1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Неееее психијатар може матичната, иначе она не веруваше дека може да се закаже на психолог од кај неа ама може иначе интернист само може да праќа на гастро пример или за тумор маркери или од онкологија ова од искуство со мајка ми знам, исто кт и магнетна не можат матични, тумор маркери освен оној за простата не можат друго можат

2. violetblue

violetblue Популарен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2010
    Пораки:
    1.823
    Допаѓања:
    5.542
    Не знам зошто толку голема стигма за антидепресиви. Имам пишувано повеќе пати на форумов, да не беа антидепресивите не знам дали уште ќе бев жива. Ги пиев 7 години, и ми беше супер со нив, никогаш подобро не сум била. Еве веќе речиси една година сум без лекови и сум окау. Значи се во свое време.
    Зошто да се мачите ако има потреба од лек и ако тој лек ви помогне. Утре ако треба да пиете терапија за притисок, масти нема да ја пиете? Не сум за антидепресиви по секоја цена, ама ако има потреба тогаш да. Не знам зошто толку аверзија спрема нив.

На GirlLove, Ani45, Mumoftwo30 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  3. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Ќе ти каже психолог мислам ќе ти даде негово мислење дали си за психијатар и дали си за лекови мада и он може да згреши, нема потреба да даваш отпор ако не се поднесува проблемот тогаш земи лекови

4. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.325
    Па и за било шо друго, пример преглед кај ендокринолог, кардиолог не може директно матична да закаже преглед туку те праќа на интернист прво па он те препраќа кај специјалист.
    Не, во ред е да се пијат но ако стварно има потреба, не при некој тежок период и одма ај лупај терапија, а може и реално да не е до тој степен работата. Тоа ми беше зборот, дека одма те ставаат на Ад. Немав ни 18 год. и ми препишаа ад, а минував низ тежок период и трауми си влечев и уште си ги осеќам последиците но не бев едноставно за терапија, се си мислев ако ги почнев полошо ќе ми беше.
    Затоа разговорот го ставам на прво место, после ако не помага ни тоа во зависност од тежината на проблемот почнуваш и терапија.
    Баш ми е мило што ти е подобро, уште подобро да бидеш.:)

На violetblue и The.E.T. им се допаѓа ова.
  5. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Така е ама некогаш лошо делуваат или не помагаат ја ќе цркнев од флуоксетин ко робот се осеќав мислам непријатно, една година бев на 20мг зепира и при крај почнав депресивно да се осеќам требаше пауза ама психијатарот толку знаел после тоа беше најтешкиот период едвај антипсихотик ме смири. Некогаш помагаат ама треба внимателно со искусен и заинтересиран лекар што обрнува внимание а не така за 15 минути ништо со тоа....

Ау не се сеќавам февруари бев на ендокринологија мислам можеше да се издава упат од матичен

Последна измена од модератор: 1 јули 2023
    На NoirSerpentine и violetblue им се допаѓа ова.
  6. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.032
    Допаѓања:
    48.926
    Не можам и не сакам
    Ќе станам како билка од нив

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  7. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Може ќе процветаш од нив не се знае само искусен добар лекар

8. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.325
    Не се играчка ад, мора внимателно со нив. Ја мислам дека разговор ќе и заврши работа и ќе си ги среди мислите и чувствата, ќе биде ко нова.
    Да, ама и тие се интернисти не се ендокринолози.

9. nextredstyle

nextredstyle Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јули 2018
    Пораки:
    15.986
    Допаѓања:
    123.974
    Разговор е првиот чекор.
    Понатаму секој ќе си види што ќе му одговара.
    И јас прво сакам да се обидам кај психолог.

На NoirSerpentine, The.E.T., Feminka22 и 1 друга личност им се допаѓа ова.
  10. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.645
    Може и за нив. Сите термини што се означени со зелено на мојтермин може да ги закаже матичен. Со жолто специјалист.

На theowndemon, nextredstyle и The.E.T. им се допаѓа ова.
  11. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.325
    Ахам, значи тоа значело ако е обележано со зелено, не знаев.
    Дека поранo знам за све праќаа на интернист прво.
    А и зашо коа сум идела на ендокринолог и кардиолог, на извештајот не им стои специјалист ендокринолог/кардиолог туку специјалист интернист само?
    Тоа не ми е јасно.

