Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. Vivacity

Vivacity Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    И дали со фен четка би можела да добијам сличен ефект? :)
    Како оваа на пример

2. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Јас имам ровента и задоволна сум, убаво пегла и витка. Ама другарка ми што има една пегла од Австралија, преубаво пегла како на фризер да сум ја правела.
    Ама многу гори, па дури и косата ми мириса неубаво, на изгорено кога се пеглам со неа. :D

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
  4. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    користам Грундинг марка со керамички е и на степени исто како на мојата фризерка :) инаку косата ако не ми е чисто до влакно права а треба да одам на важен настан користам спреј од орифлем за мазна коса и сјај :)

5. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    ROWENTA definitivno najjjdobriii

6. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    jas koristam pegla na DIVA so titaniumski plocki

7. tea666

tea666 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Сакам да ве прашам каква пегла за коса користите? Јас веке 5 години користам Ремингтон, и сум задоволна што издржа толку а и уште е добра, само мислам дека не е толку добра како порано, и сега сакам да си купам друга, и се мислам каква, гледав дека има пегли за коси до 230 степени, исто од ремингтон, ама јас имам многу мека, виткана коса и ептен тенко влакно, и кога ке ја испеглам косата после 10 мин ми се витка, а сакам да ми стои права, сакам да ми дадете некој совет, каква пегла би била најдобра, и тие што го имате сличниот проблем, дали користите некои други препарати да ви стои права косата подолго време, фала однапред, позз :*

8. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Јас имам NEO-HS 1000,имам права коса,ама некогаш ја пеглам и ми издржува може цел ден,ама ја виткам исто со неа,ако е дебела,убави крупни локни прави.
    Можеш оваа да ја земеш и така нели имаш виткана коса,ќе можеш убаво да ја испеглаш,јас ја купив пред неколку месеци околу 700,800 денари,ама ми се погоди.Има над 200 степени не знам точно колку :tmi:
    :hai:
    А и за да ти остане права можеш да си купиш тафт,спреј за коса еве овој,јас го користам некогаш за виткана да ми остане.

9. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Јас ваква користам од Орифлејм ми е не витка коса но задоволна сум :)

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.524
    Допаѓања:
    17.582
    Јас ваква имам и сум презадоволна од неа . И ја пегла и ја витка косата . Ја земав од нептун , 1 199 ден. , ако отвориш на страната на нептун ќе и го видиш и описот . :)

Еве ти и линк ако сакаш да ги видиш деталите . :)

http://www.neptun.mk/index.php?route=pr ... _id=193772

11. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    розова Philips,дури секогаш пред излегување ја пеглам косата :D

12. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    233
    Порано ја користев онаа на Grundig, ја имам повеќе од 4 години и уште може да се користи. Брзо загрева, добро ја исправува косата и убави локни вади.

Сега ја користам на Philips исто и таа е добра и за исправување и за виткање, брзо загрева, ја имам околу 2 месеци па ќе видиме колку ќе биде трајна.

И од двете сум презадоволна, одлични се. За нијанса подобра би ја издвоила на Philips, некако помазна ја чувствувам косата кога ја пеглам со неа.

Прикачени фајлови:

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    Девојки во што ги чувате пресите? Јас ко ја купив не ми дадоја ништо такво.
    Планирам да ја носам со мене, и страв ми е да ја носам така по куфери, торби да не му се напрај нешто :worried: , Ако има такво нешто негде откај можам да си купам ? :D

14. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Во што треба правилно да се чуваат пресите јас до сега не сум слушнала, незнам .. ако знае некоја нека каже :)

^ Јас мојата на почетокот ја чував во кутијата како што ја купив, но таа со тек на време се искина па ја фрлив, и сега така си ја чувам и ништо не и е. За носење негде, на пример на одмор исто, си ја ставам во куфер (секако оладена) и си немам проблем :)

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.238
    ^
    Знам дека цимерката има Грундиг розева и со неа има футролче бело, зато прашав да не знај некоја кај можам да најдам такво, ама изгледа неа и го имат даено со пресата :)

16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575

Преубава е таа на Grundig. :) Јас незнам колку време ја користам, ама мислам дека има 2 години сигурно или година и пол. Едиинствен проблем е што неможе да ми направи локни, ама не е проблемот во пресата. Или е во тоа што незнам како да правам или е до мојата коса. :D

17. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Κолκу чинат пρесите со κеρамичκи плочκи?

18. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Имаш од 900 денари па нагоре, а можеш и да најдеш некаде поефтини ако се на попуст. Јас пред година дена земав една на Вивакс за 500 денари и добра е :)

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.072
    Допаѓања:
    6.562

Имаш од ~2000ден. и до кај ~4.500 ден ама добри професионални. Керамички што за многу брзо време достигнуват и до околку 200 степени температура.
    Гама ти е добар бренд за професинална опрема, како добри професионални преси.

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Имам ваква преса (бела) и задоволна сум, ја пегла косата со едно поминување.. :)

Прикачени фајлови: