1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Добро.

2. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.834
    Ако прашуваш за работилници и обуки наменети за заинтересирсни за психологија, а да се организирани од психолог, Бојана (Мој психолог) организираше неколку пати и беа доста посетувани. Сум била на една работилница кај неа и не сум задоволна.

На *Amethyst* му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Abel

Abel Популарен член

Се зачлени на:
    23 мај 2020
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    7.062
    Ако ти падне нешто во око што би можело да биде потенцијално добро, секако не мора да биде бесплатно, можеш да ми пишеш. Фала ти :)

На Just.do.it му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Simurg

Simurg Нов член

Се зачлени на:
    26 мај 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Здраво дечки, 25 години имам али се чувствувам буквално како 40 да имам. Во млади години од нула направив кула и рикверц пак. Мислам дека имам мозок да правам пак од почеток, али си викам себеси и шо ако правам пак. Едноставно мислам дека за 3-4 години живеев живот во вредност за 20 години и многу се изморив. Читав коментари дека најдобро е да си свој психолог. Верувајте дека после еден степен не е интересно ни тоа пошто почнуваш веќе се да знаеш :) Немам желба за ништо, немам цел. А сакам да имам стварно некој цел и да трчам по тоа пошто вака стварно не тече животов. И сеа кажете ми за психијатар, за психолог, или за што сум јас баш? Фала :)

5. *Amethyst*

*Amethyst* Популарен член

Се зачлени на:
    14 мај 2016
    Пораки:
    1.774
    Допаѓања:
    9.917
    За психијатар не си, ама да посетиш психолог е секогаш убава идеја :inlove:

На Just.do.it и deskarada им се допаѓа ова.
  6. Anie93

Anie93 Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2016
    Пораки:
    2.971
    Допаѓања:
    13.601
    Може да предложите некој психолог/психијатар на приватно? За Скопје

7. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.834
    Психолог, когниција центарот.
    Психијатар Моме Петковски

На Anie93 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. Different7

Different7 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 јули 2016
    Пораки:
    293
    Допаѓања:
    474
    Дали има уште некој/а да бил/а кај Бојана Стојменовиќ (мој психолог)?

9. M♡♡NLIGHT

M♡♡NLIGHT Истакнат член

Се зачлени на:
    29 мај 2020
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Дечки, доколку има некој дипломиран на психологија би сакала да ми пише во л.п или да ми препорача институции/ компании кои што се заинтересирани за стажирање кај нив? Благодарам.

10. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.640
    Допаѓања:
    29.261
    Јас лично ја препорачувам Когниција, Тина Васков. Моментално паузирам од терапија, меѓутоа Тина е прекрасна личност, со секој разговор нешто учев и навистина имав напредок. Работи когнитивно-бихевиорална терапија, лично јас тоа го барав зошто сметав дека најдобро ќе ми помогне.

Јас имам отидено на една сеанса кај Бојана, цената беше 1200 денари. Постара колешка од факултет ми е, ми беше препорачана, решив да се обидам. Мене лично за мојот тогашен проблем ми направи океј муабет и ми даде убави совети, меѓутоа не сметав дека со повеќе средби со нејзе би можела да прогресирам. Едноставно не се погодивме, што е многу битно кога одиш кај психолог. Кај мене е тешко малку зошто основните работи и совети ги знам затоа што веќе истото го студирам и ми треба поинаков пристап. Меѓутоа мои другарки одат кај Бојана и се прилично задоволни. Млада е, разбира некои работи полесно, така да можеш да се обидеш.

На Regina.Phalange, theowndemon, Different7 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    6.986
    Допаѓања:
    14.358
    како оди плаќањето таму?

12. Na.talia 24

Na.talia 24 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    226
    Можи касно одговарам... Ама моја пријателка мислам во психомедика карпош одеше на психотерапија.

На thequeen95 му/ѝ се допаѓа ова.
  13. Fallen.Angel

Fallen.Angel Популарен член

Се зачлени на:
    18 јуни 2014
    Пораки:
    2.944
    Допаѓања:
    7.883
    Потребен ми е психолог. Многу и тоа. Долго време потиснувам чувства и размислувања ама мислам дека ако продолжам вака ќе настане хаос со мене. Каде би можела да се обратам? Не сакам да продожам вака. Ама во мојов град општ лекар не можам да најдам не па стабилен психолог. Сум одела порано не сум видела некое подобрување, сакам пак да се обидам да видам дали ќе ми биде од помош. Не се работи за депресија, ама ако не преземам нешто ќе западнам во депресија, а не го сакам тоа..

На Филотеа му/ѝ се допаѓа ова.
  14. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Најдобро матичниот лекар да ти закаже на психијатар. Тој најточно ќе процени што е проблемот, дали треба медикаментозна терапија или само психотерапија и најдобро би те насочил кај кој психолог да одиш ако само тоа ти е потребно.

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Na.talia 24

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    226
    Можеш и online да си закажеш кај психолог. Гледам дека многу психолози работат и така. Не мора да значи дека си за на психијатар. Психологот можи да процени дали си или не си.И ќе те упати доколку си. Ивана Хаџи Иванова гледам ја фалат многу, а можеш да и пишеш на фб. Јас сум немала искуство со неа на друг вид психотерапија сум.

16. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Се жали на депресија, знаеш колку е опасна ако не се дијагностицира прецизно и лечи на време?
    Подобро психијатар да си консултира па нека е само за на психолог, без потреба од терапија со лекови, ќе ја насочи психијатарот за што е. И воздржете се од совети оди на психолог онлајн кога може да е поозбилна работава од потреба само за психосеанса.

17. Na.talia 24

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    226
    Нигде не спомна девојчето дека е во депресија туку дека може да падни. Од тоа што го прочитав конкретно знае што и се проблемите. И затоа ја советував за психолог и за онлајн бидејќи кажа дека во нејзиниот град нема, а можи Скопје и е подалеку. А и повеќето добри психолози и психијатри се во Скопје. Добар психолог можи да процени дали е за на психијатар, а не секој психијатар ти препорачува и психолог. Конкретно и ја препорачав и Ивана бидејќи и сама има изјавено дека соработува и со психијатри кога знае дека само психотерапија не поможва. И за прашањето знам што е депресија и колку е опасна.

На Nightwish11, anggell и Fallen.Angel им се допаѓа ова.
  18. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Од каде знаеш дека не секој психијатар ти препорачува психолог?
    Ги имаш сите посетено па си извлекла ваков заклучок?
    Дека ако не е од искуство совет, задржи си го за себе зошто е ширење дезинформации за работата на психијатрите.

На Mantub му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Na.talia 24

Се зачлени на:
    4 мај 2020
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    226
    Не ми е целта да се расправам по форуми. Имаш цела тема Анксиозност се вика, па ако имаш време прочитај. Од искуство на блиски луѓе знам дека што посетиле државен психијатар не им било препорачано психотерапија. Туку самите си барале. Секоја чест за исклучоците на државно што си ја сакаат работата и гледат да ти поможат. Ретки се таквите и дури да најди може да помине некое време. Јас лично искуство немам со државните психијатри, туку со приватен заради не можноста за одење кај истиот се закажав online Разговор со неа од час и половина, точно поставена дијагноза и лекарства. И психотерапија.

На Nightwish11, hellocity, anggell и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  20. ZeldaSF

ZeldaSF Активен член

Се зачлени на:
    22 јуни 2020
    Пораки:
    123
    Допаѓања:
    305
    Ни мене не ми е целта да се расправам по форуми, ама пак кога читам дезинформации на вакви теми, тешко да поминам преку тоа. Не се ретки стручни психијатри туку ретко луѓето на кои им треба помош одат таму, прво се обраќаат по онлајн сесии, гатачи бајачи, ене и ти ако имаш време прочитај во тие теми.