Вака, така, и јас бојкотирав денес Spoiler не бојкотирав, ама ги зафркнав лигаментите на коленото и не отидов да гласам
Што вака тивко тука хмм Гордана води со 5000, водство во скоро сите општини, нека се крсти Стево на гласачите од Река во втор круг ако ги добие, за греота...
Пендаровски во благо водство, ама Река брао вака така ќе соберит појќе гласој него шо имаше Алијансата на парламентарните. Сдсм се попарени, кај се 600000 гласа шо беа ДА на референдумот.
Нека се плашат СДСМ кај им се гласачите, нели 30 и кусур партии застанаа зад Стево, 600.000 на референдум беа за ДА....
У втор круг Стево ќе добие секако,со албански гласови. Пријатно ме изненади Гога што доби толку гласови
Изгледа тие од на вмро броењето сум ги гледала, од дик се околу 2000 разлика сеа, како и да е сдсм+дуи+ 15 20 други партии наспроти вмро ко една партија, што води во сите поголеми градови, кај им се оние гласачи од локални и референдум? Мада што Албанциве слаб одзив, покољ ќе има за тие гласови, којзнае што ќе бараат за ова (некое клучно министерство претпоставувам) на крај најпаметни испаднаа.
Ако гледаш идеолошки Алијанса е десничарска партија. Башка најмалце излезеност има во албански средини. Тежок шамар е ова за СДСМ