Анксиозноста е за психијатрија генерално и денес постојат невропсихијатри меѓутоа во главно тоа е исклучиво за психијатрија бидејќи разделени се гранките во модерно време. Од траума секако може да постои некоја основа какк паничен напад и најдобро да се види со психијатар. Лекови за смирување може да дадат и матични лекари ама не дијагноза и третман.
Дали некој има искуство со Николина Тановска или Снежана Лазарова од клиника? Не знам кај кој имам закажано, не ми е земен упатот уште
Здраво!Да ми препорачате добар невролог за детенце од 3 години, да биде на приватно Систина ,Ремедика,Неуромедика.Или приватна ординација и кој прави ЕЕГ.Поздрав и убав ден .
Ме упатуваат таму кај неа зошто детенцето не зборува,зборува само по некој збор,а сите команди ги прави и се разбира да направи. Весело детенце е,мирно. Родено нормално со Апгар 10,со Нифти тест се одлично.Кога се роди сите највисоки оценки ги доби,и додека го носевме на совет на педијатар многу го пофалуваше докторката.Што се случи со говорот не знам да кажам...
Мајка ако постои можност постепено почни да намалуваш со телефонот да дојдеш ептен до минимум бидејки голем удел игра телефонот при зборењето и самата ке можеш да увидеш дали причината е телефонот или ке ви е потребна медицинска помош
Ололу 200-300 ден се вкупно платив, не сум сигурна, одма за утредента ми беше закажам ЕЕГ, Даниела е само во чет во амбуланта, земи приоротетен и почекај во чекалната, ќе им кажеш и на тие на шалтер дека си со приоротетен. Понатаму таа ќе те насочи што и како.