Сегa бoјкoтирaчите им биле криви, дрaги дпмнеoвци имaвте прв круг дa видите штo ќе биде aкo излезете... Верувaвте вo вaшите душмaни не вo свoите и пaк излегoвте нa избoри сo ѓaвoлoт. Не бaрaјте винoвници вие сте криви. Oвa штo слушaм кoмуњaриштa нaдрoгирaни кaкo скaндирaaт стевo стевo не ви гo зaбoрaвaм.
На ДИК гледам Пендаровски води со околу 60.000 гласови разлика. Не е интересно. Мислев ќе биде потензично, па пуканки човек да си направи, па да фаќа сеири...вака ништо. Може ќе има пресврт ама... Штета што и самите дпмновци си ја неќат Давкова. Баш беше кул жена...Може да беше независна повеќе шанси ќе имаше. - Вежбајте јога заедно со Гога за да имате добра нога. 4ever п.с. Кој губи има право да се лути. Оставете ги нека си тагуваат на мира и нека се исплачат. п.с.2. Ајде да се кладиме дека Мицковски нема да ги признава изборите Ќе излезе со солзи и ќе кажува дека се е наместено, присилено, заповедано
Пoсле дoзвoлувaње изглaсувaње претседaтел нa регулaрни избoри не преку кризa и зaверувaње нa преспa и двoјaзичнoст преку стевo. НИКOЈ НЕ Е ДOСТOЕН ПРЕТСТАВНИК НЕКА РИПААТ У ВАРДАР.
Зашто спинувате приказни со автобусите ?! Тие автобуси беа полни со храбри луѓе, помош пратена од владата на Северна, за поддршка на Денерис, во утрешниот поход на Серси,во Кингс Лендинг.
Да се самоцитрам од 23 април. Може нема да е 500ка, ама Стево е. Со 80 000 разлика. Рано рано почна Мицко да квичи на фб, се знаеше на кај оди работата. Македонците, повторно извисија. Албанците, по втор пат покажаа дека се многу поумни од нас. И на референдумот помогнаа, а и сега. Братски да помогнат сидрото да не повлече напред Шала на страна, мило ми е што изгласаа прогресивен претседател. Сега на ред е економијата, да отворат и тие некоја фабрика, ама сега на истокот. Сега имаат целосна власт. И барем 2 години време вредно да работат. Влада, градоначалници, претседател, се е плаво. Повелете, оправјајте нѐ
Супер, Сдс е сега до балчак. Сега веќе нема пречки, кочници за "европска иднина" Отсега натаму ќе слушаме само за подвизи на РСМ., така? Еве го слушам и Стевица, вика - фалимендерит. А може и грешно пишав, ќе ми извините, слабо стојам со странски јазици.
„Фалимендерит“ - рече Стево. Мора да се признае, човекот знае како да оддаде почит кон тие кои му помогнаа да победи со поголема разлика. Како и да е, ништо не очекувам посебно. Целиот фокус ќе биде ставен на надворешната политика, ма да за претседател тоа и така треба да биде, сепак не е премиер. Која ќе биде цената која ќе ја плаќаме - ќе видиме допрва. Што е најтрагично Заев се однесува заедно со Анѓушев како да се претседатели - тотален фокус на надворешна политика и без некакви планови за привлекување странски инвестиции. Кочо вели немало кадар но кадар за работа во фабрика во производство има а во земја каде претежно доминираат работничките фамилии тоа и треба. Затоа не очекувам некои посебни промени. Треба да ви е јасно - и да влеземе во ЕУ и НАТО без стратегија за привлекување инвестиции нема ништо да биде. Не очекувајте дека ако влеземе во ЕУ и НАТО дека инвестициите ќе течат сами по себе. Тоа нема да се случи. Далеку сме од тоа доста. Бирократија, недостаток на инфраструктура. А и не верувам дека нешто посебно ќе се постигнеше дури и да станеше Давкова претседателка на државава. Но сепак, кој сака нека говори, ако сакате и каменувајте ме. Режимот барем донесе фабрики каде луѓе работат и вадат плата. Овие ми се некако без никаква цел. Мое мислење.
Само лепоти саде ќе не следат од сега. Рози ќе цветаат, за мирна да ни е душичката. Гледам мирен е форумов после избори, значи задоволни сте. Тоа е најбитно.
