Јас имам ровента и задоволна сум, убаво пегла и витка. Ама другарка ми што има една пегла од Австралија, преубаво пегла како на фризер да сум ја правела. Ама многу гори, па дури и косата ми мириса неубаво, на изгорено кога се пеглам со неа.
http://www.tehnomarket.com.mk/products/ ... ps-hp-8309 Ја користи некој оваја ? http://www.tehnomarket.com.mk/products/ ... ta-sf-1022 Или пак оваја? Јас сепам мислам дека Филипс си е Филипс Што мислите, која е подобра?
користам Грундинг марка со керамички е и на степени исто како на мојата фризерка инаку косата ако не ми е чисто до влакно права а треба да одам на важен настан користам спреј од орифлем за мазна коса и сјај
Сакам да ве прашам каква пегла за коса користите? Јас веке 5 години користам Ремингтон, и сум задоволна што издржа толку а и уште е добра, само мислам дека не е толку добра како порано, и сега сакам да си купам друга, и се мислам каква, гледав дека има пегли за коси до 230 степени, исто од ремингтон, ама јас имам многу мека, виткана коса и ептен тенко влакно, и кога ке ја испеглам косата после 10 мин ми се витка, а сакам да ми стои права, сакам да ми дадете некој совет, каква пегла би била најдобра, и тие што го имате сличниот проблем, дали користите некои други препарати да ви стои права косата подолго време, фала однапред, позз
Јас имам NEO-HS 1000,имам права коса,ама некогаш ја пеглам и ми издржува може цел ден,ама ја виткам исто со неа,ако е дебела,убави крупни локни прави. Можеш оваа да ја земеш и така нели имаш виткана коса,ќе можеш убаво да ја испеглаш,јас ја купив пред неколку месеци околу 700,800 денари,ама ми се погоди.Има над 200 степени не знам точно колку А и за да ти остане права можеш да си купиш тафт,спреј за коса еве овој,јас го користам некогаш за виткана да ми остане.
Јас ваква имам и сум презадоволна од неа . И ја пегла и ја витка косата . Ја земав од нептун , 1 199 ден. , ако отвориш на страната на нептун ќе и го видиш и описот . Спојлер Еве ти и линк ако сакаш да ги видиш деталите . http://www.neptun.mk/index.php?route=pr ... _id=193772
Порано ја користев онаа на Grundig, ја имам повеќе од 4 години и уште може да се користи. Брзо загрева, добро ја исправува косата и убави локни вади. Сега ја користам на Philips исто и таа е добра и за исправување и за виткање, брзо загрева, ја имам околу 2 месеци па ќе видиме колку ќе биде трајна. И од двете сум презадоволна, одлични се. За нијанса подобра би ја издвоила на Philips, некако помазна ја чувствувам косата кога ја пеглам со неа.
Девојки во што ги чувате пресите? Јас ко ја купив не ми дадоја ништо такво. Планирам да ја носам со мене, и страв ми е да ја носам така по куфери, торби да не му се напрај нешто , Ако има такво нешто негде откај можам да си купам ?
Во што треба правилно да се чуваат пресите јас до сега не сум слушнала, незнам .. ако знае некоја нека каже ^ Јас мојата на почетокот ја чував во кутијата како што ја купив, но таа со тек на време се искина па ја фрлив, и сега така си ја чувам и ништо не и е. За носење негде, на пример на одмор исто, си ја ставам во куфер (секако оладена) и си немам проблем
^ Знам дека цимерката има Грундиг розева и со неа има футролче бело, зато прашав да не знај некоја кај можам да најдам такво, ама изгледа неа и го имат даено со пресата
Преубава е таа на Grundig. Јас незнам колку време ја користам, ама мислам дека има 2 години сигурно или година и пол. Едиинствен проблем е што неможе да ми направи локни, ама не е проблемот во пресата. Или е во тоа што незнам како да правам или е до мојата коса.
Имаш од 900 денари па нагоре, а можеш и да најдеш некаде поефтини ако се на попуст. Јас пред година дена земав една на Вивакс за 500 денари и добра е
Имаш од ~2000ден. и до кај ~4.500 ден ама добри професионални. Керамички што за многу брзо време достигнуват и до околку 200 степени температура. Гама ти е добар бренд за професинална опрема, како добри професионални преси.