Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. HollyWoodGirl

HollyWoodGirl Истакнат член

Се зачлени на:
    27 јануари 2013
    Пораки:
    665
    Допаѓања:
    316
    Овие пегливе на Philips какви се? :?:

2. loki.c9

loki.c9 Истакнат член

Се зачлени на:
    17 април 2012
    Пораки:
    478
    Допаѓања:
    201
    јас имам од Philips и е предобра многу убаво ја прави косата а и не ми ја гори а ја пеглам секој 2-3 ден. поздрав

На HollyWoodGirl му/ѝ се допаѓа ова.
  3. Snow-Queen

Snow-Queen Форумски идол

Се зачлени на:
    3 ноември 2011
    Пораки:
    15.266
    Допаѓања:
    15.014
    Никако не ми успева да направам убави локни со пегла. Дајте некое убаво видео со објаснување

4. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    Јас ја имам оваа пегла-преса и сум многу задоволна. НА грундинг е (мојата е без цветниот дезен :D ) со керамички плочки и е благо завиена, како би била позгодна за држење во раката. На некои завиеното им смета, ама за мене е ствар на навика.
    Има и нешто со сребрени јони (зборам напамет не сум сигурна за ова ).
    Исто си го има и дигиталниот регулатор. ЈАс го користам на 180, а понекогаш 200. (мислам дека максимумот одеше до 210).
    Се на се помалку ми ја гори косата од претходните, кои ми беа обични, а косата и не фенирана можам да ја испеглам,да изгледа убаво и да потрае.
    Има можност да ја пеглаш и мокра косата, но мене не ми се допадна крајниот производ+ мирисаше многу лошо- на изгорена коса.
    А за правење локни со преса, никако не успевам и јас.

Прикачени фајлови:

• HS_8032_01.jpg
      HS_8032_01.jpg
      Големина на фајлот:
      17,6 KB
      Прегледи:
      327
  5. cocopuff

cocopuff Истакнат член

Се зачлени на:
    25 март 2013
    Пораки:
    610
    Допаѓања:
    553
    има тема Виткање на косата со преса каде што имам оставено неколку видеа, мене ми помогнаа и без проблем си ја виткам косата. Погледнете ги може ќе ви бидат од корист :)

6. cvetce93

cvetce93 Популарен член

Се зачлени на:
    23 јануари 2011
    Пораки:
    1.434
    Допаѓања:
    576
    https://www.youtube.com/watch?v=U9g6D_k_C6Q повели :) Јас од ова видео се научив :)
    Инаку јас користам Philips пегла за коса и многу ми е убава. Не дека не ја гори косата ( секоја ја гори да не се лажеме), ама подолго ми трае пегланото, и убава е мазна косата. Неможев да најдам слика се извинувам :$

На Snow-Queen му/ѝ се допаѓа ова.
  7. SunnyGirl2

SunnyGirl2 Форумски идол

Се зачлени на:
    26 ноември 2012
    Пораки:
    5.543
    Допаѓања:
    5.892
    може само корените да ги "истостираш" побавно се мрсе косата :)

8. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    Се двоумам меѓу овие две.. имаат регенерација со јони и менување на јачината на топлина? :)

Или некоја ровента да земам? :?:
    Ај помош :D

9. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    Филипсот ти е со јони но нема регулација на топлината, додека на Грундих нема јони ама има регулација на температурата, баш за пегливе имам пишувано страници уназад, јас ја имам на Филипс и иако од почетокот не бев задоволна сега сум многу. Грундих како да ја гори косата и одма ми се извитка од неа |( башка со Филипс имаш 30 дневен тест период па ако не си задоволна можеш да ја вратиш и ќе ти ги вратат парите :D

10. ana-sweet

ana-sweet Популарен член

Се зачлени на:
    9 октомври 2011
    Пораки:
    2.331
    Допаѓања:
    2.601
    А со филипсот на колку степени се пегла косата? не е многу јако? :/

11. anastasijaki

anastasijaki Форумски идол

Се зачлени на:
    2 февруари 2011
    Пораки:
    5.226
    Допаѓања:
    48.130
    210 степени, па не е јако , и со која било друга пегла под 200 степени мислам нема да ја пеглаш косата, и плус јоните не дозволуваат да се оштети толку, навистина се осеќа некоја мекост и сјај од јоните, не е само маркетинг :) Земи си ја на Филипс нема да згрешиш, а и ете ако не ти се допаѓа можеш да ја смениш, јас првиот пат кога ја земав ја сменив зашто не бев баш задоволна, и отидов да си земам друга пегла, пробав и на Грундих и на Ровента, благо речено катастрофа ми беа, косата изгорена, никаква и врти сучи пак си ја купив на Филипс :lol:

12. heart.stealer

heart.stealer Популарен член

Се зачлени на:
    10 април 2012
    Пораки:
    1.016
    Допаѓања:
    278
    чим гледам ги фалите филипс и јас ќе си ја земам :)кажете ми со филипс се витка косата ?

13. duffi

duffi Форумски идол

Се зачлени на:
    14 април 2011
    Пораки:
    12.742
    Допаѓања:
    145.178
    ^^
    Да, да се витка, другарка ми ја има и скоро секогаш и правам локни со неа, само треба да знаеш како.

Имам пишувано на темава ја имам керамичката пегла на Babyliss и бев презадоволно, ама ја користам долго време околу 5-6 години и од толку пеглање и трескање веќе не е тоа што беше.. Па се мислам да си ја земам на Philips со јони. :?:

На heart.stealer му/ѝ се допаѓа ова.
  14. Veki4kaa

Veki4kaa Форумски идол

Се зачлени на:
    10 јануари 2012
    Пораки:
    5.324
    Допаѓања:
    17.883
  15. BadGirlIna

BadGirlIna Активен член

Се зачлени на:
    8 мај 2013
    Пораки:
    31
    Допаѓања:
    5
    Се зависи и до влакното, користи повеќе маски, скратувај ја почесто после пеглање никогаш не ставај гел, пена или лак

16. cveke123

cveke123 Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2012
    Пораки:
    352
    Допаѓања:
    633
    Општи прашања

По колку е една квалитетна пегла за коса?
    И каде =)

17. Espadrila

Espadrila Форумски идол

Се зачлени на:
    1 април 2013
    Пораки:
    1.160
    Допаѓања:
    20.973
    Општи прашања

Јас си купив на Грундинг ептен сум задоволна, квалитетна и добра. цената и беше 2500 пред година и пол ја купив од Електромеханика од Струмица

18. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Девојки и сега што решивме грундих или филипс, грундих е 4600 а филипс 2500 бар јас тие што се двоумам . Помош плис девојки, се пробав со двете во продавница али по еден тенок прамен не. Тоа тоа и двете беа супер за тенок прамен ама за густа коса да се смири која ?

19. taylor.912-swift

taylor.912-swift Активен член

Се зачлени на:
    12 мај 2013
    Пораки:
    60
    Допаѓања:
    17
    :D :D

Прикачени фајлови:

• EK-45.jpg
      EK-45.jpg
      Големина на фајлот:
      16,9 KB
      Прегледи:
      218
  20. Neodlucna

Neodlucna Популарен член

Се зачлени на:
    30 септември 2010
    Пораки:
    854
    Допаѓања:
    1.053
    Јас уште со ваква се пеглам :D еве моментално сум испеглана супер е 10 год ја користам ако ми веруваш ама тешка бе уморна сум после пеглање. Арно ама никако да одлучам за нова,ве молам уште еднаш помогнете ми во изборот грундих или филипс? Косата ми е мнг густа и дива :D