ја нема Гама во тинекс уствари ја нема по продавници,јас мојата ја нарацав од дистрибутер сто им носи на фризерскиве салони,презадоволна сум [/quote] Колку пари ја купи?[/quote] Gama мислам дека се движат меѓу 5000 до 6000
Jas e koristam pesata Severin i sum mnogu zadovolna tanka e i za lokni pravejne e mn ubava jas e peglam 4godini so neze non-stop i ne mi e izgorena navistina e preubava i ne e mn sakapa sega e okolu 2000 den.a jas e kupiv 5000 [mod-kirilica:3lxd3g4r][/mod-kirilica:3lxd3g4r]
А знаеш ли колку пари отприлика чинат овие га-ма преси.Зошто јас имам онака прекршена,а сестра ми виткана и кога она ќе ја испегла и трае 1 недела,а мене до сабајле и ќе ми се извитка...
Јас ја имам од severin црвената преубава е ја купив 3000 денари многу сум задоволна ја користам скоро 2 години
Мојата преса за коса е од марката FIRST дигитална е и ептен сум задоволна од неа ја користам скоро 2 години и до сега не се има ништо расипано а ја купив 2.000 ден.
ПЕГЛА ЗА АЛИШТА му е мајката! :up: Добри работи: Најдолго трае, најбрзо се пегла, нај-растресовита е.. Лоши работи: Мора некој друг да те пегла. Патем, имам една пегла дома, неам поим што марка е, но не е тоа тоа!
тоа е мојата метода и супер функсионира, мокра коса на преса NIKAKKOOOOO !! јас на пр. се бањам ноќе, па сабајле 20 мин со фен, 20-25 мин со преса ама сега мора... :/
Пегла за алишта..па за 3 месеца употреба косата ќе ви мириса на контењер! Ќе останете без коса бе женски. Ова од искуство на другарка ми..пола година шеташе со контењер коса. Фризерката и рече дека само од ваквото пеглање, косата и беше ко на умрена мачка..и мирис и изглед..
Јас имам две Филипс и Ремингтон и од двете сум задоволна супер се А девојки лошо е со пегла за алишта!!!Сакате без коса да останете???Барем сега има пегли по пристапни цени...
Јас само сакав да кажам дека најубаво се пегла со пегла за алишта. (а што мириса, мириса ) Иначе јас и не се пеглам често, еднаш во месецот, ако не и помалце, но кога се пеглам скоро секогаш со пегла за коса.
Полошо нешто од пеглање коса со пегла за алишта нема.Дај не зезајте метла ќе ви биде, не дека другиве пегли не ја горат ама пегла за алишта?! Претеризам. Иначе ја си имам од техномаркет една со плочки од титаниум, многу е добра на подесување се пеглам после секое миење утредента што значи 3-4пати неделно.
Да знаете како само и смрдеше на другарка косата, што ја пеглаше цело време со пегла за алишта. Ај што на слама и личеше, ама таков мирис ни парфем не покрива. На загорено, на отстоено и залепено. Луѓе буквално, облаче од мирис имаше околу главата, па дури и професори така се мрштеа кога ќе станеше на табла да одговара. Сега е ишишана кратко, зошто пола коса и падна, а тоа што остана личеше на џбун од метли. Инаку јас се испраксирав да си ја фенирам. 10 минути работа е, а косата ми е пет пати поубава од испеглана. И сите ми викаат дека е како да сум излегла од фризер. На почетокот ми требаше повеќе време, ама кога ќе се испраксирате косата ќе ви биде феноменална. Има повеќе сјај, повеќе волумен и подолго стои права.
Воопшто не е тешко. Единствена цака е да се прилагодиш, и да ги синхронизираш убаво движењата со четка. Сите сме видела како фенираат во салони, па според тоа ако се водиш , нема голема филозофија. На почетокот може ќе ти требаат 20 минути за да ја исфенираш убаво, ама после и за 10 минути ќе имаш топ фризура, како од салон. Јас ја мијам три пати неделно косата и ја фенирам. Ај што е поздрава и поубаво изгледа, туку расте и побрзо!
Дааааа?? Тоа ми е мене, и онака ја сушам со фен па ја пеглам утредента, барем да не ја пеглав една мака помалце и да ми растеше.Пробав еднаш со фен и не можев ме фати склет и го џитнав фенот