и мојава е таква колку пари ја купи ти? мојата коса не е којзнае што извиткана ама затоа повеќе ја користам за да си ја намотам виткана а поретко ја пеглам ама супер е
И јас ја имам од Phillips со јони, и можам да кажам дека сум задоволна. Брзо се загрева, а тоа зуењето претходно што беше спомнато е нормално и е од јоните, демек така работеле Единствена мана и е што нема регулатор на топлина, значи се загрева само на 220 степени, не може помалку, но беше најефтина со јони. Според мене каква и да земеш ќе бидеш задоволна, и јас пред да купам ги прочитав сите мислења и скоро сите девојки се задоволни од своите преси и сите си ја фалат својата (а сигурно ги немаат испробано сите, па таа да е најубава), така што немој многу да ја мислиш.
само rowenta =) јас веке 4 години ја пеглам константно дека имам природно виткана коса која ич не ми се свиѓа како ми стои, и до сега ја немам изгорено.
Јас имам на Babyliss ми ја донесоа летото од Италија по нарачка и ептен сум задоволна,брзо загрева и не ја гори косата еве ваква е мојата
jas ja imam taa na gama za profesionalna upotreba e i mnogu sum zadovolna od nea. Stakleni plo4ki ima i ispu6ta joni so pomo6 na koi i dava vlaznost na kosata i ne se o6tetuva tolku kolku so obi4na presa. Tenka e i lesno moze da se pravat lokni so nea. Ja obozavam i ednostavno nemozam bez nea [mod-kirilica:23uydhtn][/mod-kirilica:23uydhtn]
Јас користам керамичка преса веќе 3 год. од помалку позната марка "Таурус" и сум многу задоволна а и не ја платив скапо во комплет со фен беше 2000 ден.Како што имам тешка коса ниедна др преса не ми ја пегла косата како мојата,освен на мојата фризерка ама таа ја купила од италија пред 7 години и уште тогаш ја платила 6500 ден(не го знам името на марката).Оваа мојава ја прави косата мека и лесна а за заштита користам само регенератор.Сепак јас мислам дека се зависи од косата колку е подложна на оштетување.Јас си имам супер послушна коса па затоа не и треба повеќе грижа од вообичаеното. http://www.taurus.es/produtos/produto_geral.php?idSubnivel=153
Мислам дека само во магацини каде има фризерска опрема или во продавници кои се наменети за таква опрема или евентуално преку некој фризер да ти нарача
Јас бев плавуша долго време, неколку години и сакајки убава руса боја а не некоја жолта, поради пигментот на влакното морав често и да ја бланширам и фарбам што би значело косата почнуваше да ми наликува на слама. Постојано посакував убаво исправена коса, средена коса, но имам неверојатно густа коса а кога на тоа ќе додадеш изгорена = mission imposible. Дадов мало богатство одејки на фризер еднаш до два пати неделно на фенирање и пеглање, а еднаш месечно на фарбање, месечен цех само за косата окулу 3000денари што и не е малку, а и моите неможеа да ми дозволат да глумам госпожа на 16-17 години. Видов невидов сама ќе се пеглам, незнам колку пегли купив од пазар од по 300-400 денари, али све џабе. Пред година дена се префарбав како што ми е мојата природна боја на коса, нешто помеѓу бебешко плава и кафена. Избегнував пеглање и слични оштетувања и косата ми се подобри. А сега за моја среќа вереникот ми купи преса за коса, Грундиг ја зедовме од Нептун шоп и можам да кажам дека сум презадоволна. Јас никогаш дома не бев успеала така да си ја испеглам косата како што е со оваа, а и прекрасни локни прави. Вреди за секое денарче а и имаш гаранција година ипол, и заклучувам дека оваа преса е најубавиот подарок кој сум го добила... Фала мацоооо Инаку еве ја и на слика, потполно истата:
Почнувам се почесто и почесто да користам, знам дека не би требало, но ја мразам мојата коса. Ме иритира тоа што ми е секаде права освен во задниот дел на косата каде ми се прават две големи кадрици, кои навистина ги мразам бидејќи сум ишишана на степени и косата не ми изгледа добро, воопшто.
Дали некој ја има користено пресата Instyler од top shop,сакам да си ја порачам,ама прво да слушнам искуство од некој што ја користел,зашто не е баш ефтина,да не фрлам пари за џабе.Прашав и во темата СДП ама никој не ми одговори се надевам овде ке добијам одговор
јас ја немам користено ама чим е од топ шоп од мене имаш НЕ 90% од луѓето што ги знам што купиле производи од таму не се задоволни, а платиле големи суми пари подобро види некоја друга, имаш огромен избор денес на квалитени марки по пристапна цена
ја нема Гама во тинекс уствари ја нема по продавници,јас мојата ја нарацав од дистрибутер сто им носи на фризерскиве салони,презадоволна сум
Мене пак денес ми кажаа дека ја имало во маркетите на Тинекс ? Видел ли некој дали има таму?[/quote] ја нема Гама во тинекс уствари ја нема по продавници,јас мојата ја нарацав од дистрибутер сто им носи на фризерскиве салони,презадоволна сум [/quote] Колку пари ја купи?
Опседната сум со исправање на косата иако не ми е виткана со локни туку само прекршена. Ама неможам да ја поднесам со таква коса и секојдневно ја исправам со преса, И покрај тоа косата не ми е воопшто оштетена ама незнам што ќе биде понатаму ако продолжам вака.