Ne znam toa e moe mislenje, inace drug fakt na oficijalna strana na dik procentive se gresni vo mnogu opstini ima povekje naselenie od popisot vo 2021 godina
Пописот беше гола вода, воопшто не верувам во бројките од пописот. Ако 1800000 имаат право на глас значи ние сме повеќе од 2000000. Така да бројкиве им се нелогични.
Иначе излезноста е супер, до 15 часот е 35%. Можда ќе спушти за процент два кога ќе се обработат 100% избирачки места но во секој случај одлично е.
По резултатите, ако Македонија е една изборна единица, за парламентарните избори: Стево – 35 пратеника Гордана – 42 пратеника Стевчо – 7 пратеника Османи – 10 пратеника Билјана – 11 пратеника Тарвари – 10 пратеника Масим – 5 пратрника
Се сложувам. Гласав за Гордана затоа што нема избор и не сакам Албанците да уценуваат. Ќе биде слуга на ВМРО, иако на дебатата се дистанцираше. Тоест се истреска за „фамозниот Сашо Мијалков“, па откако Максим ја потсети дека тој е од ВМРО, жената почна да се објаснува, мислиш нема поим кои се ВМРО, а ваму од нив чека гласови. Ќе не скара со сите, ќе блокира, не знам како стои со англиски, да не е како Иванов па да не брука? Ќе видиме деновиве кој колку гласови добил. Ако проценам дека во втор круг има поголеми шанси Стево за победа, оти знаеме дека Албанците не го сакаат ВМРО, тогаш и за Стево би гласала оти не сакам па Албанците му се перчат на Стево колку гласови му дале и дека го спасиле од пораз, тоест да го уценуваат. А секако ќе уценуваат, само работата е помалку да уценуваат. Луѓе избирачкиот список сигурно не е прочистен. Државата колку жители, толку и гласачи. Ни пописот е 100% точен, ни списокот.
До 17 часот има излезеност 44 % што е за 9 % повеќе од прошлите 2019 .. Има зголемување кај македонските средини што значи Македонецот реши да стави крај на ова понижување на Сдс и Стево , се очекува убедлива победа на Гордана од најмалце 100.000 гласа
Ne se glasacite site ziteli na makedonija svatete tuka e I dijasporata, da nema dijasporata pravo na glas, glasaci vo mk ke bea 1 400 000