За една недела имам закажано со Надица од Мозаик. Прочитав препораки за неа here and there, и ме интересира да слушнам од некој ако веќе бил кај неа или моментално работи со неа. Отприлика после колку време имаше резултати, дали е добра во тоа што го работи и дали сте задоволни од неа?
Zdr znaete li nekoj psiholog, sto mozhe da mi pomogne, da se smenam sebesi na podobro? I shto mi pravel muabet, kako kon bliska licnost..nemam odeno do sega, stvarno mi treba muabet, a osekjam deka bi placela koga bii mu kazuvalaa nekoi raboti za sebe ako mozhe da e od Skopje
За резултати е премногу индивидуално. Што за тебе се добри резултати, со какви проблеми се соочуваш, колку долго тие проблеми те мачат, колку ќе се вложиш во процесот? Некому му треба само еден муабет, некој иде со месеци, некој со години. Најбитно е да не се откажуваш, особено не кога ќе почне да згуснува и да знаеш дека сепак од тебе зависи. Муабетот годи многу, ама ако дома самите не преземеме акција, џабе сите сесии. А, самото тоа што си се решила на тој чекор е најбитно.
Јас сум задоволна од Фросина оттаму. Резултати..... Индивидуално. Редовно одење и сфаќање дека се зависи од тебе.
Колку чини една сесија кај психолог? Имам видено некои цени од порано, но сега дека се покачени цените сакав да знам од прилика пред да закажам. Мислев да побарам термин во Неокортекс.
Од месецов кај Ивана е 2500 сесија, беше 2000. И порано беше скапо, сега уште повеќе е. Ги разбирам, ама финансиите за жал се едни од главните причини кои ги кочат луѓето да си побараат помош..
Здраво, дали може да ми препорача некој добар психолог, што ќе биде помлад/а и ги разбира денешните најчести проблеми кај младите? Некоја личност што ќе се осеќам блиска со неа и да направи да можам да кажам се што ме мачи, анксиозност, непостоечка самодоверба, токсична фамилија, љубовни проблеми, барање излез итн… буквално да ме ислуша барам
Годините немаат врска. Има врска стручноста и искуството. ПРЕСКАПО и навистина е лудост толкави високи цени да имаат. После ќе се чудат зашто луѓето не идат на психолог.