А што ќе ти се повеќе од 200 степени ? Мојата има до 230, но никогаш не сум ја пуштила на толку, страв ми е за косата ќе ја испогорам, премногу е. Јас се пеглам на 190-200 највеќе Квалитетот на пеглата не се мери со тоа колку степени постигнува .
Мојата има за подесување од 170 до 210 степени... Најчесто ја пеглам на 190, но доколку се брзам или пак ми е веќе испеглана (а сакам уште еднаш да ги поминам врвовите) тогаш на 200
Мојата постигнува 210 степени и превисе ми е,ама нема регулатор иначе би ја пеглала на пониска,таман си е 200 степени не ти треба поисе верувај
Дали некоја од вас ја има купено преса од Џамбо ? Јас си земав фен за патување по смешна цена и се покажа супер. Имам преса, ама ја меркам таа во Џамбо, многу е ефтина околу 600 денари, сакам да и ја купам на сестра ми, и се расипа нејзината.
Мојата има од 120 до 200 и нешто ама најмногу на 160 сум ја исправувала.Кога ќе ја уклучиш почекај да се загрее и потоа полека спуштај ја по косата не брзај и ќе видиш не ти треба толку голема топлина.
мојата е многу добра преса од Америка ми е има за подесување до 450с ама ја пеглам на 200 и многу добро се прави виткана косата со неа
Аман бе девојки, што правите со тоа косите? Јас мојава ја пеглам на најниската температура, 130 степени. Повеќе од тоа не би ни помислила, не па да испробам и да останам без коса. Сега дури почнува да ми станува јасно зошто 90% од девојките кои ги гледам низ град носат сено на главата наместо коса.
Мора да е некоја грешка, не е можно 450 степени, кој би произвел таква пегла а и на никоја нормална не би и текнало на толку да се пегла, во спротивно може да се прости со косата
450 степени!!?!Дали погрешно прочитав!?! [/quote Не си погрешно прочитала до толку е 450с има опција така пишува
јас ја пеглам зависно од потреба... купив на grunding една пегла за 1800 со регулатор од 140-210 степени и сум презадоволна... исто така е заоблена па ја користам и за виткање на косата..
Јас имам и тоа марка ремингтон преубај локни прај а за пеглајње не е толку добра колку шо е за виткање
Јас на крај се одлучив за Grundig HS-3830. Беше малку намалена во Нептун и морав да ја искористам приликата. Одлично исправува и одлично витка, иако уште ја усовршувам техниката на виткање. Дава свиленкаст ефект и косата ми стои права до наредното миење. Многу е убава на изглед, а штом е Германска фирма - мора да биде квалитетна!
Да не знајте дали има негде да се на попуст? Не ми се дават по 1900 барем докај 1500 да е, некоја квалитетна? Нешто предлог? Цимерката моја има грундиг погоре шо е на сликата и е стварно супер, се имам пеглано и со таква црна одлична е, како се движат нивните цени?
Ади, јас мојата ја зедов 1200. Провери во Нептун, имаат и ценовник на сајтот. Има преголем избор, ќе си најдеш некоја која ќе ти одговара и со цената и со опциите што ги има. Исто провери и низ ценовниците на Техно Маркет, имаат описи и цени за сите производи на сајтот.