Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. DeMelo

DeMelo Популарен член

Се зачлени на:
    21 ноември 2011
    Пораки:
    455
    Допаѓања:
    1.405
    Женски дали некоja случаjно ja користи оваа преса
    http://www.arzum.com/germany/site/products/?ID=525
    Ja добив поклон од мм ja земал од тоа Azrum ги има во Рамстор, турска марка но А класа многу квалитет ги фалат многу.
    Е сега мене ме чуди што кога ке ja приклучиш на штекер се затоплува малку, а кога ке ja пуштам на он многу, перфектно пегла дури косата чади не знам дали е тоа нормално за новиве преси, зашто jac предхно ja имав таа на Орифлеjм кoja беше доста послаба.

2. The.Pink.Angel

The.Pink.Angel Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2012
    Пораки:
    497
    Допаѓања:
    132
    Preporacete mi nekoja dobra kvalitetna presa imam vicko ama taa mi ja gori mnogu kosata i mi se rascvetuvat vrvovite pobrgu i ne pegla ic ubavo za pola cas sum pak za nikade vo kosata pa resiv da si kupam nova ajde preporacete nekoja dobra ama da ne e mnogu skapa :D

3. anu6kaa

anu6kaa Популарен член

Се зачлени на:
    3 август 2010
    Пораки:
    1.314
    Допаѓања:
    429
    мојата преса се расипа .. ни сама не знам што е проблемот, не затоплува..
    :@ :@ :@

4. Thebestone

Thebestone Истакнат член

Се зачлени на:
    8 јануари 2012
    Пораки:
    183
    Допаѓања:
    63
    Ваква би ти препорачала. Јас ја имам од пред 1 година од фришоп ја зедов, за скапа незнам... јас за земав 38 евра :) Пресата е ТОП.Philips e.

Прикачени фајлови:

• images.jpg
      images.jpg
      Големина на фајлот:
      3,7 KB
      Прегледи:
      329
  5. Sw3et.Ang3l

Sw3et.Ang3l Популарен член

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Ја има ли некој користено пресава? Итно ми треба мислење .. [​IMG]

6. Yowannty

Yowannty Форумски идол

Се зачлени на:
    28 ноември 2012
    Пораки:
    10.910
    Допаѓања:
    177.235
    Лани ова време, баш пред нова година ми рикна пресата за коса... баксуз...
    И дека.. преса за коса, барем мене ми е неопходна, а трошоците во тој дел од годината се големи ес ју ноу... со песимизам и без претходна нит позитивна нит негативна критика ја нарачав таа на ти мобајл..као да ја имам еден период додека набавам нешто квалитетно. Арно ама, пресава се покажа као многу добра, па си останав на неа... а со оглед на тоа шо имам многу комплицирана коса и тешка за оформување, пресава и те како ми врши работа... прочитав дека неколку од вас се во размишљање дали да ја нарачаат, ја ви ја препорачувам дефинитивно! :D

7. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    71
    Девојки сакам да ја купам пресава, ако ја има некоја да ми каже колку е задоволна од истата :)
    Фала однапред :*

На evelyn993 му/ѝ се допаѓа ова.
  8. evelyn993

evelyn993 Истакнат член

Се зачлени на:
    13 јули 2011
    Пораки:
    488
    Допаѓања:
    314
    другарка моја ја има, што ја имам земано од кај неа пеглава сум презадоволна. загрева до 230 степени, ја исправува косата совршено и што е најважно не се витка, седе пеглана до наредно миење. :) јас ти ја препорачувам.

На JenniferLove му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    ^^ Подобро купи си некоја со дисплеј за да можеш да си ја регулираш температурата, на колку сакаш а не да се пеглаш на колку мораш. Јас си купив нова пред 2-3 недели и кога бев ме советуваа дека е подобро таква. Ја купив таа што ја имам ставено едно мислење пред тебе и сум задоволна.

10. JenniferLove

JenniferLove Истакнат член

Се зачлени на:
    28 септември 2010
    Пораки:
    184
    Допаѓања:
    71
    а тоа кругот што му е, мислам дека тоа е за регулирање на температурата, видов дека има температура од 130 до 230 степени, сепак фала на мислење :)

11. Sw3et.Ang3l

Се зачлени на:
    11 февруари 2012
    Пораки:
    1.261
    Допаѓања:
    2.096
    Туку да, може тоа да е нешто слично. Ќе си прашаш. Ако е така, земај ја, веќе има добри мислења во врска со пресава.

