Форумџика на годината

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    847
    Розалија Секулоска работи и онлајн,
    цената ѝ беше 2000 јас кога идев, сега не знам колку е.
    Себесложувалка исто онлајн работат, цената е исто тука негде, мислам.
    Тина Васков е супер според мене, ама не сум сигурна дали работи и онлајн. Одамна идев кај неа, цената ѝ е сигурно покачена од тогаш.
    За поприступачни цени, можеш да разгледаш на апликацијата Разговор.мк, знам дека се нешто пониски цените таму ама немам искуство, не знам колку е функционално.

На Matea^_^ и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  2. Matea^_^

Matea^_^ Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2020
    Пораки:
    357
    Допаѓања:
    616
    За разговор.мк тоа што разгледував, премногу има од приватни факултети. Не сакам лошо да бидам сфатена но примерите околу мене кажуваат дека за ваква работа не треба да се доверувам на такви дипломи, иако може да испадне да е некој многу подобар и поуспешен од таков факултет.
    Лошо е и тоа што точно на крајот на 50 или 60 минути завршува, на средина на реченица исклучува, можеби има нешто да се докаже можеби психологот сака уште 1 минута но ништо.

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Panda00

Panda00 Истакнат член

Се зачлени на:
    9 октомври 2021
    Пораки:
    246
    Допаѓања:
    847
    Претпоставував дека е таква ситуацијата на разговор.мк...
    Според мене, нема споредба помеѓу сеанса во живо и онлајн. Барем ја не би можела онлајн, ама кога имаш потреба, се ќе пробаш..
    Ништо, пробај со некоја од овие што ти ги предложив погоре. Побарај ги на инста, ќе ти одговорат.
    Можеш и да им се јавиш, Себесложувалка имаат оставено број во био. Розалија и Тина го немаат оставено, ако сакаш, ќе ти ги пишам броевите во порака.

На Matea^_^ му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Kikou

Kikou Истакнат член

Се зачлени на:
    12 мај 2022
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Некој дали има искуство со Тиана Ивановска од СебеСложувалка?

5. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    981
    Допаѓања:
    1.448
    Психолог и психотерапевт е различно многу.Првите завршиле само факултет,вториве поминале самите низ цел еден процес на психотерапија како што одиме ние во минимум 2 години,и имале ментор или уште имаат за некој правец во кој се насочиле,Тоа не е само одам на курс за нешто ,туку обично повозрасен што ќе ги води низ нивното самосоочување,за да имаат непристрасност кон клиентот.И јас порано не разбирав ова во детали,сега ја знам разликата,а таа е ОГРОМНА.

На Mari7 и Simon4e0507 им се допаѓа ова.
  6. Mari7

Mari7 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    75
    Здраво,дали некој овде имал искуство со психотерапевт Мирјана Јовановска Стојановска од Амигдла и како сте задоволни.
    Во потрага сум по добар психотерапевт подолго време па се мислам за Амигдала или доколку имате да ми предложите некој друг.Секоја препорака е добредојдена.

7. Angel_G

Angel_G Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јули 2019
    Пораки:
    288
    Допаѓања:
    316
    Факултетот и дипломата не работат ...работи човек/ особа која има емпатија и скилс. И помагав на една колешка летово ,имаше премногу клиенти оти буквално луѓето кои бараат поддршка од психолог сакаат да бидат сослушани оти сега во 21век секој /а треба да има некој што го сослуша и тој разговор или дијалог да биде во пријатен амбиент. Џабе ако имате лиценциран психолог со сертификати и работилници и семинари за СВ кога сте бројка во неговиот распоред...Јас лично слушав нејзини клиенти кои имаа потреба со некој да поделат нешто што ги мачи, едноставно да се искажат пред особа која нема да ги осуди туку разбере. Не ми беше поентата да наплатам ,мислам тоа пријателката моја си го регулирате. Јас имам дипломирано правни науки и магистрирано слична некоја област каде специјализација ми е ,,мирно решавање на конфликти во спорови,, но, таму верувајте имам прочитано тони книги кои се гола теорија. Праксата и примерите ,животот ,предизвиците ,социјалните елементи ,нарушените меѓучовечки односи се друга димензија за ова...и јас имам лично свој слушател што уредно си го посетувам тоа е заради чистење на умот од ,,токсините,, не мора да е проблем депресија, анксиозност. Ова е потреба на секој човек или жена без оглед заради менталната хигиена. П.С да заолружам еднаш се залетав во Неокортекс тие ,,се многу на цена,,, а отидов при мојата беше на годишен, с се соочував со тежок предизвик ,болест на родител. Жалам што бев еден час таму и жалам што жената која важеше за некој врв не даде Бикова повратна енергија на таа сеанса која за мене тогаш значеше. Барајте личност која ќе биде од доверба, држи до професионалност но и ќе ви пружи чувство на прифатеност и припаѓање ,а тоа се чувствува уште на прва средба...

На KiT и BubamaraM им се допаѓа ова.
  8. WorkOnYou

WorkOnYou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2019
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    71
    АПСОЛУТНО! Топла препорака

На Цопетиња, Mari7 и dromka им се допаѓа ова.
  9. Harley Quinn

Harley Quinn Истакнат член

Се зачлени на:
    8 февруари 2020
    Пораки:
    256
    Допаѓања:
    431
    Од кој психолог сте задоволни од СебеСложувалка?

10. Sun&Moon

Sun&Moon Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2022
    Пораки:
    1.190
    Допаѓања:
    1.738
    Се прекинува разговор само ако е на пишување.
    Ако е аудио, обично е преку телефонски број, а ако е видео не се исклучува.
    Гледајте кои едукации се завршени и каде, каде работи психологот, колку искуство има и за што е специјализиран.
    Приватен и државен е исто, сувопарно учење теорија без никаква пракса на двата факултета.
    Такада според мене има други работи кои би ги акцентирала повеќе од факултетско образование. Не е само дс завршиш факултет, после има долг пат да се доедуицраш за да држиш сесии малтене како медицина. Плус, за да ја продолжат лиценцата мора да одат на едукации и да собираат бодови.

На Mari7, Panda00 и Pixi5 им се допаѓа ова.
  11. Mari7

Mari7 Активен член

Се зачлени на:
    16 ноември 2025
    Пораки:
    36
    Допаѓања:
    75
    Ти благодарам за одговорот и за препораката

12. NewChlen123

NewChlen123 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas imam slobodno kontaktirate me ke vi dadam kontakt vo dm

13. NewChlen123

NewChlen123 Активен член

Се зачлени на:
    16 декември 2025
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    0
    Jas imam slobodno kontaktirate me ke vi dadam kontakt vo dm
    Iskreno mozam da go preporacam Dr. Nikola stojkovikj od Ataraxia, mnogu profesionalen I mene mnogu mi pomogna so mojata samodoverba I opsto so mapiranje niz zivotot

14. half-moon

half-moon Активен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2023
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    1
    Морам да споделам прелошо искуство со Александра Стојановска од Емотива.
    Имав закажано сеанса во 18:30h и истата требаше да трае 1 час. Ме прими во 18:48h, додека седнав и се сместив беше 18:50h, а во 19:32h ми рече дека сеансата е завршена без притоа ниту на почетокот ниту на крајот да се извини или барем да даде објаснување за доцнењето, а ниту предлог за дополнување на изгубеното време (причина за доцнењето и моето чекање во чекална беше тоа што имаше друга клиентка пред мене).
    Во текот на целиот разговор, јас се немам понепријатно чувствувано. Дрска, надмена, со коментари кои напаѓаат. Доколку пристапот и е да го испровоцира клиентот за да допре до чувствителни теми, доколку е добар психолог треба и да процени дека не секој човек е ист по карактер, па на пример кај мене го постигна сосем спротивниот ефект, односно да не можам да се отворам пред таков човек. На крај (тие нецели 40мин) иако платив целосна сума за 1 час, ја заврши сеансата со за мене неприличен дури и навредлив коментар, на мое прашање упатено до неа за одредена тема, дека сум можела и сама да прочитам по интернет ако ме интересирало. Искочив и воопшто не сакав енергија да трошам на поплаки за времето или разговорот, затоа што сфатив дека нема да се вратам тука втор пат.

На Srckata28 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    6.721
    Допаѓања:
    17.714
    Јасмина Јонуз?

16. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    3.575
    Јасмина е многу квалитетна. Ти ја препорачувам.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Mumoftwo30

Mumoftwo30 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2023
    Пораки:
    4.863
    Допаѓања:
    15.668
    Колку е сесија кај неа? Беше државно, кога одев, и мн бев задоволна, после краток период отиде приватно, не знам ни каде е, ни колку и е сесија сега.

18. JasSumK

JasSumK Активен член

Се зачлени на:
    26 мај 2023
    Пораки:
    2
    Допаѓања:
    1
    Здраво,

Да ми препорачате брачен советник за сесии во пар и индивидуални

На Simon4e0507 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. theunforgiven

theunforgiven Популарен член

Се зачлени на:
    27 декември 2012
    Пораки:
    2.023
    Допаѓања:
    3.575
    Ах, тоа не знам...

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. La-loca

La-loca Популарен член

Се зачлени на:
    10 јуни 2020
    Пораки:
    1.078
    Допаѓања:
    6.951
    Во Мвр амбулантата е преку матичен закажи си.

На Mumoftwo30 му/ѝ се допаѓа ова.