Никако! Ми го коментира изгледот, збориме што некалорично ќе јадеме денес, и ми вели топ! Непрофесионален пристап, толку!
@LoveRain Сум бил еднаш кај Ванчо Георгиев во Систина. Ако се прави дополнително испитување може прегледот да не се наплати ама цената секако е повисока од прегледот.
Дали ја знаете др Фатљуме Адили Гонго? За човек со паркинсон кој не може повеќе да си ја дозволи др Лоди
Би Ви препорачала внимателно со Лоди Гоговска. На ќерка ми и даде погрешна дијагноза иако ни еден резултат не наведуваше на епилепсија. Се испостави на крај дека е анксиозност , како и што мислевме првично. За односот и ,,дерење,, пари и да не зборувам. Арогантна, ладна, го наплаќа секое влегување кај неа. Откако ги собравме сите резултати и снимки што ни даде да испитаме( сите во ред) одам со резултатите да ја прашам само дали треба да правиме уште едно снимање кое бевме договорени да го правиме кај неа доколку им потреба, и ако треба да закажеме. И таа за консултација од тој тип ми наплаќа како за преглед 4500 ден мислам дека беше, башка со упорен став дека е епилепсија. Кога сестрата ми кажа дека и консултација со резултати се наплаќа исто како за преглед мене за среќа ми се отвараат очите и го носам детето уште на 4-5 прегледи да се осигурам дека нема епилепсија. Од доктор Демерџиев и доктор Гордана Китева презадоволна. Сега пиеме таблети за анксиозност и се е во најдобар ред.
Епилепсијата многу тешко се дијагностицира барем така зборуваат невролозите треба физички да се слика особата во состојба на акутен напад и да се опише убаво нападот. Тоа што снимките на глава прават е да се исфрлат други потешки болести и состојби што може да имаат слични или исти симптоми.
Не знам како се дијагностицира, мада направивме се и сешто. Инаку, во нашиот случај девојчето немаше никакви напади. Единствениот, ако може да се нарече напад беше напад на паника кога се наоѓа во гужва во затворен простор(концерт, диско, кафич), понатаму страв да не нешто лошо се случи, вознемиреност, несоница. Симптомите се јавуваат после доживеана сообраќајка. И сето ова и беше кажано на докторката. Целта ми беше да посочам на внимание кога се одбира доктор. Јас слепо и верував на Гоговска со оглед на тоа што имав добри препораки за неа. Разочарувањето ми беше огромно и лесно можеше да се заврши со сериозни последици по здравјето на моето дете.
Не знам по кој наод. На мое прашање дали сигурно е епилепсија кога сите снимки, резултати се во ред ме прекина на сред муабет со барање да дојдам со девојчето уште еднаш да и препишела лекарства односно според цело претходно искуство да платам уште еден преглед. Најсурово кажано, сметам дека сакала да не задржи за пациенти па макар и со погрешна дијагноза за да не лупи со пари, бидејќи од сам старт и покажав дека не штедам на пари, нека се направат сите испитувања и тоа на приватно во интерес на време. Ќе кажам уште еднаш, Лоди ми беше едно големо разочарување и сега кога се потсеќам се вознемирувам и ми се плаче колку време изгубивме кај неа и додатни трауми за девојчето ....еден куп крвни слики, снимања, еег да била наспана, па уште еднаш еег после непроспиена цела ноќ.... и се тоа дебело си наплаќа. После тоа слушнав а не можам да тврдам дека е точно, епилепсија и било специјалност, можеби затоа сакала да не наведи на епилепсија, не знам што да кажам.