1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. fighter

fighter Популарен член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    1.249
    Допаѓања:
    2.485
    Ве млам за совет од оние кои веќе имаат искуство со посета на добар психолог за деца.
    Ми треба некој кој знае да сослуша и советува и кој работи со деца во пубертет

2. Nalayan

Nalayan Истакнат член

Се зачлени на:
    19 август 2015
    Пораки:
    257
    Допаѓања:
    245

Приватна е ли? Каде се наоѓа и колку се наплаќа?

3. teressa

teressa Истакнат член

Се зачлени на:
    11 март 2016
    Пораки:
    427
    Допаѓања:
    514
    Здраво феминки :) другарка моја има проблеми и има потреба од добар психијатар па ако може да ми кажете како одат тие работи со закажување упат ли треба или како од прилика? Колку чини една сеанса и воедно да препорачате некој добар психијатар. И сама кажува дека ако не побара некое чаре ке полуди кај и да е. Фала однапред :)

4. Bellamy

Bellamy Активен член

Се зачлени на:
    26 јануари 2015
    Пораки:
    87
    Допаѓања:
    50
    Јас би и препорачала прво да се обиде со психолог,сепак зависно од проблемот.Меѓутоа јас згрешив и бев на психијатар прво и вообичаено имаат тенденција да не те сфатат доволно сериозно,со оглед на тоа што се бават со далеку посериозни проблеми.Едноставно не беше соодветно за мојот проблем.
    Инаку,да ти одговорам,да ти треба упат и се закажува преку мој термин.Значи матичниот е ти закаже.

5. TRANSPORTER086

TRANSPORTER086 Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Ве молам за совет/ сугестија, ваше мислење за добар психолог, психотерапевт во Скопје, небитно дали работи само приватно или и преку фондот, ми треба стручна помош па доколку има некој позитивно искуство со одреден психолог/психотерапевт или знае, слушнал од некои блиски пријатели итн. нека пише

6. Bambi123

Bambi123 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    36
    Здраво, Мирјана Јовановска Стојановска е прекрасна, сум идела порано кај неа. Топло ти ја препорачувам, нема да зажалиш. Ивана Маринчек немам слушнато. Поздрав

7. Bambi123

Bambi123 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    36
    Снежана е приватна, во Алтернатива. Мислам дека е 1500 од сеанса но не сум сигурна.

8. AURUA

AURUA Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2017
    Пораки:
    703
    Допаѓања:
    2.607
  9. Simbad

Simbad Нов член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Добар психолог во БТ или ПП

10. Simbad

Simbad Нов член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Знаете ли добар психолог во Битола и мене итно ми треба?

11. Simbad

Simbad Нов член

Се зачлени на:
    13 март 2017
    Пораки:
    3
    Допаѓања:
    0
    Mene mi treba psihoog od Bitoa, ve olam pisete mi

12. BlairLevine

BlairLevine Истакнат член

Се зачлени на:
    15 март 2017
    Пораки:
    70
    Допаѓања:
    11
    Zdravo. Dali nekoj znae psiholog sto znae da zboruva angliski? Ziveav vo stranstvo do sega i ne znam bas dobro to express myself na makedonski jazik. Fala

На mira.mira му/ѝ се допаѓа ова.
  13. TRANSPORTER086

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Ве замолувам ако може информација дали Снежана Андреева и погоре што имате пишано за Мирјана Јовановска Стојановска се психолози/психотерапевти, или психијатри и каде работат, каде се наоѓаат, дали работат во Скопје или се работи за друг град? мене ми треба добар психолог, психотерапевт во Скопје, секоја сугестија, предлог доколку имате позитивно искуство ќе ми биде од голема помош.

14. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.092
    А како ќе знаеш кој е психиотерапевт а кој психијатар? Дечки нема доктор што би те ислушал денес. Сите за 5 минути гледат да те сврзат иако им велиш дека сакаш терапија со разговор или комбинирана. Како тој, потенцијалниот доктор знае што ти е кога те прашал само едно единствено прашање и ти дава рецепта одма? На која основа? И нели тие, баш докторите треба да те испровоцираат да почнеш да зборуваш а они и да сакаш сам да зборуваш те сечат директно? Јас не знам кај да се обрати човек ако сака разговор??? Ако, ако ќе се затвараме ние уште во себе не се секирајте вие ни сега ни подоцна, се надеваме дека сте задоволни од самите себе(highfive)

15. TRANSPORTER086

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Ваљда по дипломата :) хаха па при првата средба кој бил коа се претставуваат кажува дали е психијатар или психолог, или коа се информираш тогаш дознаваш дали работи као психијатар(читај препишувач на лекови,со чест на исклучоци) е сеа дали е вистински стручњак или само на папир тоа е вистинското прашање. Во потполност се согласувам со тебе дека реткост е да се најде навистина доктор кој е на висина на својата задача кој работи посветено, кој би те ислушал, правилно дијагностицирал, правилна терапија и вистинско од корен решавање на проблемот.Мене ми е потребна психотерапија, разговор со салам психолог/психотерапевт, затоа побарав совет помош ама нема сугестија, одговор, пишав и овде и во тамата за анксиозност, и јас незнам и се прашувам кај да се обратам, не е решение да се затвориме во себе, макар и меѓу себе тука ќе разговараме, споделуваме, тоа е живееме во едно време невреме, општеството е труло по сите основи но ние сепак треба да се бориме да биде подобро за нас и за сите други, и на крај се ќе биде добро :)

16. Bambi123

Bambi123 Активен член

Се зачлени на:
    22 август 2016
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    36
    Мирјана ЈовановскаСтојановска се наоѓа во кабинетот Амигдала, улицата мислам е Аминта трети, кај Холандска амбасада. Во скопје се наоѓа. Таа е психотерапевт. Исто и Снежана е психотерапевт, но не знам каде се наоѓа.

На TRANSPORTER086 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. TRANSPORTER086

Се зачлени на:
    29 август 2016
    Пораки:
    107
    Допаѓања:
    138
    Ти благодарам на инфо :)

18. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.092
    Како работат, на кој принцип? Дали може со упут или како се плаќа?

Инаку препорака за веројатно психолог/психотерапевт кој прави сеанси, за личен развој, надминување на блокади, страв и стрес и сл.? Значи да не биде само апчиња препишување.

19. okcenzi

okcenzi Популарен член

Се зачлени на:
    25 декември 2012
    Пораки:
    3.522
    Допаѓања:
    9.561
    Мисли на ПСИХЕА
    пиши на фб ке ги најдеш одма. Јас одев кај Ѓорѓе Хаџи Ангелкоски. Заедно работат мислам.
    450 ден е за цел месе, се оди првиот пат со упат од матичен. Работи со ФЗО.
    најди го на фб и договори со него

20. Sesil

Sesil Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    27 ноември 2014
    Пораки:
    6.948
    Допаѓања:
    134.565
    Психијаторот е доктор, со медицински факултет специјализирано на психијатрија. Психолог/психотерапевт не работи во болница, не препишува лекови, со филозовски факултет е плус некоја обука.