1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Пишете препорака за разговор.мк некој психолог/психотерапевт?

2. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Сосема случајно ми излезе и убав е таман

Прикачени фајлови:

3. CameliaMiller

CameliaMiller Форумски идол

Се зачлени на:
    12 август 2015
    Пораки:
    19.713
    Допаѓања:
    266.242
    Како знаеш дека немаат? Како иде реизборот?

4. Just.do.it

Just.do.it Популарен член

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.834
    Универзитетски професор во Македонија е наследна титула.
    Е па ете види побарај на интернет дали имаат некаде објавено истражувања.
    Отвори на Research Gate и ќе видиш дека некои од професорите од 2015 немаат објавено. А за реизбор треба секоја година да има трудови.

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  5. sweet-cherry

sweet-cherry Форумски идол

Се зачлени на:
    28 јануари 2011
    Пораки:
    3.641
    Допаѓања:
    29.263
    Како бе немаат трудови? Еве одма ми текна на професор што знам дека секоја година објавува, има предавано и во Америка и е ептен ценет професор. Повели. Не е ни единствен на катедрата по психологија, ако сакаш ќе ти пратам и од другите, ретко кој не објавува, ако е евентуално од новите. Има многу мани катедрата не викам не, прва јавно имам зборено за тоа, ама овие работи што ти ги кажуваш не се така.

Да најдам малку повеќе време и ќе напишам подолг пост со објаснување, не ми е проблем.

На Lanna89, The.E.T., Cosmic Girl и 3 други им се допаѓа ова.
  6. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.834
    Кога веќе гледаш, види и за другите професори.
    Овој е во тие 10% коишто ги кажав.
    Види и за другите.
    Многу добро ги знам работите на катедрата по психологија. Не зборам од памет.

На Yellow456 му/ѝ се допаѓа ова.
  7. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.645
    Ааа не била таа што ја знам...

На Smiley92 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. BlackNight

BlackNight Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2016
    Пораки:
    1.265
    Допаѓања:
    5.506
    Тука е проблемот. Ако нема нека не оди, кој му е крив, или нека си ја стави куќата под хипотека за психолог да плаќа или децата нека гладуваат. Здравството што е прескапо и што некому му е дозволено до плафон да пука цени е голем проблем и за осуда. И не си ти во прашање, проблем е што квалитетна психолошка помош ако навистина е таква им е достапна само на одредени лица. И да има разлика од државно до приватно, ако ништо друго во времетраењето.И да, истите тие од државното надвор од работни саати даваат услуги приватно. И да, овие појави вклучително и обуките нивни треба сериозно да се преиспитаат и конечно стават под контрола. И проблем е се што од квалитетна здравствена услуга е прескапо. За што побогу плаќаме здравствено осигурување? За сппоредба пломба кај приватен стоматолог која е трајна и квалитетна, кој за разлика од овие троши струја и материјали и кој се кичми и кој мора да биде прецизен, кој работи со крв и ризик од зараза, со плачливи, нервозни и бесни деца не наплаќа толку многу. Што трошок имаат овие, освен евентуално закупнина и светло навечер? Ништо друго.

Последна измена: 22 јуни 2023
    На vamutamu2 и Just.do.it им се допаѓа ова.
  9. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    2.276
    Со ова
    Си го објасни ова
    Затоа што луѓе немаат пари да отидат на еден обичен одмор, па единствена разонода им се кафулиња.
    Преку ден кафулињата преполни, ама навечер е како хорор филм, особено во помалите градови. Шери, аспарагус и слично ти се мерило? Храна ти е мерило? Сериозно ова? Па секој втор што го знам си одгледува дома шери, дел знам што си одгледуваат и аспарагус. Тартуф - малку слабо дека имало ама ај да речеме дека верувам. Тие 17 годишните се толку ситна бројка наспроти оние кои ја немаат привилегијата да бидат деца на функционери.

Навистина не сфаќаш дека до толку е лоша ситуацијата.
    И ова
    не е претерување или крајност. Мислиш затоа што не ги гледаш дека овие луѓе се ретки. Не се.
    Секој треба да може да си дозволи лекување од било каков тип.
    Не сакам да навлегувам повеќе во офтопик.

Едит: штотуку одговорив на ова, во истиов пост само погоре
    Навистина не ја гледате целосната слика. Дополнително тоа што родители двојат од нив за да им обезбедат на децата да не се чувствуваат зад нивните врсници, така да, тоа пак не е мерило.
    Секако дека има приоритети. Ако немаше, немаше сега да си ги уништуваме очите пред екран наместо да ги зачуваме и слични вакви мали примери. Малку е потешко да се откажеме од нив кога е вака срочено? :)

Последна измена: 23 јуни 2023
    На vamutamu2, EmporioIvankov, Polyincognito и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.986
    Допаѓања:
    123.975
    Колку и да е некој квалитетен во работењето, тоа не му дава право да се занесува со цените.

На vamutamu2, GirlLove, The.E.T. и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  11. Smiley92

Smiley92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    224
    Ај, во ред нека е. Еве, немам осет, не знам што зборувам, срам да ми е што имам интернет и сум го искористила да дадам свое мислење, дур некој нема телефон, еве моја вина е тоа, ама немам енергија за 5 страни напор да ми го променат мислењето.

На CameliaMiller му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.645
    Која цена би била прифатлива тогаш? Се согласувам, над 2000 е веќе многу. Ама еве за колку треба да работат?

13. Just.do.it

Се зачлени на:
    22 мај 2019
    Пораки:
    2.461
    Допаѓања:
    7.834
    Зависи од искуството. Но мислам дека најприфатлива за најголем број од луѓето би била околу 1000 денари.

На BlackNight и The.E.T. им се допаѓа ова.
  14. kristina.k

kristina.k Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2011
    Пораки:
    8.393
    Допаѓања:
    38.292
    Прашувам тука бидејќи е поактивна темата.
    Искуство со психолог за деца Наташа Бекирова од Битола да не има некоја членка? Или препорака за добар психолог за деца?

15. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.335
    1000-1500 максимум и тоа да зависи од стручноста, искуството. Не може некој што штотуку сега го завршил своето образование и обука, одма да се занесува и преценува, па да лупа астрономски суми. Стварно е смешно но истовремено и тажно.
    Прво нека стекнат искуство, знаење, а не одма да се лакомат. Ок, знаеме дека секој сака да зима многу парии треба да си го вреднува својот труд и знаење ама нели треба малце усул да се има или не?

На NoirSerpentine, The.E.T., Mumoftwo30 и 2 други им се допаѓа ова.
  16. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.032
    Допаѓања:
    48.928
    Има ли психолог во Скопје што работи со Фондот? Ми треба психолог, а не можам да одам на приватно пошо многу сеанси ќе ми требаат, а не можам да си дозволам.
    И како да знам дека нема некаде да каже? Имам сериозни проблеми за кои сакам да зборам, ама не смее никој да знае.

17. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    МВР и Железничар амбулантите има мислам и на уште некои се ама можеш на Мој термин да видиш барај дипл.психолог пишува све тоа е преку фонд мислам до 200денари или 300 се плаќа за неколку посети во месецот

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.032
    Допаѓања:
    48.928
    На Мој Термин не сум се најавила никогаш.
    Треба акаунт да правам?
    И тоа МВР не сфатив? Каде се наоѓа?

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.335
    Нее, не моеш ти да се најавиш хаха, тоа само за докторите е не за пациентите.
    Само да пронајдеш дали има слободен термин ти кажува, пребарај на мој термин.
    Ја само за ова ти пишувам, за психологот у Мвр неам искуство.
    https://mojtermin.mk/map/specijalist?specialty=psihijatrija&location=grad_skopje
    Чекај грешка, ти психолог бараш сори
    https://mojtermin.mk/map/specijalist?specialty=dipl_psiholog&location=grad_skopje
    Еве ти, се испомешав.:D

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.032
    Допаѓања:
    48.928
    А не се закажува вака?
    За МТ сум тапа