Умот е скапоцена алатка, но што се случува кога вашите мисли ќе излезат од контрола? Ние луѓето сме надарени со капацитет за размислување кој е супериорен во однос на сите други суштества на оваа планета. Историјата докажува дека човечкиот мозок е способен да создава големи нешта, како литература, згради, филмови и илјадници пронајдоци кои го подобруваат видот. Размислувањето те тера да ја работиш својата работа, да добиеш диплома, да планираш за иднината и многу трагачи на вистината и заговори теоретичарите се потпираат на нивниот размислувачки мозок за да ги откријат особеностите на човечката состојба. Но, што се случува кога умот ќе престане да биде корисно и ќе почне да ве користи? Што ако вашиот ум излезе од контрола и ја јаде целата ваша животна енергија само за да продолжите и да создавате непотребни, па дури и деструктивни мисли? Еве дел…
Збори за 4 опасни ефекти од претераното размислување: анкциозност (грижа што ќе биде во иднината), депресија (заглавен во тоа што било во минато), инсомниа (буден ум што не те остава да спиеш) и парализа (не можеш да донесеш одлука).
Znaci jas premnogu razmisluvam i se losi misli vo posledno vreme mi se uvrtela misla se deka tatkomi ke pocine i bukvalno ne mi se ottrgnuva mislata i mnogu mi e tesko
Мала инспирација. https://open.spotify.com/episode/1C...i=CaEvbx5wQJy9gpf_zoo7Tg&utm_source=copy-link
Ова е многу точно за ефектите на невростимулаторите, особено кафето и мене така ми делува. Прашале на темава дали има спас, има, како нема. Кога ќе се западне во тој круг на претерано размислување засекување од старт и фокусирње на нешто друго, нешто опипливо, да не се мисли и да не летат насекаде неконтролирано.
Прошлата недела толку ме утепа ова.. Боже мили среќа заврши. Некогаш е многу лошо ако се продлабочиш и после не можеш да се договориш со себе.
Па, некое решение за ова? Секој ден гледам сообраќајки со млади луѓе и денес го видов мојот школски другар дека починал, сега се грижам за дечко ми и за фамилијата, и сум под стрес цело време за нивното добро... (што ако.. ), (не дај боже)...