Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.979
    Уф се изначитав и не можев да издржам веќе до крајот да стигнам. :D

Користев VICKO којзнае колку време, си ја купив во четврто одделение со заштедени пари и бев среќна оти имам пегла за коса, не дека се пеглав. :rofl: Пеглата си пегла уште, амаааа не е веќе тоа тоа, плус тоа плочката ми се одлепува цело време и морам да ја местам со толчник. :D

Сега, сакам да си купам нова, некоја до кај 2-2500 денари. Што би ми препорачале ?? ^_^

2. ljubam

ljubam Популарен член

Се зачлени на:
    7 јануари 2011
    Пораки:
    2.412
    Допаѓања:
    18.409
    Doozy јас би ти ги препорачала пеглите на Ремингтон, значи толку се квалитетни, скубење никакво, а доколку е малку потенка можеш многу убави локни да правиш Јас сум засега презадоволна.

На didisi и Doozy им се допаѓа ова.
  3. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    Пресата ја имам SONASHI 5 години ја платив 3.500 денари убава е но помина време и не е то то повеќе сакам нова преса но сега овај период не сум спремна да платам повеќе од 1500денари што би ми препорачале девојки?

4. macence85

macence85 Популарен член

Се зачлени на:
    30 август 2010
    Пораки:
    1.217
    Допаѓања:
    823
    Само филипс со јони. Додека не ја купив си имав страшна мака да ја скротам оваа мојава шума, кај густа таму и долга и кадрава. Јас сум пре презадоволна.

Прикачени фајлови:

• HP_8310_4.jpg
      HP_8310_4.jpg
      Големина на фајлот:
      11,4 KB
      Прегледи:
      277
    На Tiki-lolipop и Doozy им се допаѓа ова.
  5. Octagon

Octagon Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    ОК. Фала ти многу! Ќе побарам, а барем задоволна си ти од оваа! Штом ја гори, тешко мене! Сакам да ми ја прави косата, пре - пре - пре права - даска! Ја исправува добро?? Фала уштре еднаш! :* :angel:

6. Lina24

Lina24 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    2.230
    Допаѓања:
    438
    и јас ја имам истата ја купив лани и преубава ми ја прави косата и и дава сјај! ја платив 27 евра од фри шопот ама ја видов и кај нас во нептун беше околу 2200 ден

7. MrsH

MrsH Истакнат член

Се зачлени на:
    12 септември 2010
    Пораки:
    149
    Допаѓања:
    134
    GHD се дефинитивно најдобри,ако можите да ја порачате или некој да ви набави од странство.Јас ја имам веке 4 години и не ја оштетува косата и по неколку дена изгледа иста како првиот ден :)

8. topce25

topce25 Истакнат член

Се зачлени на:
    12 ноември 2010
    Пораки:
    141
    Допаѓања:
    48
    Јас ја има Гама пеглата со керамички плочи со јонски ласер за заштита на косата....како и да е презадоволна сум....

Прикачени фајлови:

• pegla.jpg
      pegla.jpg
      Големина на фајлот:
      16,4 KB
      Прегледи:
      235
  9. lily-prune

lily-prune Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јануари 2011
    Пораки:
    545
    Допаѓања:
    155
    Од каде ја зема пеглава и од колку до колу степени се загрева? Ја барам насекде, ама не можам да ја најдам! :([/quote]
    еве јас ке ти одговорам овие пегли од грундиг не се баш нови и јас ја имам истата ми ја донесоа од неготино од некоја продавница за техника во ср ја немаше и да ти кажам не сум ја видела ни во техномаркет ни во нептун може во ск да ја има иначе јас ја платив 2 500 ден мислам дека се загрева до 30 степени јас максимум докај 24 се пеглам повеке ептен гори можеш да ги провериш новите од грундиг бела и розова потенки се и мислам поефтини докај 2000 и тие се многу добри.[/quote]

ОК. Фала ти многу! Ќе побарам, а барем задоволна си ти од оваа! Штом ја гори, тешко мене! Сакам да ми ја прави косата, пре - пре - пре права - даска! Ја исправува добро?? Фала уштре еднаш! :* :angel:[/quote]
    да задоволна сум од пеглата еве веке неколку години ја користам убаво ја исправува косата и другарка ми ја има истата пегла таа ми ја препорача и така да сега за сега не ја менувам погледни ги и новите од грундиг што се бела и розова и тие се добри.поздрав

10. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.792
    Допаѓања:
    18.533
    Јас сум секогаш за Ремингтон преубави се,а другарка ми сега зема Ровента за 1800денари и има 230степени,преубаво пегла и ппреубави локни се прават одлична е

11. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    И јас ја имам веќе 2 години и преемногу сум задоволна. Најдобро е што може и на водена коса. :) Ја користам и за исправување и за правење локни. :)

12. mime87

mime87 Популарен член

Се зачлени на:
    1 октомври 2010
    Пораки:
    3.956
    Допаѓања:
    6.951
    може и на водена коса?колку ја плативте оваа преса девојки?

13. Annie.mk1

Annie.mk1 Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2011
    Пораки:
    1.634
    Допаѓања:
    3.742
    Јас ја користам оваа преса од Braun веќе 4 години и можам да кажам дека е ОДЛИЧНА !! :) Премногу ми служи, со оглед на фактот дека скоро секој ден ја користа.. И ја извадив душат и се уште ме служи... :D

Прикачени фајлови:

14. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270

Не водена - вода да тече од неа, :D ама на убаво избришана водена коса може.
    Да ти кажам ич не ми текнува колку ја земав, ти викам пред 2, 2ипол години ја земав. Тогаш беа нови, се мислам дека околу 1 500 до 1700 ја земав, а после тоа мислам дека поевтинија. :)

15. ana-banana

ana-banana Популарен член

Се зачлени на:
    27 јануари 2011
    Пораки:
    1.277
    Допаѓања:
    751
    Имам иста ваква како на сликава од вицко и задоволна сум ама не ја користам често, за по дома не си ја пеглам косава ( си ја носам во репче, не сакам да ја горам со преси). Пресава има и право и како на сликава дел (тостер :lol: или како и да се вика), значи 2 во 1 и исправа и витка во зависност како сакаш.
    А да да ви кажам дека ја имам веќе 6 години

Прикачени фајлови:

• presa.jpg
      presa.jpg
      Големина на фајлот:
      84,6 KB
      Прегледи:
      282
  16. MacaLove

MacaLove Популарен член

Се зачлени на:
    5 јануари 2011
    Пораки:
    2.399
    Допаѓања:
    6.337
    И јас ја имам оваа на Ана-Банана, убава е , ама ептен е гломазна,рацете ме болат кога ја држам,и тешка ми е,едвај стискам. :worried:

17. ragazzamacedone

ragazzamacedone Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Јас ја купив 1990 ден. ама пред три години а може и повеќе. Инаку една другарка си ја купи од нептун пред може година ипол 1600 ден. беше, сега можеби е и поефтина.

18. ragazzamacedone

ragazzamacedone Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    15
    Допаѓања:
    2
    Е ваква имам и јас и можам да кажам дека ептен за џабе ја купив. Воопшто не бев задоволна од неа, косата не се пегла убаво, а тостерки никогаш не сум правела. Така ми стои нова во кутија. Имам колекција од преси и претходно ставив слика од последната што ја купив и веќе долго ја користам.Секое денарче што го дадов за неа ми се исплати.

19. GreenEyes

GreenEyes Истакнат член

Се зачлени на:
    9 јуни 2011
    Пораки:
    58
    Допаѓања:
    44
    Јас од преса одамна се откажав :( многу брзо ми се гореше косата без разлика што и да ставам маски регенератори глупости :worried: џабе ми беше се :( и почна да ми се витка природно и ете се навикнав али многу си ја сакам :( единствено ја користам за шишки пошо не можам да ги остаам такви навиткни :lol:

20. Elennaa

Elennaa Популарен член

Се зачлени на:
    22 февруари 2011
    Пораки:
    4.161
    Допаѓања:
    14.172
    Сама себе си се цитирам. :lol:
    Сакав да кажам дека е супер. х) На сестра ми кога и ја пегам некогаш на не-досушена коса, што убав звук дава. :lol: Не ме бапнало струја до сега. :rofl: (ама па и не и ја пеглам до толку на мокра али ипак)
    Ама доволно е 2 пати да поминеш со преса, по полека и супер е. :rofl: