Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. koritsaki

koritsaki Moderator Член на тимот

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640

Денес си ја купив пеглава за коса :)

2. Boleyn.7

Boleyn.7 Популарен член

Се зачлени на:
    16 февруари 2013
    Пораки:
    375
    Допаѓања:
    425

И јас ја имам истава женски, и можам да кажам дека е предобра. :) Не ме разочарала досега. :nod:

3. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640

Ја пробав пеглава за коса и сум презадоволна , многу убаво ја пегла косата и убав сјај ми дава :inlove: сега уште да научам да ја виткам ама изгледа косава мала ми е за виткање со пегла. Инаку имам прашање по пеглање се користи некој спреј за коса или :?:

4. Marija9

Marija9 Истакнат член

Се зачлени на:
    20 март 2010
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    1
    По долго време барање преса гама, најдов на фб еден профил за фризерска и козметичка опрема од Струмица и таму ја има за 4200 ден, праќаат преку карго и има 1 година гаранција...се надевам дека се ќе биди во ред и ќе ја добијам за брзо :D

5. Perina

Perina Истакнат член

Се зачлени на:
    1 јуни 2013
    Пораки:
    758
    Допаѓања:
    321
    Moментално ја имам оваа од Филипс. Со јонизатор и подесувач на топлина. Презадоволна сум! Имам многу густа коса, во еден потез ми ја исправа!

На Miss.M5 и Sw3et.Ang3l им се допаѓа ова.
  6. Nana19

Nana19 Популарен член

Се зачлени на:
    1 септември 2012
    Пораки:
    2.141
    Допаѓања:
    2.752
    Си земав пегла на филипс со керамички плочки и немам никакви замерки навистина пегличево е чиста десетка.
    Инаку загрева за 30 секунди до 230 степени , а нема никаде за регулирање на температурата
    па сакам да прашам дали може да се пеглам со таа топлина бидејки нема избор сама си загрева до толку а неможам да ја намалам ? Или треба на неколку минути да ја исклучувам да олади и пак да ја вклучам ? Блаагодарам

7. Aschenputtel

Aschenputtel Популарен член

Се зачлени на:
    6 јуни 2012
    Пораки:
    1.566
    Допаѓања:
    8.172

Јас имам ваква. Брат ми ми ја донесе од Германија. Убава преса, се регулира температурата, брзо загрева и ептен добро ја исправува косата, иако ми е густа, а и долго време стои права, не се веднаш прекршува.

8. Ivy18

Ivy18 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 септември 2012
    Пораки:
    204
    Допаѓања:
    76
    Скоро 2 години ја користам и сум многу задоволна убаво ја исправува и убаво ја витка.

9. an4ii

an4ii Популарен член

Се зачлени на:
    29 октомври 2013
    Пораки:
    604
    Допаѓања:
    441

Ја имам веќе па скоро 4 години и сум презадоволна од неа :D

10. Nati.P

Nati.P Популарен член

Се зачлени на:
    16 април 2011
    Пораки:
    2.013
    Допаѓања:
    856
    Девојки што мислите за пресава? Добра е?

Прикачени фајлови:

11. Cvetetto

Cvetetto Популарен член

Се зачлени на:
    8 септември 2011
    Пораки:
    2.834
    Допаѓања:
    1.891
    Оваа не беше од Topshop? Или некој слична ... :?: Колку што се сеќавам на Topshop ваква иста иамше.
    Лесна ли е за користење и ? И колкава е цената ? :D :)

12. Mishela

Mishela Модератор Член на тимот

Се зачлени на:
    19 август 2010
    Пораки:
    19.008
    Допаѓања:
    81.345
    Девојки, како сте задоволни од оние мини-пресите за коса?
    Мислам скоро видов некаде низ Џамбо или каде и да беше, секако немам намера да купам баш од Џамбо, но не знаев дека можат да се најдат. :^)
    Јас и онака пеглам само шишки, па ваква „џебна“ преса за патување и разнесување натаму-наваму би ми била идеална. :)
    Како им се движат цените, какви перофрманси имаат и дали ги има и низ продавниците за бела техника?

Патем, ако некоја веќе има таква, нека повели да ми каже како е задоволна. :)

13. oblace1

oblace1 Популарен член

Се зачлени на:
    18 март 2013
    Пораки:
    2.406
    Допаѓања:
    8.436
    Девојки има ли некој користено преса на пара?
    Колку ја оштетува косата? Бидејки е на пара претпоставувам дека не би требало да ја оштетува многу, тоа ми е битно, бидејки имам обична преса, но не ја користам ми ја оштетува косата и практикувам фенирање, па би сакала да ја пробам оваа на пара.

14. koritsaki

Се зачлени на:
    1 март 2010
    Пораки:
    18.630
    Допаѓања:
    106.640
    Јас имам една преса купена од Лидл, за 20 евра, многу е добра со регулатор на т итн ама мојава коса и така ми беше мн оштетена од бланшот што го ставав и ова уште толку ми ја дооштети , многу ми се рацвета ми фати метил и решив веќемсамо за посебни прилики да се пеглам

15. Troi

Troi Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јануари 2014
    Пораки:
    334
    Допаѓања:
    764
    Мојата преса за коса е од Вицко, ја имам од прва година средно, значи 10години до сега и со оглед на фактот колку ја имам користено и ако ништо друго колку ја имам траскано по куфери, можам да кажам дека сум презадоволна и од квалитет и од се. Моментално не ја користам толку често, но сепак пресата сеуште функционира како нова, едноставно немам зборови.

16. cocoa28

cocoa28 Истакнат член

Се зачлени на:
    23 мај 2013
    Пораки:
    94
    Допаѓања:
    91
    Дали некој го има овој сет, Ровента преса и фен...? Сакам да го купам бидејќи и двете ми требаат,а вака заедно се многу ефтини...Посебно за пресата ме интересира дали ја исправува добро косата?

17. KalaV

KalaV Популарен член

Се зачлени на:
    10 октомври 2010
    Пораки:
    600
    Допаѓања:
    301
    Јас имам ремингтон с2000 , ја имам веќе 5 години и сум премногу задоволна. Ја користам често и за исправување и за виткање.
    Секако дека косата се оштетува малку, иако користам заштита против топлина, но убаво ми ја исправува.

18. T.e.d.d.y

T.e.d.d.y Популарен член

Се зачлени на:
    27 ноември 2011
    Пораки:
    1.552
    Допаѓања:
    8.263
    Пеглата за коса ми е од пред една година, но забележав дека едната плочка се мрда малце, прашањето ми е дали е можно целата да падне ? :geek:

19. Elena69221

Elena69221 Популарен член

Се зачлени на:
    8 август 2011
    Пораки:
    2.352
    Допаѓања:
    3.519
    Која цена се и од каде?

20. makedonce20

makedonce20 Истакнат член

Се зачлени на:
    4 декември 2013
    Пораки:
    137
    Допаѓања:
    643
    Јас ја имам и ја користам скоро 4 години. Убаво пегла и ја витка косата. Во глобала, супер е. :)

На Nati.P му/ѝ се допаѓа ова.