Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. BabyD0ll

BabyD0ll Популарен член

Се зачлени на:
    3 март 2011
    Пораки:
    2.372
    Допаѓања:
    8.328
    Пресава е 1000 денари, а пегла феноменално.

На Chivas му/ѝ се допаѓа ова.
  2. Em4ii

Em4ii Истакнат член

Се зачлени на:
    22 јуни 2011
    Пораки:
    121
    Допаѓања:
    51
    и јас ја имам белата ја користам веќе година и неколку месеци и сум премногу задоволна

3. plavi-oci

plavi-oci Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1
    и јас ја имам белата ја користам веќе година и неколку месеци и сум премногу задоволна[/quo
    белата пегла ја користам дури мозам да казам дека ми е подобра и од поскапите пегли сто ги имам и тоа од странство донесени така да не се мисли земи си ја добра е јас ја земав 1400 ден позз

4. plavi-oci

plavi-oci Истакнат член

Се зачлени на:
    4 февруари 2011
    Пораки:
    10
    Допаѓања:
    1

Јац имам пегла на ремингтон само не е од овој тип за мокра коса али мозам да ја препорацам на секој зосто е прекрасна само незнам дали ги има кај нас мене ми е од германија и прекрасна е само со едно поминуванје и косата ти е права мазна сјајна ........

5. kikav

kikav Популарен член

Се зачлени на:
    28 февруари 2011
    Пораки:
    2.711
    Допаѓања:
    2.034
    philips od neptun e dobra a ne e mnogu skapa 1000

6. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Грундик дали се добри ? Гледам не се ич скапи, мора да си земам нова преса овие денови, а искрено немам поим каква да земам..

И кажете ми на Филипс пресите како им се движат цените ?

7. jarec6

jarec6 Популарен член

Се зачлени на:
    11 јуни 2010
    Пораки:
    2.791
    Допаѓања:
    18.522
    Добри се,една другарка имаше супер пеглаше и виткаше.А филипс имам јас ваква[​IMG]ја купив 1999денари и е одлична,230степени има.
    А имаше и за 1200 некаде,1699...

8. Elenaaaaaaaa

Elenaaaaaaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    29 септември 2011
    Пораки:
    103
    Допаѓања:
    31
    женски ај ќе ве молам, некој искуство со пресава? гледам има некоја акција во техномаркет, а ми треба преса веќе долго време...би ве замолила ако некој ја користел да ми каже подетално ;)

Прикачени фајлови:

9. soncenceto.matea

soncenceto.matea Истакнат член

Се зачлени на:
    21 февруари 2012
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    57
    Јас веќе три години ја користам белата преса од Grundig и сум презадоволна

На Minnie89 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. DzingrlakaDzikica

DzingrlakaDzikica Популарен член

Се зачлени на:
    26 март 2012
    Пораки:
    803
    Допаѓања:
    2.634
    Мојата е Gama.
    Ја купив дирек од фризерницата, професионална пегла. Ја користам околу 5 години веќе и мислам дека подобра нема. :)

11. peperutka20

peperutka20 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2011
    Пораки:
    220
    Допаѓања:
    87
    Јас имам ептен ептен виткана коса... Имав купено две три пегли што воопшто не ми се погодија... едната беше Philips a другата Babyliss. Но ја најдов перфектната пегла за мене ... а тоа е Ремингтон керамичка и тефлонска. Бидејќи не сум во Македонија си ја заборавив пеглата дома и по втор пат купив Ремингтон исто така кермичка и тефлонска само малце понов модел. Пеглите се стварно НАЈДОБРИ. Значи девојки вие што имате виткани коси и имате мака додека ја испеглате косата тогаш дефинитивно Ремингтон е пегла за вас. Јас сум презадоволна. Знам колку мака видов додека си ја најдам перфетната пегла за мене затоа сега строго ви ја препорачувам оваа.

Ова е мојата пегла. Можеш да се пеглаш на сува коса а и на мокра. На мокра уште ја немам испробано.
    Карактеристики - тефлонска и керамичка,со диспеј,загрева до 230 степени, 50 волти...
    Цена- Јас ја купив 40 евра... за кај нас незнам колку е и незнам дали ја има.

Бај д веј сакав да ве прашам дали користите спреј за косата пред да се пеглате.Ако да,кој? :)

Прикачени фајлови:

• l_00943952.jpg
      l_00943952.jpg
      Големина на фајлот:
      17,3 KB
      Прегледи:
      538
  12. simona-i

simona-i Истакнат член

Се зачлени на:
    19 април 2012
    Пораки:
    348
    Допаѓања:
    30
    Убаво стои кога ќе се испегла косата со преса, но се оштетува косата. Можеби подобро е со керамички плочки имам пробано подолго трае :)

13. perlaa

perlaa Популарен член

Се зачлени на:
    2 декември 2011
    Пораки:
    1.223
    Допаѓања:
    788
    Се убаво кога ќе се испегламе, ама многу го гори влакното, а и сум приметала дека многу по брзо се замрсува косата.

14. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Ако купувате преса со керамички плочки прашајте дали се заштитени, пошто ако не се од 3-4 пеглања косата ќе ви стане ужас :worried:

15. aaleksaandraa

aaleksaandraa Истакнат член

Се зачлени на:
    14 јануари 2011
    Пораки:
    215
    Допаѓања:
    34
    Еве ја мојата нова преса со јони, ја земав 1400. И покрај тоа што имам густа коса од прва ми се исправува

Прикачени фајлови:

• 29447_1.jpg
      29447_1.jpg
      Големина на фајлот:
      52,6 KB
      Прегледи:
      416
  16. Felicia

Felicia Истакнат член

Се зачлени на:
    10 март 2012
    Пораки:
    145
    Допаѓања:
    56
    Сакам да си купам преса за виткање, ситни таласи (не знам како се викаат) :lol:
    Сте виделе негде таква и да не знаете цените како се движат? Не ми треба некоја којзнае каква и квалитетна и со огромна цена бидејќи многу ретко би ја користела :)

17. Barbie-mwa

Barbie-mwa Популарен член

Се зачлени на:
    20 декември 2009
    Пораки:
    1.237
    Допаѓања:
    528
    Девојки да нема некоја видено ваква преса за коса негде низ продавнициве или пак да знаете некоја страна онлајн да си ја порачам(ова второво ми повеќе одговара)

18. stylishh

stylishh Популарен член

Се зачлени на:
    16 јануари 2011
    Пораки:
    425
    Допаѓања:
    619
    преса имам на ровента ,ама не сум нешто задоволна,ја зедов од техномаркет,ама се зезнав требаше со тие пари да си купам професионална (фризерска) побрзо се пегла и поубаво,и плус малце поширока ја купив 3см е а треба за виткање помала, :!: планирам да се подновам со нова :^)

19. Elence93

Elence93 Форумски идол

Се зачлени на:
    16 декември 2009
    Пораки:
    5.994
    Допаѓања:
    5.332
    Johnson professional ion flat hair iron, предобра! Имав две претходно и додека искочев косата ми беше ко афро :worried: Сега ми трае 2 дена како ништо, а се научив и да ја виткам. Ова нешто ми е омилен продукт на годината :rofl:

20. 1bunny

1bunny Активен член

Се зачлени на:
    29 јануари 2012
    Пораки:
    65
    Допаѓања:
    20
    Јас ја користам оваа na Grundig .. само мојата е бела :) ..совршено ми ја исправува косата и витка по потреба :D .. не ја платив ни нешто многу скапо :)

Прикачени фајлови:

• 30822.jpg
      30822.jpg
      Големина на фајлот:
      123,8 KB
      Прегледи:
      257