Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.914
    ОК ,ајде некој предлог,онака, да не се навраќам назад на постовите,која би ја зела ти и по која цена ако би требала да купуваш.

2. Ulata

Ulata Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2011
    Пораки:
    369
    Допаѓања:
    100
    Јас не користам преса.....и вас би ве советувала да не ја користите пресата толку често затоа што не нормално ја гори косата

3. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Епа јас ја имам оваа:
    и сум премногу задоволна. Може да се користи и на сува и на мокра коса. Во овие 3 или повеќе години ми се има расипано еднаш и тоа ништо сериозно, лесно поправливо татко ми ми ја поправи. Јас ја земав од Нептун за 1600 денари снижена зашто продавницата затвораше тогаш, инаку реалната цена мислам дека беше 1900. Сега сигурно е намалена. :)

4. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.914
    :clap:
    Фала многу,ќе барам таква да си земам,нека има дома една,нема да ми е на одмет .

5. SexyLady

SexyLady Популарен член

Се зачлени на:
    5 септември 2010
    Пораки:
    2.800
    Допаѓања:
    3.270
    Нема проблем. :)
    Според мене оваа е одлична, не е скапа а преубаво ја пегла косата, јас сум премногу задоволна. А освен за пеглање многу убаво ја витка косата, зошто така е тенкичка и лесна за ракување и плус кабелчето се врти на оваа пегла, намерно за полесно да служи при виткање.
    Само еден недостаток што има, што не е нешто страшно, доколку премногу долго се користи во денот - на пр. ја уклучиш да се испеглаш во 2 часот, па после тебе одма се пеглаат уште 3-4 другарки без да ја исклучат, онака константно, тогаш ќе се загрее пределот однадвор под плочките онаму кадешто ја држиш па може прстите да ти ги изгори. Но тоа е доколку стои неколку часа уклучена.
    Уште еден совет: пеглата нели кога ќе ја уклучиш во штеќер, таа одма не се уклучува, туку има на пеглата уште едно копче 0-1, треба да го штракнеш 1 за да работи, до него има едно како тркалце да си наместиш јачина (т.е. степени мислам дека рече продавачката). Имаш 5, 10, 15 20 (тоа мислам дека се 50, 100, 150, 200 степени) На почетокот јас ја пеглав на 10 и совршено ми ја пеглаше, но кога малку ми изгоре косата морав да пеглам на 20 за да ми се исправи убаво. Сеа и до твојата коса е на колку степени ќе се пеглаш - доколку ти е густа, јака, виткана и цврста косата ќе мора на 20.
    И никогаш не ја оставај пеглата уклучена во штеќер!! Имав другарка која истата пегла ја имаше и таа никогаш не ја исклучуваше од штеќер, неколку месеци и беше уклучена во струја ама тоа копчето 0-1 исклучено, т.е. не се загреваше пеглата ама постојано беше под напон. Не знам што беше, како беше, некој прекин во струјата, снема струја и штеќерот каде што беше пеглата уклучена пукна и се запали. Што би се случило доколку штеќерот пукнеше кога никој немаше дома...... :worried:

На stetoskop му/ѝ се допаѓа ова.
  6. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.914
    Фала ти на опширните информации сексигрл,ќе ја земам оваа што ми ја посочи.
    Нема кој да се пегла освен јас,ама и тоа не редовно.Косата ја правам на фризер-ме фенира,а потоа на брзинка со пресата ми ги поминува врвовите. е сега наутро,посебно сега по жештиниве по некој прамен почна да се мести без везе, така да ми треба преса.
    Имам јака и густа коса, ама тоа не значи дека би ставила се и сешто на косата.
    Фала ти уште еднаш :hai:

На SexyLady му/ѝ се допаѓа ова.
  7. crazyinlove19

crazyinlove19 Популарен член

Се зачлени на:
    20 март 2011
    Пораки:
    3.753
    Допаѓања:
    3.731
    Во последно време помалку ја пеглам косата и настојувам да ја сушам природно, иако ми е прекршена, но ја собирам или правам плетенка и така се обидувам да се одвикнам од пеглањето, затоа што навистина МНОГУ ја оштетува косата, јас веднаш забележав разлика, помека ми е и посјајна откако не ја испеглав неколку дена.

8. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ништо од Грундих или од Браун, нема низ цел град такви. Сега ми останува избор меѓу Северин и Ровента, која би била подобра ?? :?:

9. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.914
    мене ми ја препорача секси лејди таа на сликата погоре-види ја-вака како што ми ја опиша и на изглед супер е ,а и цената и е ептен пристојна

10. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Нема такви стетоскоп, многу мал избор на пегли има во градов. :( Рекоа дека сега со матурските се им е испотрошено и дека додека не ги допродадат тие што ги имаат не набавуваат нови... :devil:

Сега, по препорака на другарка ќе ја земам Северин. Пристојна цена - 1600, се врти и кабелчето. Па ќе ви кажам каква е. :D

п.с. Бендисав една Ровента, ама многу е скапа, 3 650, ама е совршенство. Со јонизатори е, не знам какви плочки... Кој може нека си ја купи, пеглава изгледа одлично. Но, сепак тоа е многу за мене. ;)

11. stetoskop

stetoskop Форумски идол

Се зачлени на:
    11 мај 2011
    Пораки:
    5.519
    Допаѓања:
    173.914
    Абе многу е тоа 3650 ден.стварно ,да ти кжам не ми се дава толку за преса.Ај негде до кај 2000 ден да даде човек.Ама пак се зависи од тоа колку често ќе ја употребуваш и нели,според џебот.
    Како и да е ,која и да ја купиш,со здравје да си ја користиш :)

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  12. daniella.m

daniella.m Истакнат член

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    16
    Допаѓања:
    14
    шо пари ја плати? :D

13. maca99

maca99 Популарен член

Се зачлени на:
    19 септември 2010
    Пораки:
    1.818
    Допаѓања:
    1.691
    Супер сум задоволна ,имам и на вицко но многу ми ја изгоре косата,а со оглед на тоа што ми е тенка, за 10 мин с е пеглам со оваа браун,а башка и мн убави локни си се научив да си правам 8)

14. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Јас користам една кинеска , розова преса , со керамички плочки , па веќе две години фино си другарувам со неа, долготрајно и квалитетно ја исправа косата , не мириса на изгорено , а чини околу 300 ден. Јас сум презадоволна .

15. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Ја купив оваа, супер е за пеглање, него ме буни една работа. Тоа копчето за заклучување се заклучува многу тешко, треба бааги да притиснам. Така треба да биде, или утре треба да одам да ја менувам ?? :?:

16. MacenceEna

MacenceEna Форумски идол

Се зачлени на:
    8 декември 2010
    Пораки:
    2.839
    Допаѓања:
    40.088
    Ја имаме истата ;)[/quote]
    И како си задоволна ?? :)[/quote]
    Супер сум задоволна ,имам и на вицко но многу ми ја изгоре косата,а со оглед на тоа што ми е тенка, за 10 мин с е пеглам со оваа браун,а башка и мн убави локни си се научив да си правам 8)[/quote]
    Исто и јас претходни имав Од Орифлејм ама ништо во споредба со оваа , Јас имам густа коса и супер ја пеглам со оваа пегла
    Вреди за парите :)

17. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.740
    Допаѓања:
    145.175
    Веќе 4 години ја мачам ... и супер е ги скротува моите локнии огроомнии, неможам да се пожалам. Колку пати ми има паднато и јас незнам..и сеуште е жива и работи како првиот ден.. :lol:

Прикачени фајлови:

• 230224196.jpg
      230224196.jpg
      Големина на фајлот:
      7,8 KB
      Прегледи:
      216
  18. mila.s

mila.s Истакнат член

Се зачлени на:
    25 октомври 2010
    Пораки:
    104
    Допаѓања:
    36

Ја имам скоро една година и сум многу задоволна.

На Dayse му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Minnie89

Minnie89 Истакнат член

Се зачлени на:
    28 мај 2011
    Пораки:
    45
    Допаѓања:
    4
    јас ја имам оваа на Грундиг,не ја земав воопшто скапо околу 1300-1400 ден.а многу сум задоволна ми ја скротува косата,инаку многу тешко ми се исправува мене ама пресава ми ги крати маките,јас после секое миење ја пеглам и се случува и до наредното миење да не ми се извитка иако ја врзувам по дома или ја туткам со штипки некако.Така да ви ја препорачувам на сите башка што мене и со изгледот ме освои :))

http://www.grundig.de/en/produkte/perso ... d/902.html

20. macencetoo

macencetoo Истакнат член

Се зачлени на:
    31 март 2011
    Пораки:
    46
    Допаѓања:
    3
    jas imam poracano preku frizerski salon,istata sto ja koristat na frizer i bese 4.500 i super e isto kako na frizer da sum bila ic ne se vitka kosata i e kako svila:)pozz