Отидов кај Љубинка Спиркоска и искрено многу сум разочарана. Ми даде лекови, а нит ми кажа што нарушување, растројство имам, ништо. Ве молам стварно ако знаете некој добар психијатар во Ск да ми препорачате, и така доволно време изгубив... Времето минува а мене состојбата ми е се полоша.
Здраво девојки, сакам да ве прашам што и како треба за да посетам психолог/психотерапевт... Дали треба да отидам на матичен за да ми даде упут или...? И бидејќи не сум од Скопје, а во градот во којшто живеам па и нема добри психолози, советувајте ме што треба да направам ? Ви благодарам!
Elicea i risperidon. A risperidonot e za sizofrenija. Pa jas nemam sizofrenija. Sto mi trebase da go procitam upatstvoto...
Мислам дека таа е психијатар. Мене лично ми остави впечаток дека работи ради-реда. Зборуваш,ама она како да не те слуша. А за терапијата препишува постари лекови. Севкупно не ме восхити како што ја фалеа. Од психолозите се мислам за психосеанси помеѓу Дијана Белева и Вера Цуракова. Каде им се ординациите и колку наплаќаат приватно(претпоставувам не работат со фондот ако знае некој да ми пише би била преблагодарна.
Po preporaka na @Viki693 otidov kaj Ljubinka. Viki ti blagodaram mnogu za preporakata. Ama ne sum zadovolna bas, nemam doverba vo nea. Ne znam, ete ne mozam da i veruvam. Sakav da slusnam vtoro mislenje ama majka mi me predomisli demek ne sum pravela operacija pa da slusnam vtoro mislenje. No sepak posle dolgo razmisluvanje resiv da ja smenam. Po preporaka na @CameliaMiller ke zakazam kaj Jasmina. Iskreno se nadevam deka ovoj pat ke bidam zadovolna, ke mozam da i veruvam. Vi blagodaram za preporakite, iskreno se nadevam deka sto poskoro ke se izlecam.
1418 Ti rekov deka edna prijatelka odeshe kaj nea i beshe mnogu zadovolna, licno ne ja znam, po mene ne e vo pravo majka ti pobaraj si i 2-ro mislenje i mislam deka na privatno poveke obrnuvaat vnimanie so psihoterapija, no koga ke odish kaj drug obavezno da si kazesh sto piesh da znae dr. da ne ti mesha pa i drugi lekovi i ke napravish kasha kavabalak..
Не грека си. Мој термин на психотерапија е 45 мин. Јас закажав преку мој термин првиот пат, а после си одев по договор и при потреба.
А немаме некој што студира психологија на форумов? Зошто не се активни таквите, па да споделат малку од нивното знаење м?
Ние зборуваме за во болнициве, не во приватни ординации (кои работат со Фонд). На Мој Термин во 8ми Септември кај мојава докторка 99% сум убедена дека термините со по 20 минути.
За тоа време ке кааже само име презиме и место кај е родена. И фала многу пријатно. Да нема време човек да отспие.
Не студирам психологија, ама отсекогаш сум била заинтересирана за теми од психологијата, сум пребарувала и читала.. Но, џабе ти е сето знаење и бубање за на факс, не е секој за психолог/психијатар, there's more to it.. Или го имаш во себе или го немаш. Ако ти треба некој совет, слободно пиши ми ЛП, ако можам ќе ти помогнам.