Danika а ти се допаѓа ли тој балсам на тафт?да не ја мрси косата? јас исто имам вицко пегла и виткана коса,ама никогаш немам користено балсам за исправување на коса,само оние што идат како регенератори
http://www.google.it/imgres?imgurl=http ... 66&bih=631 јас ја имам оваа и презадоволна сууум,многууу си ја сакааам
Вака девојки сакам да си лупам пресам мислам во план сум па разгледував по нет и ја водов оваа преса ама не знам дали е добра или не па ако имал или ако некој знај нека пиши а иначе еве ја пресата http://www.facebook.com/notes/krusel/presa-za-kosa-grundig-hs-3830/171784702867954
Балсамот многу ми е погоден,не ми ја мрси косата,и трае повеќе време испеглана .Мојата коса и така не ми е склона кон мрсење,па немам прблем од таа страна.Зависи од типот на коса,но не е на одмет да се проба.
Сакам да си купам преса, па ако би сакале некоја да ми препорачате, да не е многу скапа до кај 1500 максимум 1800 денари
Јас користам Braun ја зедов околу 2500 и многу сум задоволна..имам доста виткана коса и одлично ја прави
http://www.google.com/imgres?imgurl=htt ... 9,r:20,s:0 јас оваа преса ја користам и сум многуу задоволна ..
Мислам дека збораш за Philips така? Ако мислиш на неа дали ко ке ја пуштиш на дугмето и зуе? Јас ја купив истата и вака не се слуша ама ко ке ја доближам до ушето се слуша зуење некое
еј да и кај мене зуе, на татко ми му викам дај види нешто до штекериве да не е да не ми испука пеглава, сега ја немам осетено дали зуе, ја користам веќе 7 или 8 месеци редовно 2- 3 пати во неделата и супер е да не ја подречам, кај тебе како??
Супер е и кај мене, јас вчера ја купив и осетив дека зуе и си реков нечини нешто кој ќе оди да ја врајќа оти од фришоп ја зедов, па ај реков да прашам дали и кај другите зуе, ама и кај тебе ко зуела значи така треба и чим ја користиш толку време не е ништо страшно. Ми олесна да ти кажам, фала.
Разбрав дека во Ск,мислам на пазар имало пегли по 300 денари.Не сум во можност да појдам затоа сакам да порачам по една другарка.Дали некој ги има видено и дали се убави??
сакам да прашам дали имате користено ласерска преса викаат дека многу добра била ама и слушнав дека е околу 5000 или 6000 денари ...ако има некој искуство нека пиши.
Да јас имам ласерска пегла, од Gama Italy, ја купивме 6000 ден. Но навистина сум задоволна. Се загрева за рок од 5-10 секунди и со еден потег на праменот се пегла мн убаво. Ја користам веќе 3-4 години. И како и сите преси за коса дека го гори влакното, но има некоја предност, не е како обичните пегли искрено, можеш да пробаш, сигурно сега се намалени. Сега и се` и свашта.
Значи јас сум опседната со права коса, просто би убила за да имам права коса, ама немам. Многу ретко ја носам природно косата (виткана) така да после секое миење , ја пеглам. Користев балсам од Авон и многу ми се допадна (од портокаловата колекција за коса) Но , ми се потроши и не бев во можност да нарачам , па зедов едно од l'Oreal. Значи обавезно пред користењето на пресата, ставам балсам и ја фенирам. Ја користам оваа преса веќе 2 години и премногу сум задоволна, не само што ми ја пегла убаво , но и преубав сјај и дава на косата. Но , кажете ми девојки , што правите кога е времето влажно? Моментално живеам во место каде што нон стоп врне, а ако не врне е облачно и магливо... Решение ?
Женски, кажете ми какво искуство имате со ласерските пегли на Philips (со јони), зашто најдов на едно место 2400ден. ама не ми е некако веројатно толку да е ефтина, па сакам да се осигурам дали се квалитетни, btw имам слушнато дека пеглите со јони не само што не ја горат косата туку и ја подобруваат нејзината состојба, незнам колку е вистина, ама и плочките не им се керамички туку стаклени па ваљда има некаква разлика
за влажно време и јас барав одговори но за жал не добив си ја мразам косата на влажно време ни виткана ни права ми е така да на такво време само виткана ја носам позз
јас ја имам истата преса, не ја гори многу многу, ама не ја подобрува на 220 с нема шанси да се подобри косата, иначе ја користам веќе 7 8 месеци одлична е, се загрева за 10 секунди и одма се исправува косата, ја пеглам 2 пати неделно во просек и се шишам на 40 дена, така да не дозволувам многу да ми ја изгори, и дава премногу сјај на косата, мене ми се свиѓа!
И јас сум како тебе со виткана коса и сакам права Јас кога ќе ја испеглам на вакво време и ставам лак за коса,особено повеќе напред на тие прамени,и како ја пеглаш по прамени шприцај им по малку лак на сите-само пази да не ти стане зацементирано тоа грозно изгледа мене ми држи со лак,и шишки имам и не ми се разлетани нити испрчени ,порано кога не користев лак кога ќе стигнев на факс или работа пеглана, бев со извиткани шишки и ги прибирав со шнола па џабе пеглањето.пробај вака и види