@mariz да не ти паднала некогаш пеглата? Или ако си ја носела неприцврстена некаде по куфери/торби при патување. Од удар може да се случи ова, а 100% е од внатре. И од сликата се гледа дека екранот си е во ред, ама внатре напукал. Да видиш ако ти е под гаранција дали можеш да ја замениш (ако ти смета така), да не те зафркне некогаш ептен па да не можеш да регулираш на која температура ти е подесено.
Од старт ваква беше кога ке ја пуштам на појако. Инаку кога ке ја укчучам не е вака, само кога ке згрее повеќе. Баш ке видам сега гаранцијата, поима немам колку време ја имам
Извинете за off топикот...гледам ја имате таа преса....како сте задоволни??? Мојата коса е густа и многу вртена. Дали би била добра за мојава коса дали се исправува баш како од салон? Исто така кога ќе ја исправам после сат два пак се навртува дел.. @mariz @Mishela
Ја немам јас таа преса, не знам каква е. Мојата е Ровента Respectissim и задоволна сум од неа, ама јас имам права коса и прилично тенко влакно па ми држи и виткана и пеглана и најверојатно не сум баш некој меродавен пример за ориентирање.
Јас сум презадоволна, имам густа и тешка косаи јас, убаво ми ја пегла и ми трае. Дури и кога ке ја исфенирам и после ја навиткувам со пеглата, ми трае се додека не ја измијам косата. Мојата е недефинирана, ни права, ни виткана, густа... ако ја оставам сама да се исуши, како лав сум Инаку фала на совет, ми дадоа нова преса Ја однесов вчера, година ми беше користена, без проблем нова ми дадоа.
А што е финтата со floating plates? Што му значи тоа??? И читав рецензии дека од преголемата темп. пукал материјалот горе. Дали е тоа точно?
Се мрдаат плочките при пеглање, ништо што би го приметила. Да мене ми испука и ми ја заменија. Ама не знаев дека е тоа маана
Нептун ама пред околу 4 год, па пред истек на втора година ја заменив. Со вторава немам никакви проблеми ниту приметувам разлика.
Rowenta Elitte во setec ја има на попуст.Предобра цело друштво од другаркиве ја имаме и сите сме задоволни
Има некој користено преса за коса од марката Sonax pro ? И какви се резултатите ако може да сподели некоја членка? Најубавиот поклон од мајка ми за роденден
Zdravo, dali ima nekoj iskustvo so presava od linkot? https://www.neptun.mk/categories/PEGLI_ZA_KOSA/ROWENTA-SF-7460-F0 Jas go imam ova Figaro I sum prezadovolna
Rowenta sf4012f0 пресава е лудило,ненормално добра,нов модел во Нептун им е. 2500 денари. Вреди за сите пари!
Сепак ја купив оваа и пре презадоволна сум. http://setec.mk/index.php?route=product/product&path=10124_10145_10147&product_id=69827
Јас би ви препорачала колку сте во можност повеќе да одбегавате пеглање на косата. Од 1ва до 4та година средно ја пеглав тогаш во тој период ми беа ,, лудориите” имав премногу густа и бујна коса. Од пеглањето ми се изретчи премногу ми се оштети ми се плачи сега но касно е. Еве веќе 4-5 години не ја пеглам и косата неможи уште да се опорави.