Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. espana

espana Популарен член

Се зачлени на:
    22 август 2012
    Пораки:
    1.687
    Допаѓања:
    1.960
    Ј

2. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Ете и јас за прв пат во животов побарав помош од психолог, ама и последен ќе е, најдов жена шо ми ја препорачаа. Се чувме вчера, се договоривме за сесија денеска во 5, онлајн. И она ми рече дека нели оти не ме познава, сака да и уплатам 2500 денара предвреме. И реков нема проблем. Цел наш разговор се вртеше околу парите, 100 пати ми го спомна тоа, дури и ми кажа дека некоја друга нејна клиентка и платила предвреме за 4 сесии и ако можам и јас тоа да го направам. И реков не, и оти ќе си плаќам само за една сесија, пред сесијата. Се осуди повеќе пати да ми го напомене тоа.
    Откако исклучивме пак почна да ми пише за парите, и за да и уплатам за повеќе сесии. Реков ајде утре ќе ти уплатам за една.
    И денеска уште од сабајле 11- 12 ми пиша пак за парите. А надвор врнеше, и чекав да застане за да одам да и уплатам. Тоа ми беше веќе ред флег, и земав и уплатив 40е, и и реков дека нема потреба да ми се јавува и оти изгубив поверение во неа. И да не и уплатев до 5, можеше само да ми каже дека чим не сум уплатила, нема да има сесија, а не да ме замара за пари од вчера. И уплатив пари само за да не ме смета дека лажев и да почне да ме објавува насекаде.
    Јас сакав на неа да и се доверам за тој проблем со пари, шо сите во животот ме гледат како :cash: , а она истото ми го направи. И тоа и го реков.
    И ја блокнав. Нека и се наздравје парите, ама неможам да комуницирам со такви личности.
    Име нема да спомнувам оти не сакам закачки.

На Cosmic Girl, st-el, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Munchmallow20

Munchmallow20 Форумски идол

Се зачлени на:
    12 декември 2021
    Пораки:
    6.480
    Допаѓања:
    28.930
    Која е малоумнава жити господ?
    Збориме за наша или у странство?

4. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Наша е. Од Мк.

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  5. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.133
    Допаѓања:
    18.225
    Кажиш ја која е..

6. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Не, не сакам да ја кажам јавно, дојдов само да се пожалам.
    Она може и добра да е во работата, кој ја знае, ама мене ми се причини ко да сака само пари да ми земе и ко да зависи од моите пари, и многу се разочарав.
    После ми се извини, ама и реков дека не сакам веќе да се слушнеме.

7. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    7.133
    Допаѓања:
    18.225
    . Убо си и нпрајла.
    Па и предвреме бе?
    ХаХХахха

8. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Абе ок тоа, ја сфаќам, нели, прв пат се слушаме и во ред е да ми побара предвреме пари оти не ме знае, ама цел разговор околу тоа да се вртии неколку пати да ми кажува да и уплатам за повеќе сесии, ми стана сомнително....

9. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    1.835
    Види не се сите такви ,од едно лошо искуство,да ги оцрниш сите.Јас кога немам пари кај мојот психолог ,идам и на почек и плаќам кога ке стигне плата ,ме чекал и 2/3 недели.Се разбира однапред си прашувам и кажувам ако ми е таква ситуација некогаш ,а итно ми треба муабет.Има една по групите за анкс и секаде во домаќински муабети и други групи се претставува како психолог, и дека работи во школо,а нема врска лаже и собира пари.Да не си налетала на таа,глумица и преварантка случајно?Ние од тука во МК ,ги знеме.Ете да знаат и други дека го има тоа.За плаќане однапред бидејќи си онлајн ми има логика многу.

На JoyJoy му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Не, не е таа, оваа стварно е психолог.

И која е таа шо се претставува како психолог, де кажете, за да знаеме да не се заебеме.

11. Intergalactic

Intergalactic Активен член

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    309
    @Adidas888
    Воопшто не се од помош баш треба јака и сигурна препорака за психолог/социолог/психијатар.
    Према некои неофицијални статистики навистина предатори и психопати врие во овие области, не знам дали се хранат со туѓа болка и се садисти па ги бираат овие професии, но ова во неколку наврати го имам слушано на интернет, на поткасти од други психолози и сл. а за жал и лично искусено но јас брзо препознавам и не дозволувам понатамошна манипулација.

На BlackNight, GirlLove и Adidas888 им се допаѓа ова.
  12. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Ме замисли сега членката :rofl:
    Оти баш видов една друга шо се претставува како психолог и и пишав а ич не видов типката дека е русинка. Сега баш и го разгледав профилот, типката се нуди насекаде како психолог, како масажер, како учител по руски јазик, па веѓи правела, нз шо друго.... :rofl::rofl:
    Ако е таа, кажувајте да ја блокирам одма :rofl::rofl::rofl::rofl:
    Аааа, готово, веќе онлајн ништо, ни чорапи нема да нарачувам онлајн.

На Mumoftwo30, GirlLove и Intergalactic им се допаѓа ова.
  13. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    309
    Нормално дека не се сите ама ги има многу и треба да се биде доста претпазлив при изборот.

На Adidas888 му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ani23

ani23 Популарен член

Се зачлени на:
    2 септември 2011
    Пораки:
    1.138
    Допаѓања:
    1.835
    Тоа го има во секоја работа,и на кола кога ќе се расипе има мајстор вистински,некој недоучен или пак апла скемови што прави и лажов и нема врска од поравка.

15. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Јас ја блокнав и оваа втората, русинката, за секој случај. :rofl::rofl:
    Сама ќе се лечам.
    Дајте хелексите.

На Mumoftwo30, eliesaab, ani23 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  16. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.255
    Допаѓања:
    17.933
    И јас имав вакво искуство после одење од година дена. Мислев дека убаво се знаеме за тој период, патем никогаш не сум доцнела со никаква уплата (принцип одам - плаќам), ама дефинитивно прекинав кога почна да бара точен број на сеанси за да си го планира приливот. Искрено, пари сум фрлала по шопинг за работи што НЕ ги носам, ама бар кога ги гледам не ми е криво. И стално е било истото, не дека не сум дала шанси. Цел муабет околу пари, па пари. Еми поарно несреќна и со парталите купени, неголи да ме „силува“ некој во мозок за предвремена уплата.

На BlackNight, GirlLove и Adidas888 им се допаѓа ова.
  17. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Е и тоа шо викаш, и оваа сигурно сакаше да си го испланира приливот, може после првата сеанса ќе ми кажеше дека ќе морам да и дадам пари за повеќе сеанси или ништо работа.

На eliesaab му/ѝ се допаѓа ова.
  18. eliesaab

eliesaab Форумски идол

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    5.255
    Допаѓања:
    17.933
    Јас ги сфаќам дека реално им зависи бројот на средбите, од тоа живеат. Ама да форсираат предвремена уплата малтене ми е умоболно. И ова само ми кажува дека многу се во таа професија, дека те гледаат како бројка и ништо повеќе. ..ако веќе зборуваме, сите веќе насекаде нѐ гледаат како бројки и ништо повеќе. И е жално.

На Panda00 и Adidas888 им се допаѓа ова.
  19. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Се зачлени на:
    30 јануари 2022
    Пораки:
    7.571
    Допаѓања:
    34.081
    Баш така се осетив, ко парите да и се само битни и ко да и зависи животот од моите пари шо ќе и ги дадам.
    Многу непријатно се осетив. И како да се доверувам на таква личност?

После откако и уплатив и и реков дека не сакам контакт, кажа дека она се осеќала непријатно. Епа сега тоа е.

На BlackNight и Intergalactic им се допаѓа ова.
  20. Intergalactic

Се зачлени на:
    4 март 2026
    Пораки:
    122
    Допаѓања:
    309
    Треба рефундација да изврши.

На eliesaab и Adidas888 им се допаѓа ова.