Препораки за стоматолог, орален хирург, ортодонт...

Discussion in 'Здравствени проблеми' started by BoaVista, Nov 9, 2011.

1. anngelique

anngelique Популарен член

Дали некој може да ми препорача добар стоматолог во околина на Ѓорче/Хром?

2. nene88

nene88 Популарен член

Дечки, кажете некоја стоматолошка ординација што прави се, и импланти, и снимки,и естетска хирургија и се' комплет. И да биде нова и модерно опремена. Моиве странци се размазени малку :) Или мислење за Дента Ес или Етернадент

3. Tantica

Tantica Истакнат член

Единствен орален хирург што го знам е Ѕвезда Кочов, ординацијата мислам дека и е над училиштето Блаже Конески во новите згради, не знам дали работи со фондот, ама многу се задоволни од неа

4. olimp7

olimp7 Нов член

Ме интересира мислење за Стоматолошки Клинички Центар - Проф. Д-р Бојо Андрески, сакам таму да отпочнам со прегледи и редовна контрола. Слушнав дека работат со сини картони. Незнам колку се профисионални. Едни пријатели ми ги предложија Дента Ес, се мислам измеѓу овие две ординации.
    Ве молам за мислење!

5. olimp7

olimp7 Нов член

Ми треба мислење за Дента Ес! Слушнав дека работат со сини картони, па сакам да отпочнам со редовни прегледи, се мислам меѓу нив и Стоматолошки Клинички Центар - Проф. Д-р Бојо Андрески?
    Ве молам пишете ми доколку имате некое искуство со овие ординации.
    Ви благодарам

6. xxAngelxx

xxAngelxx Популарен член

Да ми препорачате некој солиден протетичар?

7. matilda258

matilda258 Истакнат член

Може ли да ми препорачате некој добар стоматолог од Скопје, некој од кој сте задоволни. :)

8. buba4e89

buba4e89 Форумски идол

За во која населба?
    За во Кисела Вода, голема препорака можам да ти дадам за Весна Дент. Преубаво и посветено работат, со консултација и совети. Достапни за тебе во секое време и брза интервенција.

9. Среќа

Среќа Популарен член

Добри стоматолози имате во Бисер дент во Ченто. Докторите (Александра и Никола Подолешови) се стручни, цело време одат на усовршувања и семинари во странство, прават снимки, протези што се поставуваат позади забите и не се гледаат :) прават се и што е најважно ти кажуваат што и како понатаму да ги одржуваш. Ординацијата е супер средена и многу пријатна атмосфера.

10. StormRider

StormRider Истакнат член

Здраво, искуство со стоматолошки центар Баткоски - Охрид ?

11. BoaVista

BoaVista Форумски идол

Темата сум ја отворила во 2011 година за да побарам мислење и искуства за стоматолог зошто тогаш решив да ставам порцелански заби.
    Но за моја несреќа тогаш не наидов на вистинскиот стоматолог или пак можеби во тоа време јас бев толку неупатена, па се што ми кажа стоматологот тогаш ми беше страшно :( Операции, процеси, неправилен загриз, импланти, протези и што уште не. Јас паничарка каква што сум уште тоа ми фалеше. И се откажав.
    Пред месец ипол по препорака на една блиска особа која имаше проблем со забите, слушнав за Ендомак. По нејзино убедување веднаш се јавив и закажав преглед.
    Кога одев на првиот преглед се осеќав ко пред испит, зошто претходниот пат ми беше многу стресна ситуацијата. Но поминав супер :D Позитивни, оптимистички расположени и пред се професионални.
    Три недели после првата посета во Ендомак јас имав нови заби :D со само 5 одења на стоматолог благодарение на доктор Димитар Тасевски од Ендомак. Првиот пат ми ја сечеа гингивата со цел да ми бидат поголеми забите, по една недела ми ги стружеа горните заби, на третата посета ми ги стружеа и долните, на четвртата ми ги наместија порцеланските заби ама не трајно, само привремено и на петтата посета ми ги ставија трајно. Јас сум ептен задоволна и од изгледот на забите и од функционалноста и од односот во Ендомак.
    Еве слика :D
    collagew.jpg

kozuf, Hortenzija, Asja and 17 others like this.
  12. Valencia

Valencia Истакнат член

Кој е од Скопје и кој може да дојде до стоматологот Жарко Крстевски воопшто да не се мисли, и од аеродром да доаѓате нема да зажалите што сте поминале толкав пат. Се наоѓа во Бутел 1 неговата ординација се вика ''Технодент'' и се прави професионалци. Немам никаква роднинска врска со стоматологов, но не ми дозволува срцево да не пишам за еден толку добар и искусен стоматолог.

Valentina.Vaki likes this.
  13. MissDaisy

MissDaisy Истакнат член

Ви го препорачувам д-р Ѓорѓи Парцанов. Ординацијата му се вика Пикасо, и се наоѓа во Аеродром кај Веро, малку подолу спроти рударскиот институт. Докторот е вистински професионалец и си ја знае работата. Јас сум премногу задоволна. :)

14. MissChievous

MissChievous Форумски идол

Стоматолог Зоран Соломановски од стом. орд. Соло Дент до кафичот F кај Три Бисери. ОДЛИЧЕН!

15. Valentina.Vaki

Valentina.Vaki Популарен член

Е сеа јас малку да ти контрирам,бев кај чоеков да правам панорама на забите.Како прво многу беше дрзок,и тоа што го рече за ендомак дека се правеле паметни дека знаат се јас за докторов Парцанов ќе го кажам истово,почна да дрнда некои работи за кои ниту го прашав ни бутур,почна арогантно да се однесува да ми кажува каква мана имам на забите за кое не побарав негово мислење.А што е најлошо од се он имаше голема флека или кариес на кецот што мислам дека еден стоматолог не смее тоа да си го дозволи.

TrinityNeo and LollySky like this.
  16. ванилала

ванилала Популарен член

Препорачајте ми ординација,за изработка на забен мост од која сте задоволни? И цена на еден заб? Без разлика дали порцелански или обични

17. 8petre8

8petre8 Истакнат член

Јас ви ја препорачувам ПЗУ Премиум дент во Капиштец,во белите кули последна 23.

18. Kiki_

Kiki_ Активен член

Да ми препорачате стоматолог за ставање на коронка? Инаку матичен ми е на клиника па дали има некој искуство со нив за коронки?
    Имам лошо искуство со стоматолози, ми треба некој стварно добар по препорака.

19. atopic

atopic Истакнат член

Во населба Лисиче во'самиот'трговски ДЕНТА ВИВА Др МАРИЈА работат и со фондот.Имаат пломби од 260,450,600 денари,чистење камен со полирање и обработка на непца 800денари.Презадоволна сум доволно е еднаш да ги посетите сами ќе пишете впечаток.Контакт 078-667-266

20. kosmodiks

kosmodiks Истакнат член

Веќе година дена сум кај Звезда Кочов, презадоволна сум. Иако ми е далеку барем знам дека кога ќе заврши ќе немам никакви проблеми. Има огромно знаење, и ептен е фина. Полна со разбирање и на полноќ да и се јавиш ќе ти помогне.:nod: