Здраво, гледам дека има доста психолози/студенти во групава, па сакам да прашам. Јас сум апсолвент сега и сакам да прашам за вашето искуство со стажирање како психолог приправник, бидејќи читав во правилниците на Комора дека треба една година да се биде психолог приправник и да се обави стаж под супервизија. Кои се чекорите за ова и како треба ова да се преземе после дипломирање? Дали Комората бира каде да се стажира или ние самите?
Во зависност од предизвиците со кои се соочува и кои се причините за таквото однесување ќе треба да избере различен психолог. Превеземи ја Разговор.мк апликацијата и разгледај ги сите. Мируна Топалоска видов дека има доста коментари и сите се позитивни.
Оваа статија ја напиша моја другарка и морам да кажам дека убаво опишува зошто би требало да збореме со психолог. https://bit.ly/3ten0wJ
Zdravo.Potrebno e da napravam psiholosko testiranje.Dali nekoj pravel i kade? Bitno mi e i koja e cenata.
Не знам за државно, но на Разговор.мк има над 30тина психолози и цените се пристапни. Сепак, се работи само онлајн.
Здраво, После долга битка за дете, конечно сум бремена, но многу сум исплашена и анксиозна. Имам многу стравови и не можам да спијам. Сакам да посетам психолог, но не сум имала искуство до сега. Дали има некој со слично искуство и да ми препорача некој добар психолог? Само да работи онлајн по можност. Ви благодарам.
Јас работев со Елена Џебр или потпишана како Transformacija.mk на Инстаграм. Работи на личен развој, психолог е и користи Гешталт терапија како метод. Некако, најмногу работи со мајки или идни мајки, баш има и прирачник за идните мајки, особено за она за кое никој не зборува: пренатални стравови, анксиозност или депресивни состојби. Најтопла препорака од мене. Имаш една средба која е за запознавање, прво да видите дали ќе кликнете. Мене, многу ми помогна во многу сфери во животот, особено како родител ако, случајно ја одбереш да ја поздравиш со лесно