Форумџика на годината
  1. Овој сајт користи колачиња неопходни за неговото функционирање. Ако продолжиш да го користиш, значи се согласуваш со нашата употреба на колачиња. Прочитај повеќе.

Преса за коса

Дискусија во 'Коса' започната од milena-21, 10 ноември 2009.

1. Vivacity

Vivacity Истакнат член

Се зачлени на:
    28 октомври 2013
    Пораки:
    26
    Допаѓања:
    2
    И дали со фен четка би можела да добијам сличен ефект? :)
    Како оваа на пример

2. davidof

davidof Истакнат член

Се зачлени на:
    12 јуни 2014
    Пораки:
    51
    Допаѓања:
    12
    Јас имам ровента и задоволна сум, убаво пегла и витка. Ама другарка ми што има една пегла од Австралија, преубаво пегла како на фризер да сум ја правела.
    Ама многу гори, па дури и косата ми мириса неубаво, на изгорено кога се пеглам со неа. :D

3. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
  4. lobenickaa97

lobenickaa97 Активен член

Се зачлени на:
    3 јули 2014
    Пораки:
    193
    Допаѓања:
    38
    користам Грундинг марка со керамички е и на степени исто како на мојата фризерка :) инаку косата ако не ми е чисто до влакно права а треба да одам на важен настан користам спреј од орифлем за мазна коса и сјај :)

5. CandyFiller

CandyFiller Активен член

Се зачлени на:
    5 јули 2014
    Пораки:
    18
    Допаѓања:
    3
    ROWENTA definitivno najjjdobriii

6. steker

steker Активен член

Се зачлени на:
    10 јули 2014
    Пораки:
    41
    Допаѓања:
    13
    jas koristam pegla na DIVA so titaniumski plocki

7. tea666

tea666 Нов член

Се зачлени на:
    23 јуни 2014
    Пораки:
    9
    Допаѓања:
    3
    Сакам да ве прашам каква пегла за коса користите? Јас веке 5 години користам Ремингтон, и сум задоволна што издржа толку а и уште е добра, само мислам дека не е толку добра како порано, и сега сакам да си купам друга, и се мислам каква, гледав дека има пегли за коси до 230 степени, исто од ремингтон, ама јас имам многу мека, виткана коса и ептен тенко влакно, и кога ке ја испеглам косата после 10 мин ми се витка, а сакам да ми стои права, сакам да ми дадете некој совет, каква пегла би била најдобра, и тие што го имате сличниот проблем, дали користите некои други препарати да ви стои права косата подолго време, фала однапред, позз :*

8. WaffleGirl

WaffleGirl Популарен член

Се зачлени на:
    25 април 2014
    Пораки:
    877
    Допаѓања:
    1.046
    Јас имам NEO-HS 1000,имам права коса,ама некогаш ја пеглам и ми издржува може цел ден,ама ја виткам исто со неа,ако е дебела,убави крупни локни прави.
    Можеш оваа да ја земеш и така нели имаш виткана коса,ќе можеш убаво да ја испеглаш,јас ја купив пред неколку месеци околу 700,800 денари,ама ми се погоди.Има над 200 степени не знам точно колку :tmi:
    :hai:
    А и за да ти остане права можеш да си купиш тафт,спреј за коса еве овој,јас го користам некогаш за виткана да ми остане.

9. erica

erica Популарен член

Се зачлени на:
    21 август 2011
    Пораки:
    1.312
    Допаѓања:
    2.036
    Јас ваква користам од Орифлејм ми е не витка коса но задоволна сум :)

На Miss.M5 му/ѝ се допаѓа ова.
  10. Snow-Star

Snow-Star Популарен член

Се зачлени на:
    28 јануари 2014
    Пораки:
    3.516
    Допаѓања:
    17.535
    Јас ваква имам и сум презадоволна од неа . И ја пегла и ја витка косата . Ја земав од нептун , 1 199 ден. , ако отвориш на страната на нептун ќе и го видиш и описот . :)

Еве ти и линк ако сакаш да ги видиш деталите . :)

http://www.neptun.mk/index.php?route=pr ... _id=193772

11. MalaMedena

MalaMedena Истакнат член

Се зачлени на:
    3 март 2013
    Пораки:
    445
    Допаѓања:
    178
    розова Philips,дури секогаш пред излегување ја пеглам косата :D

12. JoVaSt

JoVaSt Истакнат член

Се зачлени на:
    18 јули 2014
    Пораки:
    154
    Допаѓања:
    233
    Порано ја користев онаа на Grundig, ја имам повеќе од 4 години и уште може да се користи. Брзо загрева, добро ја исправува косата и убави локни вади.

Сега ја користам на Philips исто и таа е добра и за исправување и за виткање, брзо загрева, ја имам околу 2 месеци па ќе видиме колку ќе биде трајна.

И од двете сум презадоволна, одлични се. За нијанса подобра би ја издвоила на Philips, некако помазна ја чувствувам косата кога ја пеглам со неа.

Прикачени фајлови:

13. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    Девојки во што ги чувате пресите? Јас ко ја купив не ми дадоја ништо такво.
    Планирам да ја носам со мене, и страв ми е да ја носам така по куфери, торби да не му се напрај нешто :worried: , Ако има такво нешто негде откај можам да си купам ? :D

14. jagodka.18

jagodka.18 Популарен член

Се зачлени на:
    21 март 2013
    Пораки:
    846
    Допаѓања:
    607
    Во што треба правилно да се чуваат пресите јас до сега не сум слушнала, незнам .. ако знае некоја нека каже :)

^ Јас мојата на почетокот ја чував во кутијата како што ја купив, но таа со тек на време се искина па ја фрлив, и сега така си ја чувам и ништо не и е. За носење негде, на пример на одмор исто, си ја ставам во куфер (секако оладена) и си немам проблем :)

15. Adi888

Adi888 Форумски идол

Се зачлени на:
    22 ноември 2010
    Пораки:
    6.188
    Допаѓања:
    23.228
    ^
    Знам дека цимерката има Грундиг розева и со неа има футролче бело, зато прашав да не знај некоја кај можам да најдам такво, ама изгледа неа и го имат даено со пресата :)

16. Emilia.Attias

Emilia.Attias Популарен член

Се зачлени на:
    19 јануари 2013
    Пораки:
    909
    Допаѓања:
    575

Преубава е таа на Grundig. :) Јас незнам колку време ја користам, ама мислам дека има 2 години сигурно или година и пол. Едиинствен проблем е што неможе да ми направи локни, ама не е проблемот во пресата. Или е во тоа што незнам како да правам или е до мојата коса. :D

17. sara3

sara3 Популарен член

Се зачлени на:
    26 септември 2012
    Пораки:
    505
    Допаѓања:
    384
    Κолκу чинат пρесите со κеρамичκи плочκи?

18. SunshineYo

SunshineYo Истакнат член

Се зачлени на:
    9 февруари 2014
    Пораки:
    210
    Допаѓања:
    316
    Имаш од 900 денари па нагоре, а можеш и да најдеш некаде поефтини ако се на попуст. Јас пред година дена земав една на Вивакс за 500 денари и добра е :)

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  19. Momichka

Momichka Популарен член

Се зачлени на:
    9 март 2012
    Пораки:
    2.057
    Допаѓања:
    6.547

Имаш од ~2000ден. и до кај ~4.500 ден ама добри професионални. Керамички што за многу брзо време достигнуват и до околку 200 степени температура.
    Гама ти е добар бренд за професинална опрема, како добри професионални преси.

На sara3 му/ѝ се допаѓа ова.
  20. alexsandraa

alexsandraa Популарен член

Се зачлени на:
    2 август 2011
    Пораки:
    480
    Допаѓања:
    737
    Имам ваква преса (бела) и задоволна сум, ја пегла косата со едно поминување.. :)

Прикачени фајлови: