Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    чим ја фалиш толку и јас да си земам иста таква денес гледав не беше скапа имам пегла од истата фирма ама поодамна ми е и сакам да се подновам сега имам кадрава коса добро ли исправува бидејќи сакам скрос права коса ?

2. fierce

fierce Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    240
    Допаѓања:
    180

Јас сум презадоволна од тоа како ми ја исправува косата :) Баш скроз права ми ја прави и мазно и сјајно изгледа. Ама треба да напоменам дека мојата коса не е проблематична и лесно се исправува (имам брановидна коса). Обично се пеглам на 170-160 степени. Сепак мислам дека ни ти не би требало да имаш проблеми со исправувањето бидејки еднаш една другарка која има повиткана коса од мене се пеглаше со мојата преса и супер и изгледаше косата после тоа, само што таа употреби повисока температура од мене.
    Се на се доста квалитетна преса за малку пари :)

На lily-prune му/ѝ се допаѓа ова.
  3. kallias

kallias Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    3.782
    Допаѓања:
    6.985
    Јас имам преса BELLISIMA и ја користам веќе 6 години и сум пре презадоволна од неа, мене природно косата ми е искршена, кога си ја мијам и исушам ама таман за ниакде ми е и ја мразам :@ но благодарение на ова преса што си ја најдов ептен ми ја прави косата таква каква што си сакам, права скроз :$

4. VioletButterfly

VioletButterfly Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јануари 2011
    Пораки:
    17
    Допаѓања:
    2
    Абе и јас обожавам кога ми е целосно права ама многу се ГОРИИИИ. Купив најквалитетна можна пегла, професионална, 5500 денари ја платив, со ласери со чуда и пак се гори. ;(

5. Marilyn-Monroe

Marilyn-Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    24 декември 2010
    Пораки:
    1.805
    Допаѓања:
    5.895
    Јас си имам од зелено пазарче, 350 ден, и ич не се жалам, топ си е :lol:

6. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    Ако уште не си купила јас си земав Phillips Salon Straight Active Ion HP8310 со јонизатор од Нептун 1700 ден. и многу сум задоволна, за две минути имам пеглана коса.

7. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    ^^ и јас ја имам истата преса од летото и сум многу задоволна, слободно без двоумење можеш да си ја купиш

8. Ashling

Ashling Популарен член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    1.228
    Допаѓања:
    2.577
    А,зошто постои пегла која не ја гори косата?

9. Sally

Sally Истакнат член

Се зачлени на:
    22 декември 2010
    Пораки:
    25
    Допаѓања:
    15
    Побогу Ашлинг прекрати со тоа контрањето!!1
    Онтопик: имам една пегла од Royal Majesty, ја платив околу 2000 мислам и не сум нешто посебно задоволна. Го чекам моментот да прегори и да купам нова, од тие со јонизатор.

10. senza.parole

senza.parole Форумски идол

Се зачлени на:
    22 септември 2010
    Пораки:
    3.768
    Допаѓања:
    23.993
    Во право си за Bellissima пеглите, поубави здравје. :)

11. Sunday-Rose

Sunday-Rose Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    349
    Допаѓања:
    123
    Па мојата преса мислам Romix така нешто пишува, ама убаво ми ја исправува косата, порано на помала температура си ја пеглав косата и по 1 саат ми требаше, а сега на појако и за 15-20 минути права коса !! :):)

12. Em4e711

Em4e711 Популарен член

Се зачлени на:
    11 август 2010
    Пораки:
    624
    Допаѓања:
    382
    Јас си ја користам на Rowenta, 2300 ја земав, за 5 минути средена ми е косата, а така доста виткана ми е :) Еден период мн често се пеглав и гледав дека се повеќе и повеќе ми ја нема (од шишање), па сега паузирам, така за викенди понекогаш се пеглам.. сега вака потопло е времево и примамливо ми е ама се воздржувам, едно време едвај чекав да врне за да не ја пеглам хухухуху

13. NotInLove88

NotInLove88 Истакнат член

Се зачлени на:
    19 декември 2010
    Пораки:
    159
    Допаѓања:
    77
    Fonex -професионална пегла за коса ја набавив од Грција и ја користам дооолго време подобра пегла никогаш не сум користела ....Сега е постара верзија сигурно има подобри верзии од истата кога ќе имам прва прилика ќе си купам нова ,и ја извадив душата на оваа хахахахаа

14. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    а кажете ми дали знаете некој шампон за исправување на косата ...

15. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Јас прво ставам балсам Тафт за права коса,розево паковање,после миењето на косата,па ја сушам со фен и потоа ја пеглам.Имам пегла Вицко ја купив околу 1200 ден.и ја користам веќе 3 години задоволна сум,иако поради горењето на косата не ја пеглам многу често,обично 2 пати во неделата ја користам.

16. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    да Даника но јас не сакам да ја пегламм мислев дали можеби знаеш некој шампон за исправување на косата ...

17. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    Мислам дека едно време гледав шампони на Нивеа ми се чини,не сум сигурна,каде што имаше прецртана преса на паковањето,вероватно за права коса без пеглање,можеш да видиш низ продавниците. И ова паковање на тафт што го опишав,на него пишува само да се нанеси на мокра коса да се исуши и косата е права,но јас бидејќи имам густа коса и тврдо влакно морам да ја исправам дополнително со преса.Значи зависи од влакното,можеби кај оние со мека коса би делувало повеќе,и нема да има потреба од пеглање после тоа.

18. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    Фала ти Даника , ќе пробам со тафтот и јас имам густа коса тврдо влакно ретко ја пеглам а и не сакам да си ја оштетам косата си ја чувам хехехех .

фала

позз

19. M.laDy

M.laDy Популарен член

Се зачлени на:
    6 декември 2010
    Пораки:
    905
    Допаѓања:
    798
    ја користам оваа веќе 2 и пол години и задоволна сум и би можела да се рачуна како професионална бидејќи ја купив од кај фризерка што и таа ја користеше, ја зедов многу поевтино за разлика од цениве што ги гледам на интернет :D

20. bonb

bonb Истакнат член

Се зачлени на:
    7 февруари 2011
    Пораки:
    66
    Допаѓања:
    5
    алал да ти е хехех .