1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Препорака за добар психолог

Дискусија во 'Психологија' започната од Blue.Butterfly, 8 декември 2010.

1. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    568
    Се претерува. Испаѓа дека преку цените селектираат клиентела... "ќе работиме само со богатите...ако немате пари-цркнете". Ова е веќе срамота.

На vamutamu2, LUCI 99, poi и 6 други им се допаѓа ова.
  2. Flier

Flier Истакнат член

Се зачлени на:
    2 декември 2022
    Пораки:
    453
    Допаѓања:
    312
    Тоа е така поради круговите каде се движат тие што ги диктираат цените.. Ако се види ќе стане јасно дека денес здравјето стана бизнис иако е ова друга тема. Реално се зборува за цени и политика во медицината отколку за самата медицина. А психологијата директно не спаѓа само во здравје па така уште полесно се мами.

На vamutamu2 и Milobebence им се допаѓа ова.
  3. WorkOnYou

WorkOnYou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    66
    Здраво, има еден куп добри психолози кои ги нема по телевизии или бар не така често, не се гламурозни и гласни но се многу квалитетни. Со сите од нив сум имала искуство индивидуално, во група или под супервизија и топло ги препорачувам.

Ана Стојановска- Гешталт и поливагален терапевт. Инста профил-anastojanovska.senseofself, работи онлјан и во живо, индивидуално и во група

Павлина Михајловска- Лица -Гешталт терапевт, веб страницата и се вика Esencija (мислам дека сега почна и во живо)

Весна Блажевска - Амигдала. Психодрама терапевт, во живо и онлјан а веб страната и е paihoterapevt.mk

Мирјана Јовановска Стојановска- Психодрама и Гешталт терапевт во Амигдала, работи во група и индивидуално. Веб страна Амигдала

Ивана Станковска-Гешталт терапевт а на фб може да ја најдете како Психолошко катче.

Со среќа!

На Ne znam koj, poi, Цунами и 2 други им се допаѓа ова.
  4. Thebotpet

Thebotpet Активен член

Се зачлени на:
    28 септември 2023
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    11
    Dali imate koristeno ova aplikacijava moj razgovor so.psiholog ?

5. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    382
    Луѓе знаете некоја Вера кај Билна аптека? Контакт, искуство, цена ако знае некој да сподели.

6. Mucenceto

Mucenceto Истакнат член

Се зачлени на:
    11 февруари 2019
    Пораки:
    52
    Допаѓања:
    13
    Здраво дали знаете која е цената за една сеанса кај Вера Типко и Ивана Хаџиванова?

7. marchi-cool

marchi-cool Форумски идол

Се зачлени на:
    23 април 2017
    Пораки:
    6.994
    Допаѓања:
    14.385
    Сите психолози работат со енормни цени и приватно? Има ли некој кој работи со фондот за здравство? Одењето на психолог трае подолго (доколку сакаме ефект) па за да си дозволиме повеќе сеанси реално би било да има некој што има договор со фондот

На poi, Осе, noteforself и 5 други им се допаѓа ова.
  8. Incredible9

Incredible9 Активен член

Се зачлени на:
    4 февруари 2023
    Пораки:
    54
    Допаѓања:
    19
    Кај Ивана од 01.10 е 2500, лично така ми кажа.

На Mucenceto му/ѝ се допаѓа ова.
  9. franca

franca Популарен член

Се зачлени на:
    20 јули 2014
    Пораки:
    973
    Допаѓања:
    2.344
    Има на мојтермин, термини за психијатар, можеш да видиш, може ќе најдеш нешто на државно поевтино е.

На Ne znam koj и marchi-cool им се допаѓа ова.
  10. uBumBum

uBumBum Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има искуство со психотерапевтите од Психотерапика? Контакт некој?

11. Цунами

Цунами Истакнат член

Се зачлени на:
    7 јули 2021
    Пораки:
    290
    Допаѓања:
    382
    Јас кај Диана имам идено пред едно 7-8 години, средно бев тогаш. Од оваа гледна точка, од сега, јас не би да си однесам дете таму. Јас отидов за еден сосема друг проблем, таа ме наведуваше на тоа дека треба сексуално да се истражам. Не е секој спремен за тоа на 15 години, може и помлада бев... а заклучокот го доби по тоа што имав марама преку врат дека слабоко ми беше деколтето кога идев последниот пат. Јас марамата ја ставив дека ми беше непријатно од една постара жена, надвор не ми е. За тоа било кој човек да го стори, пред се му треба друг човек на кој му има потполна доверба, ама да не одолговлекувам. Се на се, лошо искуство, иако отидов таму баш по препорака дека е најдобра за млади.

