Она каде и да зборела за Македонија немало да ја нарекува Северна. Па новинарката и напомена дека во Уставот го пишува тоа,на што Гордана се збуни и рече дека таа немора да го почитува Уставот Епа таков претседател не ни треба.Таа ако не го почитува Уставот,тогаш што останува за другите.
Пoчнa Јaнушев дa плaче зa нерегулaрнoсти хaхaхa дечкo, штoм си игрaш сo ѓaвoлoт ќе се изгoриш стaрa Мaкедoнскa пoгoвoркa, предaвници !
Тогаш и твоја е, Северна, двојазична, каква и да е. Што побрзо ја сфатиш реалноста, подобро за тебе. И мене не ми се допаѓа, и јас бев против промена затоа што никој нема право да ни кажува како да се викаме, ама што е, тоа е. Ај бе не си правете филмови со автобуси од Косово, не знам што. И нашиве Албанци не излегоа, не па Косоварите. Всушност, позитивно е тоа, се виде дека не се фактор без кој не може да се постигне цензус.
Интересно е ова со тие стотици автобуси од Косово а уствари излезноста на албанците е ептен мала, добри теории имате не викам не
Исто мислам. Ме задоволи тоа што ем не излегоа ем се реши ситуацијата. Кај нив исто има меѓупартиски спор.Поделени се.Го бојкотираат ДУИ и затоа не излегоа ,што се гледаше по општините каде мнозинство од населението се албанци. Онаа старата РАЗДЕЛИ ПА ВЛАДЕЈ е ептен на место.
Мило ми е што е така, на некој начин. Не ја следам многу ситуацијата во албанскиот политички блок, ама мило ми е што препознаа дека ДУИ се само тешки криминалци и профитери. Ќе видиме како ќе се одвиваат работите, ама зрела е ситуацијата за нови опции и кај Албанците и кај Македонците. Или уште подобро, да не се етнички партиите туку исклучиво идеолошки.
На секои избори вмро се докажува колку се само мизерија. Штом губат одма почнуваат со ширење на лажни вести. Смешки. А оној како и да се викаше од вмро што кажа на пресот дека освен победата на Гордана се друго е нерегуларно? Дали човекот има грам памет, се слуша ли што зборува...Ваква скандалозна и непримерна изјава немаме чуено одамна. Што му е на човекот? И како некој да ги гласа после. Јад и беда.
Ај смиренo oд непризнaвaње нa Зaев дo гoспoд некa и е нaпoмoш нa Мaкедoнијa oд фрчкo тaкви кретенски рaбoти сме слушнaле... Oвие биле непримерни... Не не се непримерни туку нaивни се.
ДПМНЕ не плачат, туку глумат дека плачат, има разлика, а поминало времето за плачење. Добро е тоа што уште пред месеци погодив се во врска со овие избори, лошото е што претседникот на државата ќе состави кабинет преплавен со Албанци, ко да не беше доволен Талат Џафери таму кај што е... а и целоно собрание 18 години во увопарателен превод.
Ајде сaнкaње пaк верувaјте нa други a не нa сoпствениoт Мaкедoнски нaрoд ! Јaс ќе си спијaм мирнo кaкo Мaкедoнец Мицкo некa си се дружи сo грaџaни. Нaивни пa oнoј брaнителoт Ѓoрчев пoсмaтрaч вo Арaчинoвo несреќи едни предaвнички.