Нека бидат среќни ако бидат на власт уште 4 години максимум, но факт е дека никогаш нњма да бидат на власт 11 години како што беше вмро, сироти ќе се посерат во гаќи, поготово шеќерчено, ајде хари потер уште првиот ден потпиши го законот за јазици и направи да бидеме изгубени во преводот
Место со добра вечер се обрати со слушајте го врховниот командант.. се кажа сега со ова. Чинам баш против тоа се бореа као демек?? Како год, кој губи има право да се лути.. И сдс, како и сега вмро кога губеа викаа дека не биле фер избори... Да да... многу се подобри сега овие... Исто ѓубре под друго име. Како што кажав предходно, ниеден од нив двајца не ми е за претседател... така да искрено сеедно ми е кој победил. Сега останува да се надеваме дека бар нешто ќе тргне на подобро. (Не ме убедувајте што и како ќе биде, сакам со свои очи да видам) До сега, според мене, ништо подобро не прават од предходните. Спојлер За еу, ме заболе. Нато го мразам од дното на душата... многу лесно заборавате, не знам кај е оној народ кој во 1999 се собираше на плоштад со ливчиња "и јас сум мета" како подршка за Србија...
Жaлнo е штo зaкoнoт зa јaзици е сaмo пoчетoк нa лудoстa, немoј некoј дa мисли декa сдс или дпне нештo мислaт зa мaкедoнскиoт нaрoд, сегa ќе викaме декa е стрaнски јaзик aлбaнскиoт... Утре... Oвaкви лудoсти не се решaвaaт сo демoкрaтијa, туку сo секoјдневнa рaбoтa и зaштитa нa се штo е Мaкедoнскo, лудoстa дa не мoже ни милиметaр дa прoгресирa. Дa јa зaчувaме нaшaтa културa.
Добро утро Постигнат цензус? Бескичмењаци бе... Да, бојкот и на овие и на сите наредни избори е единствено нешто што може да ја мрдне државата. Тоа е единствен начин јасно да им се даде до знаење дека не се согласувате со нивните политики. Бојкот е сосема демократски процес, затоа што и правото да не избереш од понудените опции е избор. We don't have to fit in the box. Знаете што е проблем со бојкотот кој го нудеа како опција? Тоа што се нудеше бојкот со идеја "ќе бојкотираме сѐ додека не видиме дека има шанса да победи ВМРО". Тоа не е бојкот за радикални промени, тоа е бојкот за да тргнеш едно срање и да донесеш друго. Во распадната и исселена држава да не можеш бојкот да организираш мора да значи само дека мотивите заради кои бојкотираш не ти се во ред. Оние што повикуваа на бојкот повикуваа од желба да се врати ВМРО, од друга страна знам огромен број луѓе кои не излегоа на гласање затоа што решија дека бојкот е подобра опција отколку било која од двете партии. Следен пат тие луѓе да ги слушате, а не оние што повикуваат на бојкот, а се молат дека со смена на власта ќе им легнат газовите во фотељи. Силјановска имаше многу жестоки поддржувачи на форумот. Не успеа против еден Пендаровски. Тоа го викате вие силен кандидат? Не е битно само да биде жена претседател, битно е што ќе понуди таа жена. Силјановска не понуди ништо, ништо и не доби.
ne me zanima politika ne ni glasav, no da sme realni ..koj i da e na vlast ke krade, kradea tie vmro no na ovie sega im nema ramni.. kradea vmro no i gradea a ovie od sds nisto ma edna ulica ne napravija i ke mi kaze nekoj dobri bile ili ko pendarovski e 'klasa" .. izvini molim te klasa covek ne vrega i najbitno dui bea so vmro nema sansa da se cisti.. licno za nikedni ne sum no bar tie nesto izgradija a ovie samo djebovite si polnat za narodot i ona sto imase skratija, no dadoa prava koi ne gi zasluzuvaat albancite , prvo popis nemame ne ni znaeme kolku se a ne ja pocituvaat zemjata a se na glavni mesta direktori, sekade se albanci za imeto voopsto i ne spomnuvam i milion dr raboti mene mi e potpolno jasno deka koj i da e na vlas ke krade a vam ne prodavajte prikazni bar nesto da izgradea no nisto samo gubre ima na sekoj kos