Јас имам превисока фала Богу сѐ најдобро мислам за себе.Никогаш не ги преиспитувам своите постапки, него на другите, други дејствија. Пример не сум си рекла: зашо напраив вака а не вака.А за другите да
Не треба ни за другите да ги мислиш. Зашто ние само можеме да погодуваме што и како некој мислел. Сепак не читаме мисли за да ја знаеме вистината.. Ова само изморува психички ништо друго..
ne ne i ne,bas jas sum osoba so visoka samodoverba i nekogas toa me butka mn vo zivotot,a razmisluvam i razmisluvam hahah
Не ме изморува мене толку колку што ме замара.Мене и онака ќе ми мисли мозокот.Дали ќе мисли или ќе премислува, пак нешто ќе праи.Ама некогаш забегувам.Си правам сценација небитно позитивни или не, за неколку години унапред.Пред некој ден ми текна нов распоред на куќата.Ама си викав после, а ова вака да напраам, а она така.Изгубив пола саат во замисла за куќата.Шо кузнае и кога ќе се реализира, пошо ќе биде моја можда за некои 30 години отсега
Ауу ова не ти е за пофалба, ич. Спојлер извини што нон стоп те цитирам ко некој манијак ама што да правам што секаде те има
Порано да, сега не. Секако дека сѐ уште имам конверзации сам со себе во глава, меѓутоа сфатив дека нема ништо да постигнам со анализирање на нечии постапки. It's not me, it's you...
Ти викаш за самодоверба, она за интелигенција.Тие што имаат пониска самоодверба повеќе премислуваат да, ама исто така најчесто се поинтелигентни.
Анскиозноста направи повеќе вака да се чуствувам. Зашто не успеав да ја решам за брзо време.. Зашто познавам примери кај кого траела само 6 месеци и се ослободиле успешно од неа.. јас се уништив психички..
Нема зашто за да се извинуваш, не ме вреѓаш нешто.Сегде ме има.И знам дека не е за пофалба.Знам да сум и самокритична кога треба, и критики прифаќам, ама сакам да кажам дека не мислам за себе ништо лошо, или дека правам нешто лошо, гледам секоја одлука да ми е разумна
toa ti e od anks,da se preispituvas za mn rab i nema vrska apsolutno so samodoverbata,znaci licno po mene gledajki,sega kaj dr nz kako e,i jas se preispituvam za odluki vo zivotot itn,i toa znaci deka sme intelegentni,zasto glup covek izbrzuva so se vo zivotot,pa posle se kae za odlukite sto gi napravil,a i godinite igraat uloga,sega nz kolku godini imate
Од кога знам за себе се премислувам премногу, дали за себе, дали што ќе слушнам некаде. Ова и перфекционизмот како најлоши карактеристики. И ко мало дете бев таква, таква си останав. Ама некогаш и не е толку лоша работа, од многу мислење и паметни работи може да ти текнат. Некогаш ми смета, а некогаш си викам мозокот е за мислење, нека не ми стои напразно. Не се трудам ни да го сменам сега, некако го прифатив ко дел од себе ова. Се да си премислам и да измозгам 100 пати у глава, до најситен детаљ.
vajda si perfekcionist ,a i od seto loso vo ova dobroto e sto nema da stradame od alchajmer i demencija zasto mozokot nonstop ni rabpti
Чекај бре 20 имам, хаахахахах далеку ми се тие зла. Ако се клукам ( не дај Боже ) со апчиња на стари години, сигурно ќе ми се поебе мозокот.Мислам мене и онака ми фали една даска, не ми треба болест некоја
cekaj bre,ti si vo najubaviot del od zivotot,uzivaj i ne se zamaraj so ovakako sakam i jas sega pak da sum 20god,the world is mine taka bese,zurki,fax i uzivanja
Тоа ти е така зошто првенствено се споредуваш со други. Секој е индивидуална приказна, па и кога станува збор за анкциозност. Лично не верувам во целосно ослободување на анкциозноста, само периодично.
slazem se za delot so anks,a sporedba so dr e najlosa rab,samo samopocit,samodoverba ,glava gore i magicnite zborovi -jas mozam i ke uspeam
За самодовербата, јас имам превисока и прениска во исто време. Зборај ми за конфликтни чувства. Те лути нешто и си ко ЗАСЛУЖВАМ МНОООГУ ПОДОБРО ОД ОВА, и ти дават многу подобро и тука иди imposter syndrom и си ко ТИ НЕ ЧИНИШ ДАЛИ СИ НОРМАЛНА МИСЛЕШЕ ОВА ГО ЗАСЛУЖВАШ ИЈУ. Ама пример не се споредвам со други воопшто, при толку работи за шо можи анск да ме јади, уште за ова? Ама овртинкинг ако не е ќе е дејдриминг. Овај мозок нема тивок момент. Некогаш овртинкинг ради дејдриминг секвенца. Никогаш да не е досадно.