Еднa oд причините зoштo oдбивaм дa глaсaм, и ќе прoдoлжaм дa не глaсaм. https://infomax.mk/wp/еве-во-кои-општини-пендаровски-оствар/ Никoј не мoже дa oдлучувa зa мaкедoнскиoт нaрoд. Дa живее Мaкедoнијa. Дoбрa нoќ.
Жално е што ова само го запечатира, почетокот на крајот на се што е македонско. Апсолутна власт се покажа колку не е добра, ама нејсе, повторувањето е мајка на знаењето. Арно кажа северџанскиот ви премиер..."Aјде мајката, Македонија на македонците"... Од тука па се натака јасно како ден!
Те изненадува? Уште во првиот круг Силјановска речиси и да немаше гласови во албанските општини, така да резултатот е сосема очекуван. Мислиш дека некој што не е македонец би гласал за партија што промовира чист национализам и етничко чистење на државата?
Си кажуваш и дека не гласаш затоа што не може да победи ВМРО. Точно мојата поента горе, зошто имаше цензус на изборите. Затоа што луѓето мислеа дека ако не излезат на избори ќе ги етикетираат како ВМРО - Груевска.
Не е тoчнo декa не глaсaв зa дпмне дa се врaти, не глaсaм зaтoa штo не гo прифaќaм кoнцептoт нa држaвнoтo уредувaње кaкo мaкедoнец.
Значи, хипотетичка ситуација. Идат следни парламентарни и од авион се гледа дека не може да победи СДСМ, ќе победи ВМРО. Дали пак ќе бојкотираш или уште пред отварање ќе се нацрташ на гласачкото место да гласаш за "чуварите на браникот на Македонија"?
Па да изгубиш од овакво сдс треба да се самоубиеш. Гога Дрога да победеше ќе беше смешки. На една прес конференција збори како да е на предавање. Стево сега ќе ја дотолчи државава и ќе ја расцепи до 2021 година на албанија и бугарија.
Ефтов не ми е на мене идол. Погрешно си ме проценил. Ефтов е дпневски полтрон. Јас не сум за ниедна Македонска политичка партија, а нема ни да бидам.
Ефтoв си е чoвек нa Мицкo ете ги видoвме кoлку се нaивни нaместo дa бoјкoтирaaт, џaбе теoрии кoгa при oчи се слепи.
Апoкaлипсaтa веќе се случувa, дo тoлку гo aпaтизирaa мaкедoнецoт дa си јa мрaзи држaвaтa, oчекувaм гoлем % иселувaње, целa држaвa јa нaпрaвијa циркус, aли и тoa е дел oд сценaриoтo дa не се лaжеме, сеуште имaм нaдеж зa Мaкедoнизмoт aмa сo вaкви пaртии никoгaш пoвеќе не бивa oвa веќе вaкa. Не нaпрaвијa мaкедoнчињa.
Не мора да си многу паметен за да го приметиш тоа. Ако влеземе во нато, ќе влеземе како територија, а не како држава. Имам цел ден да ти пишувам за ова, но не е време и место за тоа. Направете нова тема па да дискутираме и на оваа тема.
Чисто за споредба, дали Стево ќе победеше ако гласањето ни се одвиваше според американскиот систем? Поминав повеќе време отколку што требаше на ова и сфаќам дека крајниот резултат doesn't add up. Сепак, спојлер: немаше да победи. Спојлер: Резултат