1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. Stephen Amell

Stephen Amell Форумски идол

Се зачлени на:
    17 јуни 2017
    Пораки:
    2.338
    Допаѓања:
    26.477
    Јас бев кај Емилија Спасиќ, ама не бев многу задоволна од неа. Ако ти ја препорачаат, не оди кај неа. За друг психолог не знам во Штип.

На Fallen.Angel му/ѝ се допаѓа ова.
  2. AneSk

AneSk Популарен член

Се зачлени на:
    5 мај 2010
    Пораки:
    428
    Допаѓања:
    1.185
    Здраво девојки ќе ве замолам за совет, за насока кај да се обратам. Накратко да објаснам, се борам со стерилитет 5 години, многу тешки и стресни моменти доживеани, потиснати чуства и мисли. Осуда од најблиските како не сум била способна за едно дете да родам. Се чуствувам исцрпено во секоја смисла, потребна ми е помош личност што ќе ме ислуша и ќе ми помогне мисловно да се опуштам во моментов се спремам за почеток за ин витро процес. Ми треба совет од вас дали да посетам психијатар или психолог, и дали имате некој да препорчате ама да можам преку матичен да закажам. Ви благодарам

На Nithya, MarijaMi90, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. Sahlene

Sahlene Истакнат член

Се зачлени на:
    10 ноември 2015
    Пораки:
    910
    Допаѓања:
    1.220
    Тешκо е κога најблисκите те осудуваат за проблеми од лична природа. Ти првин појди си на психијатар за да ти препише неκаκов леκ затоа што, децата не се мала обврсκа. Потоа појди κај психолог за психотерапија или може истата да ја спроведеш со психијатарот доκолκу, работи со психотерапија.

4. martiiinna

martiiinna Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2016
    Пораки:
    855
    Допаѓања:
    4.356

Обрати се кај психолог прво. Ако треба на друго место да одиш тој ќе те насочи каде.

На tambelina, Nithya, Dalia93 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  5. tea1221

tea1221 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 јуни 2020
    Пораки:
    102
    Допаѓања:
    30
    Здраво. Сакав да прашам во врска со државните психолози. Дали се наплаќаат и колку и на кој начин можам да се запишам на така наречена сеанса ?

6. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    5.506
    Во твојот случај дефинитивно прво пробај со психолог, бидејќи се работи за проблем од чиста психолошка природа. Лекови во овој момент ти се најмалку потребни од причина што истите може да се доведат во контраиндикација со хормоните кои ги примаш и евентуално понатаму други медикаменти кои ќе ти се препишат заради бременоста. Тебе ти треба кураж, поддршка, а знам дека е тешко, но најблиските откачи ги по кратка постапка. Уште ако знаат за твојата борба, навистина се пресурови или без осет. Со психолог или психотерапевт ќе работите на надминување на оваа состојба.

Да се надополнам, јас не сум имала лично искуство со психолог но имав сеанса за детево и топло ги препорачувам Институт Алтернатива во Аеродром, кои меѓудругото имаат работилници посветени за бракот и семејството. Работат психолози, гешталт психолози, а институтот е основан од психијатар.

http://institutalternativa.mk/?page_id=24

На Milobebence, tambelina, tina2018 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  7. jok

jok Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    931
    Допаѓања:
    902
    Плаќаш патриципација од 40 или 60 денари. Матичен доктор закажува преку мој термин.

8. Maylin

Maylin Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2019
    Пораки:
    342
    Допаѓања:
    1.029
    Добро, сите психолози се вакви?
    Ми требаше доста време да се одлучам да побарам стручна помош, на крај не добив ни п од помош. Ме праша кој ми е проблемот, што го предизвикал и цело време повторуваше само леле те разбирам како ти е, знам тоа чувство не можеш да го опишеш, пробај да не мислиш на тоа. |(
    Ве молам препорачајте ми го најдобриот психолог кај кој сте биле или за кого сте слушнале, не е воопшто битно во кој град, и на крај на свет би пошла ако треба, само да знам дека би можел да ми пружи помош.

На Milobebence му/ѝ се допаѓа ова.
  9. steela.honey

steela.honey Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2016
    Пораки:
    559
    Допаѓања:
    1.658
    др Ангелина Илиевска топло ти ја препорачувам , за повеќе инфо пиши ми лична порака.

На Smilesmilesmile и Vandery22 им се допаѓа ова.
  10. lolitaaaa

lolitaaaa Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2020
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    51
    Здраво. Ми треба препорака за некој добар психолог во Прилеп.

11. nora mora

nora mora Активен член

Се зачлени на:
    13 септември 2019
    Пораки:
    75
    Допаѓања:
    31
    и мене исто исто, доколку има некој нека каже

12. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.908
    Допаѓања:
    11.939
    Заникаде се. Психологот ме упати на апликацијата и сега приватно имам уплатено за 45 мин. разговор, а небитно тоа што цел месец на уплатено (државно) немаше термин за мене со глупо оправдување. Не ми се почнува одново се', се фрустрирам. Не сум психолог, ама гледам дека немаат никакви познавања од психологијата, па јас сама си се објаснувам со постапките и си ги толкувам и само добивам "браво/ами јас не знам или ќе си видиш сама, доволно си свесна"?

Цените не им ги коментирам, оти очигледно не ни знаат да си проценат дали вредат за тие пари.

Последна измена: 11 септември 2020
  13. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на:
    7 март 2020
    Пораки:
    1.449
    Допаѓања:
    6.063
    А тоа што се уплаќа преку апликацијата само за една сесија е или секој ден? Не знам како оди само кликаш за еден разговор или?

14. eliesaab

eliesaab Популарен член

Се зачлени на:
    27 април 2013
    Пораки:
    3.908
    Допаѓања:
    11.939
    @Bebce1 за една сесија. Имаш опција да избереш дали сакаш да пишуваш (за ова имаш обично пониска цена) или зборуваш (повисока цена) преку апликацијата.

На Bebce1 му/ѝ се допаѓа ова.
  15. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    Искуство со Александра Стојановска?
    Се јавив кај Ивана Хаџивасилева, но ми рече дека нема термин кај неа се до 15 октомври и дека е на одмор.
    Ми ја препорача оваа нејзина колешка.

16. anggell

anggell Форумски идол

Се зачлени на:
    2 ноември 2011
    Пораки:
    5.426
    Допаѓања:
    10.467
    И мене ми ја предложи колешката нејзина ама одбив дека немам слушнато ништо за неа. Додека ја почекаме за термин ќе ми се одмили одење, и така не сум муабетчика со непознати, ќе си се тапшам сама по рамо изгледа како и до сега (lalala). Јас уште во август ја барав, до кога всушност е на одмор?

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  17. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.713
    Искрено мене ич не ме бендиса ко и се јавив, некако беше како ладна особа, типична скопски занес.
    Можи и се лажам.
    Некако и јас си велам ќе си се тешам сама......

На anggell му/ѝ се допаѓа ова.
  18. mynameislove

mynameislove Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2013
    Пораки:
    1.480
    Допаѓања:
    12.627
    И јас кога и се јавив делуваше ладно, но воопшто не е таква. Треба да поработи на пристапот изгледа. Кога отидов таму друга Ивана, љубезна, голем професионалец. Мислам дека ова е трет пат да оди на одмор, јас поради таа причина не и фатив ритам и откажав. Од друга страна јас барав и когнитивно бихејвиорална терапија за мојата проблематика.Но, вака е изгледа само додека трае летната сезона, мој совет не се откажувајте.

Последна измена: 19 септември 2020
    На eliesaab, GirlLove и anggell им се допаѓа ова.
  19. ZelenaSnegulka

ZelenaSnegulka Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2020
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    35
    Лидија Попчева - Скопје - најдобра!

20. Bebce1

Bebce1 Популарен член

Се зачлени на: