Денешните избори резимирани. На избориве се покажа дека: -Гласачите на дпмне излегоа сите да гласаат -Гласачите на СДСМ апстинираа и казнуваат -ДУИ е пропала партија, -Избирачкиот список е катастрофа -Кадрите на СДСМ се катастрофа
Дека сдс паѓа в година е факт, меѓутоа конкретно за овие избори не бидете лековерни. Гога ја дуваат вака во прв круг за вмровците да не бојкотираат. И за Мицкоски да остане лидер по изборите без некој да го преиспитува.
1500-1700 албански гласови го извлекоа Стево пред Гордана, ваљда Дуи си одмериле колку луѓе да пуштат "претпазливо". Сега за втор круг ајмо 5 авиони од Швицарска...
Некогаш не ми се допаѓаат твоите постови, бидејќи имаме спротивни гледишта, ама ова е навистина објективно размислување. Нема да победи Гордана како и да е, ама дефинитивно ќе има простор за размислување за предвремени избори.
Се согласувам , Стево го поддржаа најголемите партии, македонски и албански, 700K евра кампања и џабе. Ова е тежок удар за владата. Дури и да победат сега, следните избори adios.
Апсолутно нема да ми е жал и да се смени СДСМ на наредните избори после куп неостварени ветувања, жалното е што доаѓа на власт повторно најголемото зло на нашата политичка сцена, дпмне.
Моето мислење е дека не излегоа сите гласачи на ВМРО, многу бојкотираа, а претходно биле "верно гласачи". Повикаа на бојкот: Миленко,Мирка,Петровски,Јанко,Каракамишева, Грчева и сл., а тие беа главни вмровци во минатата влада.
Сега, како и секогаш, ќе се оди по список, име и презиме, да се соберат што повеќе што не гласале а се лично познати на одредени партиски пиуни, ги има многу и секако ќе падне по некое ветување. Јас затоа си го поништив гласот но барем ме има на листа дека сум гласала, да не ми ѕвонат блиски што се пиуни у партија.
Ќе биденеизвесно за во вториот круг сепак сега во овој круг Стево има предност. Ќе видиме како ке биде сепак е ова стимул плус зада си ги одмерат глассовите и двете партии.
Твоето мислење е погрешно. Најголем дел вмровци излегоа да гласаат денес, да не кажам 90%. Многу сдсмовци не излегоа.
Bitno e deka deneska site slavea(samo kaj nas e toa) Partiite sekogas znaat kade kolku glasovi otprilika ke imaat. Sdsm se vide na presot deka ne bea euforicni imaa izlez ama bea svatile deka ne se tuka glasovite od nivnite naj clenovi. Standard pak ke ima pazar so treta partija i za ednite i za drugite.
Само едно ќе кажам ДУИ го изигра СДСМ. Плус има многу членови во СДСМ кои му работат позади грб на Заев.
Не работиме зад грб, едноставно не ни се допаѓа грото од политиката што ја водат. Неможам да им простам што се на слобода а не во затвор тие ради кои едвај врзувам крај со крај месец за месец. Ова е само едно од многуте работи кои нема да им ги простам. А нема да гласам повторно заради стравот дека ке дојде пак на власт поголемото зло ВМРО. Доста ми е веќе од сите изговири и вртење во круг. Нека не избришат веке од жителство нас што не гласиме. И онака немам никакби ингеренции што сум жител на оваа држава. Ама баш никакви. Живееме тука од што немаме избор во моментов за каде. Но повеќе манипулации на сопствена кожа нема да дозволам. И да сака човек да гласа за човек а не за партија, пак не е изводливо.
Заев ме изгуби мене, патем и многу други гласачи, у моментот кога Гвујче беше пуштен да си оди, онака smooth. Амнестија кај што нема никаков простор за истата, апсурдно мали казни за останатите мозоци од криминалието на претходната власт, притоа сеуште не спроведени. Немаш спроведено ветувања, епа нема ни гласови да добиеш.
Претседател да е Гордана, неам проблем, ама ВМРО да се врати на власт, болна ќе паднам.. Заради тоа што ќе ги прекинат сите преговори и поништат сите договри со Бугари, Грци, ЕУ, НАТО... То ќе не врати пак назад...И ме плаши најпоќе од се'.
Оф леле, а сега си многу напред. Те распродадоа, те избришаа дека си постоела, те понижија, поназад од ова нема. Жално е кога ќе прочита човек нешто вакво. И тоа само од инат да му цркне козата на комшијата(сдс-вмро)