Јас ја имам црната на Грундинг,со цирикони е. Мојата коса не е ниту виткана ниту права,туку накршена и потешко се пегла и затоа поминувам повеќе пати на повисока температура.
Ете така ја вратив јас пеглата на Philips што ја земав, ми ги вратија парите, малце бев скептик дека ќе прават нешто проблеми, ама не без проблем ми ја вратија Сега пак сум во потрага по асална пегла, од понеделник натака ќе идам во Техномаркет , таму дозволуваат пробување на пеглите, па ќе пробам на Ровента да видам колку ќе ми држи права косата со неа
Јас ја имам оваа преса заедно со фигаро е. Се загрева ја вадам пресата и си ја пеглам косата. Пресата е преубава еднаш да поминам и косата е права. Презадоволна сум. Ја имам веќе 2години ја купив од Електро елемент околу 3500ден. ама вреди!!!
Ајде да ви се пофалам Пресата ја користам веќе година и пол и сум презадоволна, секогаш добивам позитивни коментари, сите ми се чудат како косата ми е секогаш толку права и средена. Кога ќе ја испеглам до наредното миење не мрда, исто како штотуку пеглана. Почнаа сите да ми доаѓаат на гости за пеглање
Каде можам да најдам прса за коса со додаток за локни ( по три цилиндри има ,не знам како да објаснам поинаку) и колку пари е?
дечки сакам да купам пегла на severin ми ја препорача една другарка...па ве молам за помош,дали некој имал искуство со оваа марка..сакам да ја купам денес па ве молам кажете..
И јас и сестра ми имаме Severin преси, различен модел се, ама и двете сме презадоволни. Јас ја користам мојата веќе 3 години, а таа нејзината повеќе од 4. Ниту откажале, ниту се расипале, а и одлично си ја вршат работата. Како марка Severin и други феминки ја пофалија во темава.
Ја купив од Америка кога бев, ама може да се порача од ebay еве линк http://www.ebay.com/itm/Cortex-Duo-...375?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac2c3bbaf Направена е да работи на америчка струја па затоа и е толку јака и преубаво пегла на нашата струја, ќе треба само да си купиш конверторче за на наша струја (околу 50 денари е)
a што велите за оваа ? дали некој има искуство со оваа пегла ? http://www.neptun.mk/index.php?route=pr ... _id=197115 кај фризерката кај што одам ја користи оваа и кога таа ми ја средува косата со пеглава супер ми е. трае 2-3 дена ама јас сама кога ќе си ја пеглам мислам друго е ај помош плсс
пресава е прекрасна, навистина ! - другарка ми ја има и се имам пеглано со неа неколку пати .. косата ми стои се до наредното миење .. преубава е и за брзо време и јас ќе си ја купам .. воопшто нема да се мислам бидејќи е одлична
Пегалaва катастрофална бар за мене, денеска отидов да си земам некоја друга пошто ја вратив таа на Филипс и испеглав неколку прамена, гори ненормално, одма ми се извитка, и ми искуба 2 влакна :geek: а и продавачкиве не ја фалат многу, потоа пробав една на Ровента и убаво ме испегла ама многу крута ми ја направи косата и врти сучи пак си ја земав на Филипс ако не друго бар сјај ми дава и мекост иначе денеска во Нептун имаше 10 посто попуст на цел асортиман
Според мене, секоја коса различно реагира на различна пегла. На пример еве јас пред да си купам поквалитетна преса, прво ја испробав пресата на сестра ми Филипс, и не дека не бев ич задоволна, но не беше она што јас го барав. И на крај на своја глава си ја зедов Грундиг таа со циркончиња и сум препрезадоволна. Резултатот е баш она што го сакав, ептен права коса, не збувната, и со сјај и ми делува баш ко свила косата. Е оваа преса е спас за мојата коса
Јас ја имам на ФИЛИПС пеглата,таа како си лилаво сто е,задоволна сум како ја пегла и витка косата,фризурата трае долго,но малку сум во мисла затоа што пишува земја на потекло КИНА. може звучи смешно но сега не сум сигурна за квалитетот.На вашите пегли ов Филипс кое е потеклото?
Луѓе јас уште не одлучив. Се мислам меѓу овие две, давајте совети и искуства. http://www.neptun.mk/index.php?route=pr ... _id=202926 http://www.tehnomarket.com.mk/products/ ... ta-sf-1021
Порано многу се мачев со една од Орифлејм. 1000 денари за џабе ги фрливме. Малце само ќе ја исправеше, ама не бев воопшто задоволна. Ама затоа, сега си купив од Ровента. Презадоволна сум Мислам дека беше оваа.