Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. ceca-1

ceca-1 Популарен член

Се зачлени на:
    6 јули 2010
    Пораки:
    2.083
    Допаѓања:
    5.093
    Јас ја имам црната на Грундинг,со цирикони е. :) Мојата коса не е ниту виткана ниту права,туку накршена и потешко се пегла и затоа поминувам повеќе пати на повисока температура.

2. OmniaVanitas

OmniaVanitas Популарен член

Се зачлени на:
    21 јули 2012
    Пораки:
    1.456
    Допаѓања:
    1.478
    Никој не спомена неиспуштање на пареа! Не знам каде ли го прочита тоа...

3. butterfly6223

butterfly6223 Популарен член

Се зачлени на:
    15 ноември 2012
    Пораки:
    415
    Допаѓања:
    1.239

Јас ја имам оваа и презадоволна сум со оглед на тоа што имам бујна и многу виткана коса :)

4. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Ете така ја вратив јас пеглата на Philips што ја земав, ми ги вратија парите, малце бев скептик дека ќе прават нешто проблеми, ама не без проблем ми ја вратија :) Сега пак сум во потрага по асална пегла, од понеделник натака ќе идам во Техномаркет , таму дозволуваат пробување на пеглите, па ќе пробам на Ровента да видам колку ќе ми држи права косата со неа ]:)

5. 17mart

17mart Истакнат член

Се зачлени на:
    21 јуни 2012
    Пораки:
    416
    Допаѓања:
    398
    Јас ја имам оваа преса заедно со фигаро е. Се загрева ја вадам пресата и си ја пеглам косата. Пресата е преубава еднаш да поминам и косата е права. Презадоволна сум. Ја имам веќе 2години ја купив од Електро елемент околу 3500ден. ама вреди!!! :clap: :clap:

Прикачени фајлови:

• 834967182.jpg
      834967182.jpg
      Големина на фајлот:
      8,1 KB
      Прегледи:
      245
  6. sweet-bebufce

sweet-bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    23
    Ајде да ви се пофалам :D
    Пресата ја користам веќе година и пол и сум презадоволна, секогаш добивам позитивни коментари, сите ми се чудат како косата ми е секогаш толку права и средена. Кога ќе ја испеглам до наредното миење не мрда, исто како штотуку пеглана. Почнаа сите да ми доаѓаат на гости за пеглање :D

7. MarchelineAmaru

MarchelineAmaru Популарен член

Се зачлени на:
    7 јули 2010
    Пораки:
    2.255
    Допаѓања:
    1.343
    Каде можам да најдам прса за коса со додаток за локни ( по три цилиндри има ,не знам како да објаснам поинаку) и колку пари е?

8. Pubu-bubu

Pubu-bubu Истакнат член

Се зачлени на:
    1 април 2012
    Пораки:
    140
    Допаѓања:
    41
    дечки сакам да купам пегла на severin ми ја препорача една другарка...па ве молам за помош,дали некој имал искуство со оваа марка..сакам да ја купам денес па ве молам кажете.. :*

9. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Од каде ти е?

10. AnaKarenina

AnaKarenina Форумски идол

Се зачлени на:
    6 октомври 2011
    Пораки:
    5.801
    Допаѓања:
    55.003
    И јас и сестра ми имаме Severin преси, различен модел се, ама и двете сме презадоволни. Јас ја користам мојата веќе 3 години, а таа нејзината повеќе од 4. Ниту откажале, ниту се расипале, а и одлично си ја вршат работата. Како марка Severin и други феминки ја пофалија во темава.

11. sweet-bebufce

sweet-bebufce Истакнат член

Се зачлени на:
    13 март 2012
    Пораки:
    73
    Допаѓања:
    23

Ја купив од Америка кога бев, ама може да се порача од ebay еве линк http://www.ebay.com/itm/Cortex-Duo-...375?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item4ac2c3bbaf
    Направена е да работи на америчка струја па затоа и е толку јака и преубаво пегла на нашата струја, ќе треба само да си купиш конверторче за на наша струја (околу 50 денари е)

На tea-nova му/ѝ се допаѓа ова.
  12. UniqueS

UniqueS Активен член

Се зачлени на:
    12 февруари 2013
    Пораки:
    5
    Допаѓања:
    0
    a што велите за оваа ? дали некој има искуство со оваа пегла ?

http://www.neptun.mk/index.php?route=pr ... _id=197115

кај фризерката кај што одам ја користи оваа и кога таа ми ја средува косата со пеглава супер ми е. трае 2-3 дена ама јас сама кога ќе си ја пеглам мислам друго е :sweat: ај помош плсс

Прикачени фајлови:

13. smurffi

smurffi Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2012
    Пораки:
    714
    Допаѓања:
    378
    пресава е прекрасна, навистина ! :)
    - другарка ми ја има и се имам пеглано со неа неколку пати .. косата ми стои се до наредното миење .. преубава е и за брзо време и јас ќе си ја купам .. воопшто нема да се мислам бидејќи е одлична :inlove:

14. cheetah.girl

cheetah.girl Популарен член

Се зачлени на:
    31 октомври 2012
    Пораки:
    1.620
    Допаѓања:
    1.416
    Иста ваква имам и е супер :)
    Иако не ја пеглам често кога ќе ја испеглам ми стои 2-3 дена :)

На rainlover му/ѝ се допаѓа ова.
  15. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Пегалaва катастрофална |( бар за мене, денеска отидов да си земам некоја друга пошто ја вратив таа на Филипс и испеглав неколку прамена, гори ненормално, одма ми се извитка, и ми искуба 2 влакна :geek: а и продавачкиве не ја фалат многу, потоа пробав една на Ровента и убаво ме испегла ама многу крута ми ја направи косата и врти сучи пак си ја земав на Филипс :rofl: ако не друго бар сјај ми дава и мекост :angel: иначе денеска во Нептун имаше 10 посто попуст на цел асортиман :wasntme:

16. woow

woow Истакнат член

Се зачлени на:
    16 јуни 2011
    Пораки:
    187
    Допаѓања:
    88
    Според мене, секоја коса различно реагира на различна пегла. На пример еве јас пред да си купам поквалитетна преса, прво ја испробав пресата на сестра ми Филипс, и не дека не бев ич задоволна, но не беше она што јас го барав. И на крај на своја глава си ја зедов Грундиг таа со циркончиња и сум препрезадоволна. Резултатот е баш она што го сакав, ептен права коса, не збувната, и со сјај и ми делува баш ко свила косата.
    Е оваа преса е спас за мојата коса

Прикачени фајлови:

17. tea-nova

tea-nova Активен член

Се зачлени на:
    31 март 2013
    Пораки:
    69
    Допаѓања:
    11
    Јас ја имам на ФИЛИПС пеглата,таа како си лилаво сто е,задоволна сум како ја пегла и витка косата,фризурата трае долго,но малку сум во мисла затоа што пишува земја на потекло КИНА. :) :) :) може звучи смешно но сега не сум сигурна за квалитетот.На вашите пегли ов Филипс кое е потеклото?

18. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
  19. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    можеш ли да ми дадеш линк од пресава?

20. Lovy1

Lovy1 Популарен член

Се зачлени на:
    21 јануари 2013
    Пораки:
    1.113
    Допаѓања:
    826
    Порано многу се мачев со една од Орифлејм.
    1000 денари за џабе ги фрливме. Малце само ќе ја исправеше, ама не бев воопшто задоволна.

Ама затоа, сега си купив од Ровента. Презадоволна сум :D
    Мислам дека беше оваа. :)