Женски гледам и се прашувам дали моментално е во мода коса виткана на преса со тостерки? Гледам носат некои, па што мислите дали е во ред или е срамота да си ја направам таква? хаха бидеји стварно изгледа добро и ретро
Женски продавам преса Philips . Макс. температура е 220°C со јон функција. Одлична е, цената е 2000 ден.
Пеглањето премногу ја оштетува косата, избегнувам максимално, освен за некоја посебна прилика, кога на фризер ќе ми ја поминат заради правење на некое лајт & фенси фризурче.
Феминки, имам коса многу мачна за пеглање, до сега не сум била задоволна од ниедна преса, сакам да купам нова но некоја навистина добра се мислам меѓу remington, severin, rowenta elit или некоја од vicko. Што мислите која е најдобра и што би ми препорачале вие?
Каква и да земеш, гледај да има јонизатор оти без тоа ништо, штом имаш коса која тешко се пегла. Мој предлог е да ја разгледаш понудата на Rowenta, elite им е многу добра линија, но оние малку поскапите се феноменални. Јас ја имам Rowenta Respectissim 7/7, ја користам цела година можеби и ич не ми е криво за парите, пеглава ми прави фриз како од салон.
Дали од пеглите со јонизатор помалку се оштетува косата? Мојата најверојатно е без јонизатор,затоа секој месец се шишам по 1-2cm и никако да ми порасни до посакуваната должина
Не може да не се оштети косата кога се третира со топлина за жал. Не е како да се пеглаш со обична преса, но не би рекла дека истото би можело значително да се намали, особено ако често се употребува пегла. Оштетувањето генерално зависи и од типот на коса, но и од начинот на нега. Кога имаш влакно склоно кон пукање тогаш јонизаторот реално и нема некоја голема улога.
Дали знае некој нешто за пресава? Косата ми е виткана и потешко ми се пегла. Воедно сакам и за виткање да ја употребувам. https://www.amazon.de/Remington-S85...id=1566209115&s=gateway&sprefix=haargl&sr=8-4 Или предлог за некоја друга. Please ☺ За брзо ми треба ☺
Јас имам на ремингтон, ваква и баш ми е добра и за виткање и за исправување. Само не би ти препорачала секоја ден да си на неа дека стварно ја оштетуваат косата колку и да е добра пеглата, ја едвај ја опрајв.
Јас ја имам оваа пегла на ремингтон што е. Ја користам една година и е супер задоволна сум од неа. Ја добив за подарок за роденденот од една пријателка. Инаку јас имам многу ретка коса но не можам да кажам дека е од тоа што користам пегла и пред да почнам да користам ми беше ретка и сега ми е. А пеглава ја користам два пати неделно то е само кога ќе ја измијам и ќе ја исушам косата и тогаш се пеглам за наредниот ден да не бидам како був. И понекогаш се пеглам за некои специјални прилики. Не ја користам многу. А братучетка ми скоро секој ден се пегла и косата и е оштетена и многу ретка а имаше преубава густа и бујна коса но ја расипа со пеглањето.
Na kolku posto kostata me mn diva i moram da ja dovedam u red ja zagrevam do maximum misslam do kolku najveke stepeni moze da zagree do tolku a kajmene zagreva do 230 stepeni a kajvas dami ?
Jas na 220 Se zavisi od peglata. I mojata e do 230, no ja stavam od 200-220, zavisno kolku mi e iskrsena. Za ovaa cena e super. Ja imam koristeno, no od segasnata na Philips sum po zadovolna.
Женски предложете пегла за коса незнам колку имам купено која се расипа која скубе за која вреди да се даде пари