На JenniferLove му/ѝ се допаѓа ова.
  12. Bright

Bright Популарен член

Се зачлени на:
    25 ноември 2009
    Пораки:
    2.547
    Допаѓања:
    5.518
    Само што ја купив оваа од Нептун, Philips hp 8309 за 1399 денари. Резултати вечерва :)

13. ani22

ani22 Истакнат член

Се зачлени на:
    31 октомври 2010
    Пораки:
    585
    Допаѓања:
    303
    Ја користел ли некој пресата на Fuego ?

14. crazylady

crazylady Форумски идол

Се зачлени на:
    12 јули 2010
    Пораки:
    5.204
    Допаѓања:
    8.431
    Jaс имам, што те интересира ? :)

15. biolog1982

biolog1982 Активен член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    33
    Допаѓања:
    2
    Ќе може ли некој да ми пише од каде можам да најдам преса за коса со широки керамички плочки, така поквалитетна до 3000 денари. По продавниците има многу повеќе преси со тенки керамички плочки. Баш и во Нептун прашав зошто не набавуваат, ми рекоа биле поквалитетни тие со потенки керамички плочки, што нема врска. Тие со тенки плочки едноставно се наменети за кратка коса и за виткање, а за долга се знае со широки плочки. Да не должам многу ве замолувам да ми помогне некој доколку знае од каде би можела да најдам. Благодарам

16. Valerin

Valerin Популарен член

Се зачлени на:
    24 септември 2010
    Пораки:
    1.717
    Допаѓања:
    5.279
    Јас скоро си ја купив и скиснав на јутјуб во потрага по лесни туторијали за правење на локни и сл. чуда. :rofl: Пробував да го направам истото и ми успеа а имам прилично долга коса, но за мн. кратко време од прилика пола час или час ми се врати во нормала. :@ Ама не е до пеглата :worried: до мојата чудна коса е. Очигледно треба да ставам распрскувач за зацврстување. ]:)

17. temjanuskaaa

temjanuskaaa Истакнат член

Се зачлени на:
    3 јануари 2013
    Пораки:
    254
    Допаѓања:
    773
    Имам речиси права коса во минатото мноогу ја пеглав бидејќи сакав да ми биде ептен права па ја изгорев ја потстрижав и сега од кога ми порасна пак до посакуваната должина не ја чепкам...со преси за коса имам големо искуство сум сменила многу но наајдобро мислење имам за пресата од марката Ремингтон.Ја видов од мојата фризерка пред 2 години тогаш уште во Мк ја немаше неа и ја донеле од Белград но веќе ја има и кај нас незнам точно која цена е во Мк ама на freeshop ја видов беше околу 18евра.Битно е што кога ја пеглаш косата со оваа пегла на влажно време нема шанси да ти се извие или развласи си останува таква каква што треба да биде СКРОЗ ПРАВА КАКО ОД ФРИЗЕР ИЗЛЕЗЕНА :) :) [​IMG]

18. the.child

the.child Истакнат член

Се зачлени на:
    2 јануари 2013
    Пораки:
    179
    Допаѓања:
    34
    Во почетокот слушав како ДЕМЕК поскапите преси се подобри, но јас го воочив спротивното. Мојата преса е купена 1.000 денари, марката е FIRST и е предобра. Супер е за пеглање, не се замараш со еден прамен пола саат, и за виткање на косата е прекрасна, дава преубави резултати.

19. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Кој ја има користено пресава, и колку сте задоволни?

Прикачени фајлови:

• 30823.jpg
      30823.jpg
      Големина на фајлот:
      103,7 KB
      Прегледи:
      216
  20. karina8

karina8 Популарен член

Се зачлени на:
    26 февруари 2010
    Пораки:
    4.099
    Допаѓања:
    5.545
    Имам на Ревлон, две се едната е голема стандард како сите горенаведени а другата е мини, за бебешки влакна пеглање, за шишки и многу врши работа.

Е вакви се исти, заедно идат а не беа скапи ич.