Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. al4e

al4e Истакнат член

Се зачлени на:
    16 февруари 2011
    Пораки:
    88
    Допаѓања:
    11
  2. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    Јас имам преса на Ровента веќе неколку години,и пу-пу да не ја урочам уште работи како тек да сум ја купила. :)
    Многу добро ја пегла косата,и не ми ја оштетува до толку како другите преси.Норамлно може и да се витка со неа,ама јас ја користам само за довиткување зошто мене природно ми е во некои благи локни.
    Еве ја
    Јас на времето ја купив околу 3500/4000 во Нептун или Техно-маркет,незнам што е тоа доле во Рамстор.Сега сигурно е поефтина.
    Како и да е се исплати за парите. ;)

3. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Еј на оваа и го фрлив меракот, ама многу ми беше скапа. :( 3650 беше, а јас купив за 2 599, сега си викам дека сум се правела стипса за 1000 денари. Ама добра е и оваа, не се жалам, сепак горнава ровента ми е прва љубов. :D

На Miss-Independent му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss-Independent

Miss-Independent Популарен член

Се зачлени на:
    10 мај 2010
    Пораки:
    2.292
    Допаѓања:
    5.649
    :o Значи уште ја држи цената а?
    Ја па мислев некои нови чуда искочиле,на оваа цената паднала а види тии...А значи треба да си ја чувам како очите на глава,иначе пак треба да давам 3ипол илјадарки :D

И со среќа да си ја користиш пресата,долги години да те служи.
    Кажи кога сакаш ќе ти ја позајмам оваа чим толку ти било мерак за неа :rofl:

На Doozy му/ѝ се допаѓа ова.
  5. Doozy

Doozy Форумски идол

Се зачлени на:
    22 април 2010
    Пораки:
    4.711
    Допаѓања:
    59.975
    Епа баш заради тоа не ја земав, чекам да испаднат некои нови чуда. :D Оти ако ја земев вака скапичка, веројатноста дека со неа ќе се пеглав наредните 10 години е голема.

Фала на понуда и да знаеш дека ќе си врзам во крпче. Кога може таа продавачката да се испегла - да ја пробала :!: - можам и јас да ја изневерам мојата преса со твојата. :) :)

6. Sephora

Sephora Популарен член

Се зачлени на:
    5 декември 2010
    Пораки:
    2.690
    Допаѓања:
    4.481

Нешто вака е, само не е овој модел. За Ремингтон доста евтино ја купи сестра ми.
    Претходно имавме дома од топ шоп, со керамички плочки исто ама ми падна и се одлепија плочките. После тоа не беше истата.
    Во секој случај, уште не сум сретнала пегла што успева да ја исправи и мојата коса. :D

7. dushka-07

dushka-07 Истакнат член

Се зачлени на:
    30 јуни 2011
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    4
    Навистина :?: Каде има убави преси и колку пари се :*

8. Skorpija87

Skorpija87 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 ноември 2010
    Пораки:
    314
    Допаѓања:
    68
    си направив шишки па планирам да купам пегла (преса) како сакате наречете ја но овде читав разни мислења некои со јони што ти ја знам може да ми објасните тие какви се? :?: помалку ја горат косата или?
    поздрав

9. frutini

frutini Истакнат член

Се зачлени на:
    29 март 2010
    Пораки:
    294
    Допаѓања:
    252
    Мојата пегла е Ремингтон, купена пред 3-4 години. Ја купив од Рамстор за негде околу 2.000 денари. Што навистина не е многу скапо. Барем не тогаш! Навистина е квалитетна пегла, не ја користам секој ден, така што не знам како би било за другите. Ми се допаѓа тоа што може да се подесува топлината и многу брзо се затоплува и во пакет дојде со торбичка која е отпорна на топлина и која е одлична за патување :)
    И со таа пегла и ја пеглам и ја виткам косата. Супер ми е за сега :D

Иста е како оваа на сликата само го нема тоа чудно црно копче :)

Иначе има керамички плочки и некоја си двојна заштита, керамички плочки и тефлон.

10. lady-17

lady-17 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 јуни 2011
    Пораки:
    40
    Допаѓања:
    6
    Jas imam kerami4ka i mnogu e dobra ja peglam nogu cesto

11. Lina92

Lina92 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    209
    Допаѓања:
    30
    пресите на вицко се супер :D

12. girl.23

girl.23 Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јули 2011
    Пораки:
    2.129
    Допаѓања:
    1.800
    пресата за коса ја пензионирав летово :D , па жал ми беше, малку ли од сонцево се суши косава, уште јас да ја мачам :)
    иначе имам преса од браун и супер е, најбитно воопшто не ми куби коса. најпрво сакав од филипс да земам, демек подобри биле, ама другарка ми што има од филипс се :) жали дека многу и ја кини косата...

13. martinuska

martinuska Популарен член

Се зачлени на:
    1 јули 2010
    Пораки:
    3.095
    Допаѓања:
    3.748
    Мојата преса е severin. керамичка е, 40 ватна, до 200 степени а и не ми треба повеќе, не ми е ептен виткана косата и задоволна сум од неа сега за сега :)

14. Sun-shine

Sun-shine Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    Ја користам истата иа навистина сум многу задоволна :D

15. savana

savana Популарен член

Се зачлени на:
    18 август 2010
    Пораки:
    1.770
    Допаѓања:
    9.567
    Девојки сакам да купам пpeca за коса, но не знам каква. Препорачајте ми некоја, но да не е поскапа од 1500-1600ден, (засега толку имам заштедено :lol: ) од која марка да купам, кои се добри :?:

16. Dgirlll

Dgirlll Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2010
    Пораки:
    953
    Допаѓања:
    7.286
    Philips hp 8310 со јонизатор е. Негде околу 1600-1700 е. Некои 6-7 месеци ја имам и сега за сега супер е.

17. Tenkai

Tenkai Популарен член

Се зачлени на:
    9 јули 2010
    Пораки:
    2.316
    Допаѓања:
    1.905
    Јас имам од Grundig, ја купив пред една-две недели и ептен сум задоволна. Читав на интернет доста за неа, плус некои девојки од тука ја имаат, па речшив да ја купам и не зажалив. Ја купив во Нептун, 1600 денари.

На fierce му/ѝ се допаѓа ова.
  18. Monroe

Monroe Популарен член

Се зачлени на:
    13 јуни 2011
    Пораки:
    431
    Допаѓања:
    416

И јас пред некоја недела ја купив пресата на Grundig и сум задоволна од тоа како ја исправува косата,
    и ми се допаѓа што е дигитална па може да се подесувана до кој степен да се загрева, според потребата и типот на косата.. Инаку јас ја купив во Cosmo (тинекс) за 1500 денари. :)

19. House95

House95 Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јуни 2011
    Пораки:
    125
    Допаѓања:
    28
    Стварно е супер пеглата.Обично имам проблем со пеглањето, ама оваа е стварно супер косата ми е права и не се прекршува како со другите пегли.. :)

20. ubavi4ka

ubavi4ka Истакнат член

Се зачлени на:
    15 јули 2011
    Пораки:
    92
    Допаѓања:
    8
    Zдраво ....јас сум нова на форумов,ама морав да се зачленам кога видов колку интересни теми имате..секоја пофалба..
    инаку имам виткана коса, но со тек на годиниве како што ја пеглам ми се исправи.. :o A и ја изгорев , ама за убавина се се прави...поз