Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    најверојатно на страната на 24вести во емисии

2. biggirlsdontcry

biggirlsdontcry Истакнат член

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    Барав но неможам да се снајдам.. :^)

3. BeLLaDona23

BeLLaDona23 Популарен член

Се зачлени на:
    23 септември 2011
    Пораки:
    842
    Допаѓања:
    1.895
    Види на истата дата 11.09. А може и да нема не знам.Јас ја гледав на ТВ.

4. BBojana

BBojana Истакнат член

Се зачлени на:
    8 септември 2010
    Пораки:
    111
    Допаѓања:
    5
    Малце аут оф топик, ама какви антидепресиви да земам? Лексилуум не ми помага да се смирам, а тешка депресија ме факја, до ништо не ми е дојдено и нервоза во изобилие имам...

5. Oaza.123

Oaza.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    24
    Женава што ќе ја препорачам е психијатар а не психолог, но може на некој ќе му се најде.
    Се вика Жанета Карагоцева, ординацијата се вика Анима, кај зелено пазарче. Само да знаете, кај женава се чека по еден месец а воопшто не е некоја фенси ординација или нешто туку едноставно женава стварно сака да им помага на своите пациенти и тоа и го прави!
    Ако ме прашувате мене, не секој психијатар/психолог му одговара на секој човек затоашто сите сме луѓе и мораме да најдеме некој со кој ќе се поклопиме.
    Доколку имате потреба, топло ви ја препорачувам Жанета, прима и со плави картони и мислам дека беше 50 денари преглед така, 100 најмногу. За приватно ако сакате (побрзо имате термин така), цената беше мислам дека некаде околу 500 денари.
    Се надевам на некој ќе му помогне оваа информација.
    Поздрав.

На mi-mi-g му/ѝ се допаѓа ова.
  6. Oaza.123

Oaza.123 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    32
    Допаѓања:
    24
    Малце после месец враќам, ама може ова ќе му послужи на некој. Првите сесии кај психијатар секогаш се чудни, на првите сесии никогаш не се отвараш. Обично, ќе ти треба време за да стекнеш доверба во твојот психијатар, ќе ви треба време да го залажете умот да се довери. Јас кога почнав да идам, почнав да зборувам за моите вистински проблеми и причината зошто идам дури после 9-10 средби некаде, до пред тоа ги кажував само малите проблеми се додека не соберам храбрсот да ги кажам големите. Тоа зависи од човекот нели меѓутоа тие што ќе идете за прв пат, замислете си како да идете на кафе со пријателка, меѓутоа со пријателка која е целосно посветена на вас. И не се стискајте за пари и не брзајте одма да се отворите само затоашто мислите дека времето го трошите во празни муабети, тоа е дел од процесот, треба да се отворите кога стварно ќе почуствувате потреба. Немојте да очекувате многу од првата средба, ништо магично нема да се промени, но не ја губете вербата, продолжете да одите и кога тогаш резултатите ќе се покажат!
    Се надевам на некој му беше корисно ова.
    Ајде поздрав.

На zoco му/ѝ се допаѓа ова.
  7. mal.ecka

mal.ecka Форумски идол

Се зачлени на:
    2 декември 2010
    Пораки:
    9.401
    Допаѓања:
    126.761
    хлекс мене ми помага за депресија и нервоза би ти ги пропорачала тие али сепак подобро посоветувајсе со доктор.

8. eticka

eticka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    85
    Во сите поголеми здравствени домови ИМА ПСИХИЈАТАР и кај него се оди со упат од матичен лекар со сини картони, може упатот да биде и за психијатар кој не е баш во тој здравствен дом, А ПАРТИЦИПАЦИЈАТА Е СМЕШНА ОКОЛУ100 ДЕН. МАЈКА МИ ОДЕЛА НА МНОГУ ПСИХИЈАТРИ, ПОРАДИ НЕЈЗИНИОТ МНОГУ ТЕЖОК И ТРАУМАТИЧЕН ЖИВОТ на дете бегалец, И МИСЛАМ ДЕКА ДОСТА И ПОМОГНАА. Сега таа пак имаше потреба од психијатар и не бираше туку отиде кај најблискиот ( жена )во нашиот здравствен дом,задоволна,и рече ќе продолжи да оди таму.Ја прашав дали во животот ги бирала психијатрите, атаа ми одговори дека некогаш да, некогаш не. Едноставно некогаш ќе промениш тројца и четвртиот ќе биде правиот, а некогаш првиот е оној вистинскиот. На секој секого не му делува исто, незнам зошто.

9. biggirlsdontcry

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163
    А во кој здравствен дом оди ако не е тајна? пиши ми во ЛП
    и дали не се чека ред ,затоа што да чекаш цел месец е многу...па до наредна посета уште еден месец е премнооогуу....