На Feminka22 му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Spicy Senorita

Spicy Senorita Истакнат член

Се зачлени на:
    14 декември 2022
    Пораки:
    911
    Допаѓања:
    2.596
    Да ти кажам вака искрено, дека ќе најдеш некој со сочуство во живо, дали пријател, дали доктор малку потешко. Повеќе можеш да се ослониш на форум, некој YT подкаст итн. Полесно ќе ти стане кога ќе видиш колку многу луѓе има со исти проблеми, ама кои искрено за тоа разговараат само виртуелно.

На Trexane, Feminka22 и The.E.T. им се допаѓа ова.
  13. Angie1432

Angie1432 Форумски идол

Се зачлени на:
    24 април 2019
    Пораки:
    7.563
    Допаѓања:
    38.645
    Зашто биле специјалисти по интерна медицина или имале и субспецијализација во таа област.

Инаку, не ми се јасни муабетиве дека докторите трујат со лекови. Секако дека тој психијатар прво ќе направи проценка дали е минлив период или не. Ако се занимавате сто години со истото значи не, не е период.

Последна измена: 1 јули 2023
    На theowndemon му/ѝ се допаѓа ова.
  14. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Има специјализација за ендо ехее на клиника си бев јас, карши детско е во барака пола од тоа џамија ги направиле сега

Секој психијатар одма дава лекови проценки не прават тоа приказни за мали деца се

ПРЕТОЧНО!!! Има еден форум за ментално здравје во Британија овде е измешано

15. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.252
    Допаѓања:
    163.145
    @Feminka22 чим можиш да видиш дека имаш проблем и ти треба помош - е супер прв чекор. Разговарај со матичен доктор и види како можи да ти закажи на психолог. Штета шо дел од психијатрите дават вајб дека само лекој препишват, ама има психијатри кои се терапевти. Но, ако треба и медикаментозна терапија - не е крај на свет. Most of us have been there. Важно да врви. Со среќа.

Последна измена: 1 јули 2023
    На violetblue, Feminka22 и The.E.T. им се допаѓа ова.
  16. The.E.T.

The.E.T. Активен член

Се зачлени на:
    2 февруари 2023
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    91
    Ја знам онаа Вера Типко е терпавет некои психијатри зимаат школа као за некакви советници тоа две години е мислам, оној Марцикиќ знам психодрама нешо глупости е друго не знам кај нас да се и психијатри и психотерапевт. Искрено подобро да идат во некоја школа за психоаналитичари...

Дали има некој овде што е член во онаа група за анксиозност на фб?

17. theowndemon

theowndemon crazy cat lady Член на тимот

Се зачлени на:
    17 септември 2013
    Пораки:
    13.252
    Допаѓања:
    163.145
    Да. Терапевтските правци на две години е со звање советник по тој тер. праец и со четири терапевт. Психијатри, психолози имат непречена шанса да завршат сите четири години. Психијатарот шо беше во моја група продолжва трета година. Ама не сум комотна да дам име во име на приватност.

На The.E.T. му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Feminka22

Feminka22 Форумски идол

Се зачлени на:
    9 декември 2014
    Пораки:
    16.032
    Допаѓања:
    48.926
    :) :hug:

19. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Се зачлени на:
    20 ноември 2022
    Пораки:
    3.172
    Допаѓања:
    12.325
    За жал повеќето не се замараат ни да те слушнат, баш им е гајле за тебе, него одма еве ти рецепт за терапија и тоа е тоа.
    Ова од искуство ти кажувам.

На Trexane и The.E.T. им се допаѓа ова.
  20. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Се зачлени на:
    6 јуни 2021
    Пораки:
    986
    Допаѓања:
    2.276
    Никој не се родил учен. Не ни треба секој да знае се'. Само општи работи, а ако немал потреба и тоа општо не се знае. Не се обидувајте да засрамите некој што не знае, а се интересира.
    И тебе да те праша некој да објасниш што е сметководство или солфеж, нема да знаеш освен ако немаш соодветно образование од областа или претходно не ти затребало.

На nextredstyle, Mrs. right, The.E.T. и 1 друга личност им се допаѓа ова.