Мислеше проблемот е строги родители, а воопшто не е така, моите родители буквално се ми дозволуваат, никогаш лоша реакција, само разбирање и топол совет дека некои работи и не е океј да се прават, ама ете во тој период, луди години, се случува, треба многу работи да се пројдат.

Навистина се сеќавам дека лошо искуство имав со неа, само одамна беше и малку ми е останато во сеќавање што се се работеше со неа.

На MoonGirl9702, eliesaab и Milobebence им се допаѓа ова.
  12. IJAE

IJAE Истакнат член

Се зачлени на:
    24 февруари 2010
    Пораки:
    485
    Допаѓања:
    807
    Досега не сум одела на психолог. А имам доста тежок период, ги читам знаците на депресија, скоро сите ги имам. Молам за препорака каде да се обратам и помогне да излезам од оваа фаза. Многу сум лошо!!
    П.с. Може и во лп да ми пишете

13. uBumBum

uBumBum Истакнат член

Се зачлени на:
    30 септември 2016
    Пораки:
    11
    Допаѓања:
    0
    Дали некој има искуство со Радмила Живановиќ или Каролина Костадиновска?

14. WorkOnYou

WorkOnYou Истакнат член

Се зачлени на:
    11 август 2019
    Пораки:
    47
    Допаѓања:
    66
    Со Радмила сум работела на работилници неколку пати, имам праќано многу родители кај неа и ептен беа задоволни.

На Ne znam koj му/ѝ се допаѓа ова.
  15. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    568
    Девојки, имам едно прашање. Од неодамна одам на психолог, никогаш претходно не сум била. (Во моментов не ми е комотно да споделам кај кого одам, се надевам ќе ме разберете)
    Она што ме интересира е ваше искуство - Дали вашиот терапевт фаќа белешки кога зборувате. Мојот терапевт не запишува кога споделувам, па не ми е јасно дали тоа е правилно...и како би го следел мојот случај доколку не ги запишува битните моменти за кои зборувам, сепак многу клиенти сме, не сум само јас па да може да запомни.
    Многу ми е безвеза и лошо се чувствувам што го поставувам прашањето, испаѓа како да немам доверба, ама морав да прашам.

16. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.714
    Од мое искуство.
    Кај едната што одев, на првата средба запишуваше.
    Кај втората, ништо. Не запишуваше.

Искрено, не знам ни јас како оди тоа.

Но, сакав сепак да го споделам моето искуство. :)

На Anna85 му/ѝ се допаѓа ова.
  17. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    568
    Не ми е јасно дали треба он на секоја сесија да има увид во моето минато и трауми, или е битно само тоа да излезе од мене.
    Во секој случај фала ти на споделеното искуство

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  18. GirlLove

GirlLove Форумски идол

Се зачлени на:
    4 јануари 2010
    Пораки:
    5.832
    Допаѓања:
    15.714
    Искрено и јас се прашувам истото.
    Ајде, ваљда некој ќе ни открие. Хехехе.

Поздрав женска и секое добро. :l::hug:

На Anna85 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Anna85

Anna85 Истакнат член

Се зачлени на:
    5 октомври 2013
    Пораки:
    219
    Допаѓања:
    568
    Ќе чекаме, може некој ќе ни каже.
    Биди ми добра и спокојна и ти :):l::hug:

На GirlLove му/ѝ се допаѓа ова.
  20. Smiley92

Smiley92 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2021
    Пораки:
    74
    Допаѓања:
    224
    Јас кога одев, на повеќето сесии барем малку одвреме навреме запишуваше, како кажував нови работи, така ги запишуваше тие што најверојатно психологот сметаше дека се битни да влезат во "досието". Меѓутоа, имав приметено дека навистина многу работи памти од сесија до сесија (еднаш месечно), работи кои не сум приметила во моментот да ги запише. Така да, мислам дека они си имаат некој систем на водење евиденција, ама сепак не мислам дека е во ред ниту еднаш ништо да не запише, некој баланс мора. А, можеш и лично да прашаш, па отприлика да ти каже, така ќе ти влее доверба мислам. Плаќаш за таа услуга, слободно прашувај лично се што те интересира. :)

На Осе, Anna85 и GirlLove им се допаѓа ова.