Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. Mimi123

Mimi123 Популарен член

Се зачлени на:
    10 јули 2010
    Пораки:
    1.015
    Допаѓања:
    1.186
    И јас ја имам истата преса и задоволна сум многу прекрасна е и за пеглање и за виткање 1800 ја зедов од Нептун :)

2. meU

meU Популарен член

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    2.633
    Допаѓања:
    3.054
    Имам пегла за коса, иста како оние на пазар што ги продаваат, за 250ден, розова со керамички плочки.
    НЕможам да ви опишам колку сум задоволна од неа. Имав пред неа купено пегла, многу поскапа, некои 2400ден, за ништо не ја биваше ,а оваа за џабе пари чудо е, со едно поминување косата права.
    Сфатив дека воопшто не е важно од каде и колку пари ќе ја купи човек пеглата, ако треба да му се погоди ќе се погоди.

На starfish му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Ann.94

Ann.94 Популарен член

Се зачлени на:
    13 мај 2011
    Пораки:
    727
    Допаѓања:
    1.818
    Јас па немам преса за коса. Не сум ни користела. Упс! всушност еднаш многу одамна имав и се испеглав, ја имав купено од пазарче една поефтина, кинеско сра*е беше кое што чуреше и смрдеше, а косата после долготрајно горење едвај некоја форма доби и едвај издржа едно половина час да стои. А не дека имам некоја којзнае колку виткана коса, најмногу за врвовите ми е, дека полувиткана е. Па после долго време фаќање прашина си го доби своето место во кантата.

И конечно се одлучив да заштедам пари и со тие да си купам некоја поквалитетна преса :)
    Па после долго мислење, и читање на коментариве од темава, се одлучив да си ја купам оваа:

Само да дособерам :D

На ANELIJA му/ѝ се допаѓа ова.
  4. Miss.Waldorf

Miss.Waldorf Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јуни 2011
    Пораки:
    207
    Допаѓања:
    16
    Здраво, се интересирам за пресите од брендот ГАМА. Ми ја понудија во еден фризерски салон и тоа да ја наручаат за мене бидејќи ја немало во обичната продажба. Околу 4000 денари е. Дали некоја фризерка имала искуство со овие?????

5. Ligavka

Ligavka Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2011
    Пораки:
    225
    Допаѓања:
    88
    нема да зажалиш,ја има мојата фризерка многу е добра а и квалитетна :)

6. matus

matus Активен член

Се зачлени на:
    12 јуни 2012
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    0
    Jas imam ROVENTA i epten sum zadovolna pozz

7. JustSimple

JustSimple Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2012
    Пораки:
    89
    Допаѓања:
    48
    Извини ама јас не мислам дека ако пресата е скапа, значи и дека многу ја гори косата. Можеби поскапите преси имаат поголем степен на загревање, па затоа и се мести на колку сакаш.

8. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Ја нарачав од еден фризерски салон во Штип. Италијански модел Гама. Со неа и ја виткам косата и ја пеглам, преубава е, се загрева за 1.5секунда :) Воопшто не ми ја гори косата, ништо не ни ставам пред да ја испеглам. Цената е 4000ден али за тие пари се исплати! 2години ја имам.. И ДА НАПОМЕНАМ НЕ ЗНАЧИ АКО ИМАШ ПРОФЕСИОНАЛНА ПЕГЛА/СКАПА ДЕКА КОСАТА ТИ ЈА ГОРИ!! На мојата нема такво за да си наместиш на колку степени сакаш. Милион пати ми има паднато и ниту еднаш плочките не ми се скршиле.
    Имав една од Вицко купено, не беше лоша само кога и да ја извиткам за 5мин ми паѓаат локните, еднаш ми падна и одма плочките се скршија. :^)

Прикачени фајлови:

9. Allthatglitters21

Allthatglitters21 Популарен член

Се зачлени на:
    18 јануари 2012
    Пораки:
    232
    Допаѓања:
    288
    Извини не го видов коментарот- Еве прочитај подолу што напишав и колку сум пренајзадоволна :D

10. belieber

belieber Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.082
    Допаѓања:
    642
    Да ми извините сите што имате евтини пегли од пазар и сте ПРЕзадоволни од нив, ама тие највеќе горат коси бидејќи не им се заштитени плочите. Додека па кај поскапите пегли има заштитни слоеви врз плочките. Не за џабе се вели колку пари толку музика.

Да не бидам офф ретко се пеглам пошто ми е права косата, кога спијам некогаш со фатена и ќе ми се извитка е тогаш ја пеглам. И јас ја препорачувам пеглата од Гама, на фризер ме пеглаа со таква и бев презадоволна :)

На Allthatglitters21 му/ѝ се допаѓа ова.
  11. think-pink

think-pink Активен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2012
    Пораки:
    13
    Допаѓања:
    5
    Јас ги препорачувам пресите на Remington. Пред една година кога барав кај нас немаше никаде, па и кажав на другарка ми од Англија кога ќе доаѓа да ми ја донесе. Затоа и ме фати многу поефтино отколку овде кога би ја имало, ја зедов за 2300. На site-от каде што гледав имаше најдобри оцени и коментари од жени кои ја користеле. Температурата и е до 230, али јас секогаш на 200 се пеглам, што е предоволно. Нормално дека се гори косата со многу често користење и дека треба да се користат секакви заштитни производи ако сакате здрава коса, но ефектот што се постигнува со оваа преса мене ми е незаменлив, поубава ми е отколку од на фризер да сум излегла :). Ја пеглам прамен по прамен почнувајќи од позади од најдолу и кога ќе се испеглате косата е навистина сјајна и не мрднува 3, 4 дена. Плочките во себе содржат авокадо и витамин Е и навистина се чувствува разлика во однос на други преси во однос на сјајноста што се добива после пеглање. Само едно до две поминувања се доволни за совршено права коса, така да мојата ја пеглам за 10 до 15 минути, а имам прилично густа и прекршена коса. Некој ако има можност да ја нарача му ја препорачувам дефинитивно :) :
    http://www.amazon.co.uk/Remington-S9950-Shine-Therapy-Straightener/dp/B001A25P2A

12. si.exs

si.exs Истакнат член

Се зачлени на:
    16 октомври 2011
    Пораки:
    157
    Допаѓања:
    140
    Исто и јас сум ПРЕзадоволна од ова преса,само негативна страна е што после пеглање косата мириса ужасно. :puke:

13. zlata1

zlata1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    jaguar e perfektna presa

14. Kalia

Kalia Истакнат член

Се зачлени на:
    2 април 2012
    Пораки:
    99
    Допаѓања:
    26
    rowenta elite, душата и ја извадивме со сестра ми и ептен добро се покажа. најмногу ми се допаѓа тоа што е овална и можеш да си правиш ептен убави локни

15. FlameFairy

FlameFairy Популарен член

Се зачлени на:
    11 јануари 2011
    Пораки:
    283
    Допаѓања:
    197
    Ја има ли некој користено пеглава? Ме интересира и дали убаво витка или дали да си купам некоја поефтина варијанта :)

Прикачени фајлови:

16. zlata1

zlata1 Истакнат член

Се зачлени на:
    16 мај 2011
    Пораки:
    20
    Допаѓања:
    0
    http://www.hairshop.mk/index.php?page=s ... Itemid=193

17. jasmin17

jasmin17 Истакнат член

Се зачлени на:
    26 декември 2011
    Пораки:
    57
    Допаѓања:
    6
    Јас ја имам и многу сум задоволна,пеглата е совршена,убаво пегла и витка (виткањето иде мн. брзо и лесно),така да ти препорачувам да си ја купиш и нема да зажалиш :)

На FlameFairy му/ѝ се допаѓа ова.
  18. MejkApGirl

MejkApGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    22 октомври 2011
    Пораки:
    335
    Допаѓања:
    58
    Есенва ќе одам низ Европа на ексурзија па планирам да си купам пегла.. сакам од оние што имаат над 250 степени..
    Имам 2. Едната ми е на Вицко. Убава е само пола сат , а после си се завиткува косава на врвовите.
    Другата ми е на Меџик мислам беше.. завиткана е,таман за виткање.
    Најмногу ја користам оваа од вицко. Што знам, онака не е лоша. СЕПАК НЕ Е ДО НЕА.
    Има братучетка ми пегла од америка и загрева до 300 степени, и со тие 300 кога се пеглам, врвовите подоцна ми се виткаат навнатре, кај секоја пегла такаа :^)
    Изгледа такво ми е вклакното, немам среќа :/

19. FabulousB

FabulousB Истакнат член

Се зачлени на:
    3 август 2011
    Пораки:
    7
    Допаѓања:
    1
    Дечки може некој да ми објасне тие преси со јони што ефект вршат јоните?

20. kitty.lover

kitty.lover Популарен член

Се зачлени на:
    17 февруари 2012
    Пораки:
    601
    Допаѓања:
    351
    Јас ја имам истата оваа, веќе 3-4 години и многу сум задоволна. Купена ми е околу 2.000 ден. и не знам дали ја има по нашиве продавници бидејќи ми е од Бугарија. Ако не се лажам и нивно производство е.
    Има керамички плочки (3 вида) и се подесува на посакуваната температура од 0 до 200 степени и ја исправа косата беспрекорно. Јас имам многу густа и виткано бушава коса која ми ја исправа супер.
    Сум користела и други преси, но сум задоволна од ниедна како од оваа.
    Ја препорачувам :!:

Прикачени фајлови:

• 1.jpg
      1.jpg
      Големина на фајлот:
      21 KB
      Прегледи:
      202