Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Сметам дека имам депресија,според сите работи и симптоми најверојатно сезонска или зимска.Не ми е прв пат,истото ми се случи и на почеток на пубертетот.

Сега за сега,барем за празнициве се трудам да истуркам сама,но ако продолжи да биде вака ќе морам да одам на психолог.

Да бидам искрена не ми е проблем,таман работа.Се ќе направам што треба само да си помогнам секако.

Се плашам дека ќе морам да земам анти депресиви ( гледам дека не влијаат на секого добро).Стварно не би сакала.А од друга страна се плашам разговор дека нема да ми помогне :(

Како и да е,фала девојки.Слушнав за некој добар психолог кај Симпо.Ако одам,најверојатно таму ќе одам.

2. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Извинете за едно по друго мисленjе,имам 20 години и ми треба некоj што стварно има разбиранjе и ако ништо друго кjе знае да ми казе што ми е. Инаку за тие каj симпо слушнав дека биле само за деца.Бил некоj таму?

3. jonbonjovi

jonbonjovi Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    Јас одам во симпо кај Катина, супер е жената, ептен пријатна и мене ми помогна.. е сеа е за деца и младенци али ти сепак отиди до кај неа прашај пошто имаш 20 може и да те примат :D

4. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Јави се и прашај ке ти казат дали е само за деца, и излегувај шетај дружи се така ке ја надминеш сезонската депресија, пиј чај од маточина, и кантарион, и пиј б-комплекс и магнезиум...и обавезно смени си ја сликата на профилот, види ја мојата,што мислиш кога ја одбрав таа слика? кога ми беше најтешко во животот ме полни со позитивна енергија....мозокот гохранисх со она што го секојдневно, затоа гледај убави слики, читајубави книги,слушај убава релаксирачка музика...

5. jonbonjovi

jonbonjovi Активен член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    22
    Допаѓања:
    7
    инаку стандард процедува во завод ти е прво да те види психијатар па ке одлучи дали ке одиш нас психолог или ќе продолжиш со психијатар...мене одма ми препиша антидепресиви.. али пошто сум против лекови ги пиев еден месец само а им треба период на прилагодување од бар еден месец да почнат да делуваат али јас ги прекинав.. океј сум сега, мислам дека најмногу ми помогна разговорот со катина(психологот) и дружење.... со среќа и не се секирај ке помине до периодот е ;)

6. Bunny2

Bunny2 Популарен член

Се зачлени на:
    26 декември 2010
    Пораки:
    1.301
    Допаѓања:
    1.639
    Фала ви,да се надеваме дека е сезонска.Како и да е,убаво е да слушнеш дека луѓе успеваат да се изборат :)

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    Буни профил сликата ти е прекрасна едно големо од мене "Like" :)

На Bunny2 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. dejanpetrus

dejanpetrus Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    ако може препорака за психијатар во Штип, и како оди процедурата, дали треба и упатод матичен, итно е :P

9. dejanpetrus

dejanpetrus Истакнат член

Се зачлени на:
    1 февруари 2014
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    ? |(

10. Viki693

Viki693 Популарен член

Се зачлени на:
    19 ноември 2012
    Пораки:
    555
    Допаѓања:
    584
    не ги познавам психијатрите во Штип, но за на државно мора упат од матичен, за на приватно не ти треба...

11. Stefimia

Stefimia Нов член

Се зачлени на:
    4 февруари 2014
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    Може некој предлог за добар психијатар или нервопсихијатар во скопје -✌️✌️✌️✌️✌️✌️

12. Carpediem7

Carpediem7 Активен член

Се зачлени на:
    15 февруари 2014
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    6
    mozete da mi preporacate psiholog i psihijatar vo licna poraka ? pozdrav do site ! :)

13. Marikka

Marikka Нов член

Се зачлени на:
    24 февруари 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    6
    Најпрво здраво на сите :) многу е полесно кога имаш на кој да му ги кажеш проблемите, ама знам дека неможе секој, јас долго време имав проблеми со анксиозност и панични напади, многу добро го знам чувството кога неможеш да дишеш, се обидуваш да земеш воздух, ти се врти во главата и мислиш дека секој момент ќе паднеш а гледаш да не те приметат другите дека нешто не е во ред, треба да функционираш, да идеш на работа, да искачаш, се бориш секој ден за да биде подобро, и пак исто, СЕКОЈ ДЕН, се уморуваш од мука да си помогнеш, читав на форуми како да се справам со тоа, симнував цели книги со вежби, никогаш не се откажав, бев секојдневен гостин на еден хрватски форум за анксиозност, имаше периоди кога само ми се вртеше, па периоди кога неможев по цела вечер да спијам затоа што неможев да дишам ко чоек, ќе излезам на кафе со другарки а цело време мислам да не паднам некаде, да не ми се случи нешто, па срцебиење и се во круг, испитав све што можеше да се испита на лекар.
    Почнав да идам на психолог и се што можам да кажам е дека благодарение на него јас моментално нормално функционирам, човекот работи по когнитив бихејвиор терапија, специјалист е на тоа подрачје, задоволна сум и презадоволна, знае како да работи, ми даваше дури и домашни да пишувам :) тоа е дел од терапијата, од срце го препорачувам на сите што сакаат да си помогнат

На Peperutka 30, Miss.N и zoco им се допаѓа ова.
  14. jasminka-mikus

jasminka-mikus Активен член

Се зачлени на:
    13 октомври 2013
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    23
    marikka ke te molam da mi pisis vo poraka koj e toj doktor i kade se naoga...poz

15. Irrepleceable

Irrepleceable Популарен член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    1.069
    Допаѓања:
    1.360
    Станислав Петковски - Сашо
    Како можам да го најдам човеков?
    И ако сака некој што бил веќе кај него, да сподели искуства :)

16. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    ke ve zamolam da mi dadete broj od nekoj psihijatar kaj koj imate iskustvo
    inace imam 18 god i imam potreba da posetam psihijatar

17. liily

liily Активен член

Се зачлени на:
    10 февруари 2012
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    5
    na psiholog mislev po greska napisav psihijatar

18. VictoriaDiCarlo

VictoriaDiCarlo Нов член

Се зачлени на:
    19 март 2014
    Пораки:
    1
    Допаѓања:
    0
    Пребарувајќи и читајќи по интернет се само-дијагнозирав со параноја, анксиозност, borderline personality dissorder, хипохондрија и што уште не. Доколку сум во право, дали овие психички нарушувања треба да ги лекувам со помош на психијатар, психолог или психотерапевт?

19. mamma-mia

mamma-mia Популарен член

Се зачлени на:
    8 јули 2011
    Пораки:
    1.036
    Допаѓања:
    2.269
    Гледам во друга тема го имаат препорачано прим.д-р Стевче Бојаџиев. За него знам дека е докажан, ама колку што се сеќавам, се занимава со неврологија/ психијатрија. Ми треба само обичен разговор со докажан психолог, а не некој квази колку само да ми зборува нешто без врска. Голема е веројатноста да имам биполарно растројство, само сакам да се уверам дали навистина ја имам таа состојба или не. Добар психолог од Битола, по можност да е жена?

20. BeautyAndTheBeast

BeautyAndTheBeast Популарен член

Се зачлени на:
    10 јануари 2014
    Пораки:
    391
    Допаѓања:
    162
    Закон човек,и кога ти е најтешко и кога мислиш дека се ти потонало-Он ќе успее да те развесели и да ти докаже дека не е се така црно и дека има утре.

Јас сум презадоволна од него(Отворен тип на човек е ,се што мисли ќе ти каже )

На Viki693 му/ѝ се допаѓа ова.