10. eticka

eticka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    85
    Зошто лекар да е тајна. Во здравствен дом ЖЕЛЕЗАРА.не се чека, отиде и се врати истото претпладне. Слободно побарај го бројот на здравствениот дом на информации и вработените се љубезни, ќе те информираат што ти е потребно-упат и од колку до колку саат работи ., незнам дали можат да ти го дадат и тел. бр. од нејзината ординација, od drugite lekari vedna[ go davaat, .А КО СЕ РЕШИШ да одиш нека ти е со среќа,ако не на истиот начин можеш да се информираш и за другите здраствени домови. А ЗА ПСИХОЛОГОТ НА ТЕЛЕВИЗИЈА за која на овој форум имаше видео -клип СЛУЧАЈНО ЈА ЗНАМ бидејќи порано работеше како психолог во училиштето каде учев и се вика Снежана Андреева тел 071 87 06, друг тел. 070 36 04 32, e-mail: aspekti@live.com a_snezana@hotmail. com, само таа работи приватно на ул. ВОДЊАНСКА 44 И КАКО ЛИЧНОСТ Е БЛАГА, НИКОГАШ НЕ ГО ПОВИШИЛА ГЛАСОТ, И ДЕЛУВА КАКО НА МРАВКА ДА НЕ ГАЗИ. Ете што знаев напишав, а јас сум за еден стап затоа што немам навика да одам по лекари ,освен во крајни случаи, кога забот ќе дојде за вадење. А би сакала да одам на психијатар или психолог, баш поради тоа што проблемите од мојата мајка, се на некој начин сигурно рефлектирани врз нас, нејзините деца. Ќе ги чекам вашите искуства за да се охрабрам да одам

11. biggirlsdontcry

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163

Јас пак ништо не разбрав.Прво не го знам бројот за информации да се јавам да прашам кој е ,стварно незнам.Кој знае нека нека го пише,ГО ЗАМОЛУВАМ.Второ,штом мајкати била нема нејзин број? или само отишла таму со упат и како за на лекар што се оди,си влегла и толку? И здравствен дом Железара стварно незнам кај е,натака не сум одела тоа ми е како друга планета.Ајде вака број не ми треба само кажи ми со кој автобус се оди натака некој од железничка или од било каде и каде да се симнам.Што има во близина да знам да прашам некој за сигурно каде да се симнам.И упат требаше така?
    Јас ќе одам затоа те молам одговори ми на прашањава,сакаш у ЛП закаш тука сеисто.Поздрав :)

12. eticka

eticka Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2012
    Пораки:
    117
    Допаѓања:
    85
    На информации мислев на 188. Абројот на амбулантата е2657051. психијатарот работела само претпладне , се оди со 16 или 13, се симнуваш на прет- претпоследна станица,секој шофер или присутен во автобус ќе ти каже. Мајка ми вели дека доста разговарале и е задоволна, па незнам верувам дека и ти ќе бидеш.Ја користам приликава за да ја исправам грешката за бројот на Снежана АНдреева-психолог
    071878706
    070360432
    емаил aspekti@live.com
    a_snezana@hotmail.com
    ПОЗДРАВ И СО СРЕЌА
    ЗНАМ ДЕКА МОДЕРАТОРИТЕ ЌЕ СЕ ЛУТАТ, НОНЕКА МИ ПРОСТАТ БИДЕЈЌИ СЕ РАБОТИ ЗА ЗДРАВЈЕ. ДА ТИ ПОЈАСНАМ ДЕКА ЗДРАВСТВЕНИОТ ДОМ ЖЕЛЕЗАРА Е ВО ИСТ ДВОР СО ПРИВАТНАТА КЛИНИКА РЕМЕДИКА ВО НАС ЖЕЛЕЗАРА. 16 ИМА 2 КРАЈНИ СТАНИЦИ ПРЖИНО И ЖЕЛЕЗАРА И 13 ИМА 2 КРАЈНИ СТАНИЦИ ПРИПОР И ЖЕЛЕЗАРА. т и качи се накај железара, таа е после хоттел континентал и после нас.автокоманда.

13. biggirlsdontcry

Се зачлени на:
    22 март 2012
    Пораки:
    483
    Допаѓања:
    163

Бев ама не работи со малолетни лица,ме ислуша не дека не,но мене ми треба многу повеќе.

14. sweet.star

sweet.star Истакнат член

Се зачлени на:
    7 октомври 2012
    Пораки:
    124
    Допаѓања:
    47
    Цела тема ја превртев и ишто.
    Ми треба психијатар,женско што работи со сини картони,и што работи со малолетни,во Ск,ама да не се чека еден месец,барем пола? :?: :?:

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Boomgirl

Boomgirl Активен член

Се зачлени на:
    22 мај 2012
    Пораки:
    72
    Допаѓања:
    25
    јас се лекував кај него добар психијатар..

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Стрикно ми е потребен ПСИХОЛОГ. Не невро-психијатар, не психијатар или слично. По можност да биде жена, а условот е да работи со малолетници, и сини картони, бидејки сум сеуште малолетна, иако нема за уште долго да бидам. :)
    Но да биде навистина добра и стручно да си ја врши својата работа! Да може навистина да ми помогне. Благодарам.

На biggirlsdontcry му/ѝ се допаѓа ова.
  17. doll

doll Истакнат член

Се зачлени на:
    26 ноември 2009
    Пораки:
    328
    Допаѓања:
    115
    Знае ли некој каде може да најдам ...онлајн психолог ??

На Simbad му/ѝ се допаѓа ова.
  18. DeepBlue

DeepBlue Популарен член

Се зачлени на:
    21 мај 2011
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    1.097
    значи се поврќе и повеќе навлегува ова кај нас, ма да сеуште е табу тема доказ е и членката над мене која си бара онллајн :)

19. Andrina

Andrina Истакнат член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    91
    Допаѓања:
    55
    Еве на странава има можност за онлајн советување со психолог:

http://www.koismenie.mk/

Ако се одлучиш за ова, може и да пишеш искуство.

20. Maja9

Maja9 Активен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Како што можев да видам во темата се постирани и женски и машки психолози, според вас, дали пример женските би требало да одат кај женски психолози и машките кај машки или тоа не ви пречи?