Претседателски избори - Доналд Трамп е новиот претседател на САД

Discussion in 'Политика и настани' started by sjdgo, Feb 19, 2016.

1. Summerlover

Summerlover Форумски идол

И да бидеш претседател, треба некој да ти дозволи. Народот сигурно не е тој некој.

kjukli, Rama, NOVAVON and 3 others like this.
  2. rhcpfan

rhcpfan Популарен член

Никогаш не се сомневав дека Американците се глупав народ, не поради конечниот избор туку прво како можеа овие двајца да ги стават како кандидати???
    Мене лично и двајцата ми се еднакво лоши,одвратни ѓаволи.
    Трамп ѓавол, расист, хомофоб и се друго да не набројувам веќе знаете.. Оние изјави за ќерка му :x , и самото тоа дека мрази жени..(facepalm):puke:
    Хилари змија отровница. Видов како многу луѓе се заслепени и мислат дека таа е ангел, посебно познатите. Така е кога не можеш да гледаш подалеку од носот.
    Политика насочена на војни, секако ќе го бомбардираше светот. Плус добро се крие дека не е хомофоб и расист.
    Ми се гадат и двајцата искрено, и не можам да се радувам на неговата победа. Исто ќе беше и обратно. :puke::puke::puke:
    Може Берни ќе им беше најпаметниот избор, ама глупавоста им е бесконечна во секој поглед.

blackwave, Rama, NOVAVON and 10 others like this.
  3. Victorian

Victorian Популарен член

Уште не можам да верувам дека Трамп победи. . . Разочарана сум.
    Претпоставував дека американците се глупи ама сега сум убедена во тоа ! ! !
    Го имаа Сандерс, а завршија со Трамп. . .

FB_IMG_1478700469469.jpg

4. Monna.Monna

Monna.Monna Популарен член

:D
    Шала на страна, да победеше Клинтоница ќе гледаме голема албанија за некое време.

5. LanaSGirl

LanaSGirl Популарен член

Можеби Клинтонка не е светица, ама баш Трамп мораше да победи? :puke:
    Светот е во шок. Америка влијае на цел свет и неа и дојде крајот.Разочарана сум! Кога ќе видам добро што не сум Американка фала му на Бога! Ова е уште еден доказ дека светот оди се надолу и надолу. :(

kjukli, kim.k, Rama and 10 others like this.
  6. Sky-butterfly

Sky-butterfly Форумски идол

За Трамп гласаа бела средна накај сиромашна, и сиромашната класа, обичниот народ.
    Не дека на нив им е толку битно колку муслимани и други нации ќе имаа, или дали Трамп ќе изгради ѕидот помеѓу нив и Мексико, туку највероватно им беше грижа за сопствен интерес, за напредок на сопствените бизниси, за подобри можности и поголеми опции за нивната работа. Сакаа промени.

Додека Хилари се фокусираше на интелектуалните нешта, заборавајќи го обичниот американскиот народ.
    Затоа Трамп победи.

7. shz

shz Форумски идол

Мило ми е што победи Трамп за него бев од самиот почеток :) Иако имав чуство дека Хилари ќе победи.

Cinderfakinrella and biGirl like this.
  8. biGirl

biGirl Истакнат член

Jas bev za Bernie Sanders ....od koga gi izbraa dvorskiot shut koj okejj ima poznavanje od ekonomija i pretpriemnistvo i ubiecon kriminalecon ....togas go biram dvorskiot shut :)

NOVAVON likes this.
  9. anaja1

anaja1 Популарен член

А многу луѓе беа сигурни дека она ќе победи:D

10. mode-kristina

mode-kristina Популарен член

Вистина е дека Сандерс ќе им беше најпаметниот избор и да беше тој кандидат за претседател од партијата на Хилари наместо неа,ќе бев за нив. Не дека Трамп е нешто нобар,напротив и тој е лош како неа,ама шалата настрана,се согласувам со некој што напишал некој погоре дека ако победеше Хилари,ќе гледавме како ја губиме државата. Инаку и двајцата ги мразам. Едниот расист,а другата ѓавол во ангелска кожа. Единствен претседател на САД што бил и добар политичар и добар човек бил Џон Кенеди.

