Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    Danika а ти се допаѓа ли тој балсам на тафт?да не ја мрси косата? јас исто имам вицко пегла и виткана коса,ама никогаш немам користено балсам за исправување на коса,само оние што идат како регенератори

2. principessaE

principessaE Истакнат член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    34
    Допаѓања:
    3
  3. vlubena

vlubena Истакнат член

Се зачлени на:
    19 јануари 2011
    Пораки:
    767
    Допаѓања:
    627
    Вака девојки сакам да си лупам пресам мислам во план сум па разгледував по нет и ја водов оваа преса ама не знам дали е добра или не па ако имал или ако некој знај нека пиши а иначе еве ја пресата http://www.facebook.com/notes/krusel/presa-za-kosa-grundig-hs-3830/171784702867954

4. danika

danika Истакнат член

Се зачлени на:
    30 март 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    136

Балсамот многу ми е погоден,не ми ја мрси косата,и трае повеќе време испеглана :!: .Мојата коса и така не ми е склона кон мрсење,па немам прблем од таа страна.Зависи од типот на коса,но не е на одмет да се проба.

На easyyyyy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Mracna

Mracna Истакнат член

Се зачлени на:
    12 февруари 2011
    Пораки:
    255
    Допаѓања:
    127
    Сакам да си купам преса, па ако би сакале некоја да ми препорачате, да не е многу скапа до кај 1500 максимум 1800 денари :)

6. ivushh

ivushh Истакнат член

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    77
    Допаѓања:
    8
    Јас користам Braun ја зедов околу 2500 и многу сум задоволна..имам доста виткана коса и одлично ја прави

7. Juicy

Juicy Популарен член

Се зачлени на:
    16 декември 2010
    Пораки:
    1.815
    Допаѓања:
    11.131
  8. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Мислам дека збораш за Philips така? Ако мислиш на неа дали ко ке ја пуштиш на дугмето и зуе? Јас ја купив истата и вака не се слуша ама ко ке ја доближам до ушето се слуша зуење некое :^)

9. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    еј да и кај мене зуе, на татко ми му викам дај види нешто до штекериве да не е да не ми испука пеглава, сега ја немам осетено дали зуе, ја користам веќе 7 или 8 месеци редовно 2- 3 пати во неделата и супер е да не ја подречам, кај тебе како??

10. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Супер е и кај мене, јас вчера ја купив и осетив дека зуе и си реков нечини нешто кој ќе оди да ја врајќа оти од фришоп ја зедов, па ај реков да прашам дали и кај другите зуе, ама и кај тебе ко зуела значи така треба и чим ја користиш толку време не е ништо страшно. :) Ми олесна да ти кажам, фала. :)

11. kristii

kristii Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2010
    Пораки:
    1.650
    Допаѓања:
    1.707
    Разбрав дека во Ск,мислам на пазар имало пегли по 300 денари.Не сум во можност да појдам затоа сакам да порачам по една другарка.Дали некој ги има видено и дали се убави??

12. TeAmoTeAmo

TeAmoTeAmo Истакнат член

Се зачлени на:
    24 ноември 2010
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    7
    многу ретко користам преса бидејќи мојата коса е секогаш права!! :inlove:

13. soncka2

soncka2 Истакнат член

Се зачлени на:
    10 февруари 2011
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    6
    сакам да прашам дали имате користено ласерска преса викаат дека многу добра била ама и слушнав дека е околу 5000 или 6000 денари ...ако има некој искуство нека пиши.

14. klaudija90

klaudija90 Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2010
    Пораки:
    86
    Допаѓања:
    18
    Да јас имам ласерска пегла, од Gama Italy, ја купивме 6000 ден. Но навистина сум задоволна. Се загрева за рок од 5-10 секунди и со еден потег на праменот се пегла мн убаво. Ја користам веќе 3-4 години.
    И како и сите преси за коса дека го гори влакното, но има некоја предност, не е како обичните пегли искрено, можеш да пробаш, сигурно сега се намалени. Сега и се` и свашта. :)

15. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Од каде ја имасш купено Gamata бидејќи по продавнициве немам видено?

16. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Значи јас сум опседната со права коса, просто би убила за да имам права коса, ама немам.
    Многу ретко ја носам природно косата (виткана) така да после секое миење , ја пеглам.
    Користев балсам од Авон и многу ми се допадна (од портокаловата колекција за коса)
    Но , ми се потроши и не бев во можност да нарачам , па зедов едно од l'Oreal. Значи обавезно пред користењето на пресата, ставам балсам и ја фенирам.

Ја користам оваа преса веќе 2 години и премногу сум задоволна, не само што ми ја пегла убаво , но и преубав сјај и дава на косата.

Но , кажете ми девојки , што правите кога е времето влажно?
    Моментално живеам во место каде што нон стоп врне, а ако не врне е облачно и магливо...
    Решение ?

17. Stam

Stam Истакнат член

Се зачлени на:
    9 септември 2010
    Пораки:
    269
    Допаѓања:
    175
    Женски, кажете ми какво искуство имате со ласерските пегли на Philips (со јони), зашто најдов на едно место 2400ден. ама не ми е некако веројатно толку да е ефтина, па сакам да се осигурам дали се квалитетни, btw имам слушнато дека пеглите со јони не само што не ја горат косата туку и ја подобруваат нејзината состојба, незнам колку е вистина, ама и плочките не им се керамички туку стаклени па ваљда има некаква разлика :)

18. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.950
    за влажно време и јас барав одговори но за жал не добив си ја мразам косата на влажно време ни виткана ни права ми е така да на такво време само виткана ја носам позз

19. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    јас ја имам истата преса, не ја гори многу многу, ама не ја подобрува на 220 с нема шанси да се подобри косата, иначе ја користам веќе 7 8 месеци одлична е, се загрева за 10 секунди и одма се исправува косата, ја пеглам 2 пати неделно во просек и се шишам на 40 дена, така да не дозволувам многу да ми ја изгори, и дава премногу сјај на косата, мене ми се свиѓа!

20. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.692
    И јас сум како тебе со виткана коса и сакам права :worried:
    Јас кога ќе ја испеглам на вакво време и ставам лак за коса,особено повеќе напред на тие прамени,и како ја пеглаш по прамени шприцај им по малку лак на сите-само пази да не ти стане зацементирано тоа грозно изгледа :puke: мене ми држи со лак,и шишки имам и не ми се разлетани нити испрчени ,порано кога не користев лак кога ќе стигнев на факс или работа пеглана, бев со извиткани шишки и ги прибирав со шнола па џабе пеглањето.пробај вака и види ;)