Јас имам пробано WingWave. EMDR до пред неколку години барем во Македонија го имаше само кај еден психијатар, не ми текнува, сега гледам и здружение има, и обуки. Мораш да се консултираш со некого, бидејќи сепак е поинаков тераписки пристап отколку разговор кај психолог.
Не, искрено не знам зошто би било корисно. Би чинело куп пари, а и нема нешто да убрза во процесот. Најбитно е да ти годи разговорот, некако и интуитивно се осеќа дали нечиј пристап ти одговара или не. Може да ги менуваш, да одиш некое време кај еден, па потоа кај друг, ама истовремено, некако ми нема поента.
Дали некој од вас имал проблем со синдром на нервозни црева и зелудник и дали го надминал со посета на прихолог или психијатар?
Jas, kaj mene pomogna homeopatija, psiholog i emocionalno fokusirana terapija EFT. Probaj nisto ne gubis
Homeopatija za zakazuvanje Ivana 078365025, Eli e homeopatkata Za psiholog i EFT zero_limits_psychologist na instagram ТВОЈ ПСИХОЛОГ
Ќе ве молам за препорака за добар, најдобар психијатар за млади луѓе во Скопје. Не е битно дали е државно или приватно. Се работи за млад човек со зависност од коцкање ,и проблем кој е комплескен. Дечкото е многу инттелигентен, мислам дека ќе сака и да соработува. Може и психолог за кој знаете дека има искуство со вакви состојби и успешно ги третира. Ви благодарам однапред.
Дали може некој да ми препорача добар психолог за анксиозност и панични напади кои ја спречуваат личноста да функционира во секојдневниот живот? Би ве замолила да ми препорачате психолог кој навистина би се трудел да помогне и има добар пристап кон пациентите.
Дали некој знае да ми препорача добар психолог на приватно? И дали прави тестови за ADHD, анксиозност, аутизам и слично, за да открие повеќе за личноста?
Јас пошто и сум одела Алтернатива сум многу задоволна од Вида. Пошто и имам пратено работилници кај неа плус, многу ми се допаѓа техники и методи шо користи. За неуродивергентност тука има поќе искуства прибрани, со се цени да видиш шо би ти одговарало. За анксиозност ретко познавам стручњак шо нема прашалници и алатки; ама за аутизам па и адхд малку покомплицирана е дијагностика и биди отворена кон одење на невролог и психијатар.
Гуд лак со наоѓање психолог за адхд. Единствено Силвана Марковска, од brainarc, она е психијатар. Евентуално когниција, мислам дека е добри и они. Воглавно и невролози и психолози/психијатри се очајно неинформирани и игнорантни за темава, треба да се докажуваш дека не си измислуваш од досада.