачни цени, можеш да разгледаш на апликацијата Разговор.мк, знам дека се нешто пониски цените таму ама немам искуство, не знам колку е функционално.

Matea^_^ and Simon4e0507 like this.
  2. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

За разговор.мк тоа што разгледував, премногу има од приватни факултети. Не сакам лошо да бидам сфатена но примерите околу мене кажуваат дека за ваква работа не треба да се доверувам на такви дипломи, иако може да испадне да е некој многу подобар и поуспешен од таков факултет.
    Лошо е и тоа што точно на крајот на 50 или 60 минути завршува, на средина на реченица исклучува, можеби има нешто да се докаже можеби психологот сака уште 1 минута но ништо.

Simon4e0507 likes this.
  3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Претпоставував дека е таква ситуацијата на разговор.мк...
    Според мене, нема споредба помеѓу сеанса во живо и онлајн. Барем ја не би можела онлајн, ама кога имаш потреба, се ќе пробаш..
    Ништо, пробај со некоја од овие што ти ги предложив погоре. Побарај ги на инста, ќе ти одговорат.
    Можеш и да им се јавиш, Себесложувалка имаат оставено број во био. Розалија и Тина го немаат оставено, ако сакаш, ќе ти ги пишам броевите во порака.

Matea^_^ likes this.
  4. Kikou

Kikou Истакнат член

Некој дали има искуство со Тиана Ивановска од СебеСложувалка?

5. ani23

ani23 Популарен член

Психолог и психотерапевт е различно многу.Првите завршиле само факултет,вториве поминале самите низ цел еден процес на психотерапија како што одиме ние во минимум 2 години,и имале ментор или уште имаат за некој правец во кој се насочиле,Тоа не е само одам на курс за нешто ,туку обично повозрасен што ќе ги води низ нивното самосоочување,за да имаат непристрасност кон клиентот.И јас порано не разбирав ова во детали,сега ја знам разликата,а таа е ОГРОМНА.

Simon4e0507 likes this.