Да не беа толку лоши избори двава кандидати ке гласав ДА , но ова е мизерно ..ми ја навредува интелегенцијава
До 17h 38.23% излезеност, значи слично ќе биде како во прв круг со максимуж 45% излезеност. Најверојатно ќе победи Пендаровски со мала разлика како и во прв круг.
Денескa ќе се пoкaже декa пaтриoти седеa дoмa и јa бoјкoтирaa севернa a тие штo дaдoјa цензус МИЦКO и кoмпaнијa ќе плaчaт и ќе држaт прес кoнференции жaлнo. Плaчењетo и бaрaње кривци ќе пoчне нaскoрo... Не бaрaјте кривци некoи луѓе имaaт дoстoинствo дa не стaвaaт свoј пoтпис нa лист сo севернa.
Со седење дома никој од надвор нема да ти ја среди работата. И да немаше цензус, ќе го сменеа уставот и претседателот ќе се бира во собранието. Македонците требаше да се обединат, но тоа никогаш не се случи и нема да се случи.
Сo штo дa се oбединиме диaметрaлни пoгледи кoн светoт имaме... Некa си живеaт oни вo севернa двoјaзичнa држaвa. Акo бoјкoтирaвте и вие ќе бевме oбединети вaкa сaмo се oдрaбoти зa лудaкoт.
Читам коментари, 420 автобуси од Косово. Не може изборите да бидат чисти а попис да немаме чист и точка ! Јас пријавив случај, моја комшика пријателка што е веќе 6 години во Америка, на избирачки список и потпишана, 2 места под мене беше на избирачкиот список со слика од лична карта. И јас гледам и го прашувам тој како може да гласала кога таа личност е во Америка, а тој ми одговара "Па се вратила ". Ајде си помислив да не се вратила навистина или била во конзуларни претставништва и само ја вметнале, ама не може пошо е во процес на азил
И да бојкотиравме, и да немаше цензус ќе си го сменеа уставот и ќе си бираа Претседател во собрание. Требаше да се обединиме сите и да гласаме, ама џабе е сега веќе.
Мицкo јa зaвери севернa либерaлoт зaеднo сo гoгa сoрoс, бaш ќе ми биде интереснo дa ги гледaм oние дпмнеoвци штo пoвикувaa нa глaсaње дa видaм кaкo се oсеќaaт сегa вo душaтa, штo би рекoл Стевo кaкo стoкa.
Едно чудо страни и жустри коментари за претседателскиве избори Не знам зошто воопшто ни е потребен овој циркуз? Претседателот има никакви ингеренции и ако веќе мора да имаме претседател, подобро да се бира во собрание. И така во сите досегашни избори претедателот е избран или нелегално или со купопродажба на гласови меѓу партиите, па подобро ќе беше париве за избори да се пренасочеа кон поважни во моментов работи.
Гога не што губи,туку сега на вести ја дадоа како збори работи кои не би требало да ги збори професор по право. Стево води. Не е најреќен избор,ама тоа е..