Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. sweet.woman

sweet.woman Популарен член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    1.226
    Допаѓања:
    745
    и мојава е таква колку пари ја купи ти? мојата коса не е којзнае што извиткана ама затоа повеќе ја користам за да си ја намотам виткана а поретко ја пеглам ама супер е

2. Mayyya

Mayyya Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.253
    Допаѓања:
    6.025
    И јас ја имам од Phillips со јони, и можам да кажам дека сум задоволна. Брзо се загрева, а тоа зуењето претходно што беше спомнато е нормално и е од јоните, демек така работеле :|
    Единствена мана и е што нема регулатор на топлина, значи се загрева само на 220 степени, не може помалку, но беше најефтина со јони.
    Според мене каква и да земеш ќе бидеш задоволна, и јас пред да купам ги прочитав сите мислења и скоро сите девојки се задоволни од своите преси и сите си ја фалат својата (а сигурно ги немаат испробано сите, па таа да е најубава), така што немој многу да ја мислиш. :)

3. ajdablenej

ajdablenej Истакнат член

Се зачлени на:
    4 јуни 2010
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    0
    само rowenta =) јас веке 4 години ја пеглам константно дека имам природно виткана коса која ич не ми се свиѓа како ми стои, и до сега ја немам изгорено.

4. Miss-dior

Miss-dior Истакнат член

Се зачлени на:
    2 март 2011
    Пораки:
    80
    Допаѓања:
    126
    Јас имам на Babyliss ми ја донесоа летото од Италија по нарачка и ептен сум задоволна,брзо загрева и не ја гори косата еве ваква е мојата

5. Tabi

Tabi Истакнат член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    29
    Допаѓања:
    7
    jas ja imam taa na gama za profesionalna upotreba e i mnogu sum zadovolna od nea. Stakleni plo4ki ima i ispu6ta joni so pomo6 na koi i dava vlaznost na kosata i ne se o6tetuva tolku kolku so obi4na presa. Tenka e i lesno moze da se pravat lokni so nea. Ja obozavam i ednostavno nemozam bez nea :D

[mod-kirilica:23uydhtn][/mod-kirilica:23uydhtn]

На At.ena му/ѝ се допаѓа ова.
  6. ketisk

ketisk Истакнат член

Се зачлени на:
    11 октомври 2010
    Пораки:
    201
    Допаѓања:
    148
    Ќе можеш да ми кажеш од кој фришоп ја зема пеглата и колку пари???

7. nice.girl9090

nice.girl9090 Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Знаете каде во Скопје можам да ја најдам ГАМА пресата?

8. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    27 евра ја зедов, од Битола кога ќе одиш за Грција после нашата граница.

9. sandricka30

sandricka30 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 декември 2010
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    3
    Јас користам керамичка преса веќе 3 год. од помалку позната марка "Таурус" и сум многу задоволна а и не ја платив скапо во комплет со фен беше 2000 ден.Како што имам тешка коса ниедна др преса не ми ја пегла косата како мојата,освен на мојата фризерка ама таа ја купила од италија пред 7 години и уште тогаш ја платила 6500 ден(не го знам името на марката).Оваа мојава ја прави косата мека и лесна а за заштита користам само регенератор.Сепак јас мислам дека се зависи од косата колку е подложна на оштетување.Јас си имам супер послушна коса па затоа не и треба повеќе грижа од вообичаеното.
    http://www.taurus.es/produtos/produto_geral.php?idSubnivel=153

10. At.ena

At.ena Истакнат член

Се зачлени на:
    29 август 2010
    Пораки:
    119
    Допаѓања:
    32
    Мислам дека само во магацини каде има фризерска опрема или во продавници кои се наменети за таква опрема или евентуално преку некој фризер да ти нарача

11. nice.girl9090

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Мене пак денес ми кажаа дека ја имало во маркетите на Тинекс :^) ? Видел ли некој дали има таму?

12. najubava2010

najubava2010 Популарен член

Се зачлени на:
    19 април 2010
    Пораки:
    1.619
    Допаѓања:
    4.653
    Јас бев плавуша долго време, неколку години и сакајки убава руса боја а не некоја жолта, поради пигментот на влакното морав често и да ја бланширам и фарбам што би значело косата почнуваше да ми наликува на слама.
    Постојано посакував убаво исправена коса, средена коса, но имам неверојатно густа коса а кога на тоа ќе додадеш изгорена = mission imposible.
    Дадов мало богатство одејки на фризер еднаш до два пати неделно на фенирање и пеглање, а еднаш месечно на фарбање, месечен цех само за косата окулу 3000денари што и не е малку, а и моите неможеа да ми дозволат да глумам госпожа на 16-17 години.
    Видов невидов сама ќе се пеглам, незнам колку пегли купив од пазар од по 300-400 денари, али све џабе.

Пред година дена се префарбав како што ми е мојата природна боја на коса, нешто помеѓу бебешко плава и кафена. Избегнував пеглање и слични оштетувања и косата ми се подобри.

А сега за моја среќа вереникот ми купи преса за коса, Грундиг ја зедовме од Нептун шоп и можам да кажам дека сум презадоволна. Јас никогаш дома не бев успеала така да си ја испеглам косата како што е со оваа, а и прекрасни локни прави.
    Вреди за секое денарче а и имаш гаранција година ипол, и заклучувам дека оваа преса е најубавиот подарок кој сум го добила... Фала мацоооо :inlove:

Инаку еве ја и на слика, потполно истата:

Прикачени фајлови:

13. shh.iloveu

shh.iloveu Истакнат член

Се зачлени на:
    4 април 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    6
    Почнувам се почесто и почесто да користам, знам дека не би требало, но ја мразам мојата коса. Ме иритира тоа што ми е секаде права освен во задниот дел на косата каде ми се прават две големи кадрици, кои навистина ги мразам бидејќи сум ишишана на степени и косата не ми изгледа добро, воопшто. :(

14. bliss

bliss Истакнат член

Се зачлени на:
    5 март 2011
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    11
    Дали некој ја има користено пресата Instyler од top shop,сакам да си ја порачам,ама прво да слушнам искуство од некој што ја користел,зашто не е баш ефтина,да не фрлам пари за џабе.Прашав и во темата СДП ама никој не ми одговори :( се надевам овде ке добијам одговор

Прикачени фајлови:

15. tigerlady

tigerlady Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2011
    Пораки:
    1.651
    Допаѓања:
    5.420
    јас ја немам користено ама чим е од топ шоп од мене имаш НЕ
    90% од луѓето што ги знам што купиле производи од таму не се задоволни, а платиле големи суми пари

подобро види некоја друга, имаш огромен избор денес на квалитени марки по пристапна цена

16. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    ја нема Гама во тинекс уствари ја нема по продавници,јас мојата ја нарацав од дистрибутер сто им носи на фризерскиве салони,презадоволна сум ;)

17. nice.girl9090

Се зачлени на:
    21 јуни 2010
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    69
    Мене пак денес ми кажаа дека ја имало во маркетите на Тинекс :^) ? Видел ли некој дали има таму?[/quote]
    ја нема Гама во тинекс уствари ја нема по продавници,јас мојата ја нарацав од дистрибутер сто им носи на фризерскиве салони,презадоволна сум ;)[/quote]

Колку пари ја купи?

18. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Опседната сум со исправање на косата иако не ми е виткана со локни туку само прекршена. Ама неможам да ја поднесам со таква коса и секојдневно ја исправам со преса, И покрај тоа косата не ми е воопшто оштетена ама незнам што ќе биде понатаму ако продолжам вака. :lol:

19. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.408
    Презадоволна особено што е тенка и можеш да правиш локни.

Прикачени фајлови:

20. Rubiii

Rubiii Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2011
    Пораки:
    2.688
    Допаѓања:
    5.452

А КОЛКУ ПАРИ Е ОВАА ДА НЕ ЗНАЕШ? :^)