11. ivory

ivory Истакнат член

Сакаа промени добија промени, какви такви. Ги добија со гласање, излегоа гласаа и променија. Ние сакаме промени? Истото треба да го направиме за да ги добиеме.
    Премногу лошо минато има Клинтон, слично како нашиве тука. А за губењето на државата наша не се секирајте, ако му кажат на Трамп дека на Балканот треба нови граници тогаш тоа и ќе биде, нивната политика за нас никогаш нема да се смени. Сега за сега Сирија им е проблем.

biGirl likes this.
  12. Ane-Goki1

Ane-Goki1 Форумски идол

Јас не ни знам кој е човеков искрено.Ама знаете што е смешно?
    Они не ни знаат кои сме,а ние што дебати удривме за тоа кој сакаме да биде претседател,како да ќе ни подобри нешто во државава наша (facepalm)Што корист па имаме од него не знам,освен ако не планираме да се селиме во САД :D
    Ама ништо не ме чуди секогаш се гледа подалеку што се случува,додека кај нас се е катастрофа.
    Па и кога ќе ми текне дека идат избори и кај нас уште од сега глава ме боли :puke:

kjukli, Rama, LollySky and 2 others like this.
  13. biGirl

biGirl Истакнат член

Kuti ejj gi rugame amerikancive za izborot a kaj nas e polosa situacijata :(:worried:

Rama, Ane-Goki1 and theowndemon like this.
  14. Lilit

Lilit Форумски идол

Победи Трамп што победи, а македонскиот вулгаризам искочи на виделина. Или балканскиот.
    Таму културно признаваат пораз или слават победа, а нашите вандали и за Трамповата победа и загубата на Хилари извадија еден куп гадости како неумешни досетки.
    Како сме бре мајку му вака невоспитани и одвратни?
    Погани и некултурни.
    Немаме џентлменство (макар што има и жени, но жените се поголеми џентлмени во политиката него ли мажите) во политиката, невоспитани багри ни ја водат државата.
    Ми се гади од досетките и коментарите.
    Сепак да со гледаме во нашиот двор и да го видиме извештајот денес од ЕУ и да не се занесуваме.
    И веќе не ги обвинувам нашите политичари за ситуацијата, туку народот кој е подло злобен и очаен, несвесен за колективното добро. Јасно му е све, ама морално осакатен и за свој гз. Имам прилика оваа прошла недела од блиска роднина да видам како се менува свест поткупена со пари. Гадни сме, тоа е.

15. Someonespecial

Someonespecial Free-minded aesthete

16. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Нормално, мини Трамп е пола ех-Југословен по мама му Мел. 8)

TRANSPORTER086 likes this.
  17. Lella

Lella Форумски идол

Сите возрасни жени овде што се радувате за Трамп, или не сте виделе што има кажувано за жените, или и покрај тоа го поддржувате.
    Се надевам дека не е второто, ако е така тогаш не ми се живее на светов.

kjukli, kim.k, theowndemon and 4 others like this.
  18. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Обама беше УСА мајмунче, Доналд УСА циркузантче, ама од 2та лоши избори Дони и Клинтоница барем малку подобриот победи. Ќе следи добро Донал Трамп- ШОУ in a USA :party:.

19. NOVAVON

NOVAVON Истакнат член

Ем има најубава ПРВА ДАМА НА САД за жена според критериумите на модната индустрија:clap:.
    Може ли словенска жена да е грда, знае он со кои жени да меша гени 1вата-Ивана-Чехиња,3тата-Меланија-Словенкиња. :)

20. sanjaeva

sanjaeva Форумски идол

Кога ќе помислам колку сме им ние важни на Трамп и Хилари незнам дали да плачам или да се смеам на вонсериските македонски политиколози кои докторат напишаа на тема - претседателски избори во САД.

Не да ве навредам, разбирам едно свое мислење да си дадете, ама има забегани тука (и на цел нет) кои експерти станаа :tmi:, па уфилмани во улогата до левел кандидат за сенатор.

Кај Трамп ми се допаѓа што ја владее економијата, а не ми се допаѓа што е не културен, на моменти дрзок.
    Кај Хилари пак ми се допаѓа што ја владее политиката,, а не ми се допаѓа што се преценува.
    Да бев во САД ќе гласав за Трамп.

Очекувам Снешка и Боркица да бидат поттикнати за следните претседателски избори.
    Се надевам и дека некој моќен бизнисмен (најаден и напиен) ќе го трча истиот круг.