Се надевам дека Стево ќе победи...треба да ја браниме цивилизираната и урбана Македонија..доста е со националисти и селани..
Ајде направи им скрин од мислењево во партија, ќе ти ветат работно место за некој близок или тебе. Они се по исполнувањата. До душа на договор на дело ќе си, ама чим кај еден заболекар може да има 5 сестри и за тебе ќе се најде нешто. Ама на наредни избори, за 4 години. До тогаш ќе те тапкаат.
Па прост пример види ги Бугариве, Хрватите... Се живо им се исели. Ако на тоа мислите, тогаш да, подобро ќе се живее.
Сами внатре ќе си средиме нели? Европа ќе си ја донесеме дома. 35 години истите флоскули. Сигурно од ова не може да биде полошо. Или сите да заминеме како тебе и од Германија да пишуваме дека со влегување во ЕУ нема ништо да се промени, само ќе пропаднеме. Сега ќе следат тие наративи дека Бугарија и Хрватска се земји членки па се мизерија. Споредувајќи ги со нас, овие две се Шведска.
Мислиш се жртвуваш за ЕУ за сиромашни т.е "Отворен Балкан"? Тоа е се' што "добивме" за жртвата и скапата цена што ја плативме.
Па да де. и со тоа што ќе имаш можност да се иселиш кон ЕУ граѓанин без да те замараат со визи ќе живееш подобро. Нејсе, нема да влезе државава во ЕУ ни скоро, ни со сдс, ни па со вмро. И за тоа не ни е ЕУ крива, туку самите сме криви
До кога вие ВМРОвците ќе бидете волку агресивни и нецивилизирани? За разлика од вас, јас, и многу други луѓе имаме лични способности и знаења, па не очекуваме ниту бараме вработување од партија како некои паразити.
Затоа треба здравите јаболки да држат дистанца од скапаните за да не скапат со нив цел живот во изолација и пожелно е да ја сменат гајбата
Очај сте, се што е против вас, мора да е за вмро така… па уште вие сте цивилизирани.. очај. Затоа и се бетер и бетер сте со секои избори.
Ај Вемеро ќе не внесе Ај бе не си маштајте, од ова не бидува ништо се додека прават седни-стани едни те исти. А не може да биде поразлично оти луѓево се вработени или од тие или од тие, автоматски молкнат други гласачи со нив и кругот ќе се вТи, вТи се додека не му се сврти и на последниот Мохиканец да замине и да го изгасне светлото во 30+ годишниот мрак. А истото не е пракса со вмро? Или они по стручност и просек вработуваат?
Остави што не знаат што е молба, што барање, туку и спијат на работно место. Минатиот пат во Фондот за здраство еден спиеше, го прашував нешто, ништо не ми објасни. Инаку за никој не сум.
Не ми се обраќај како да сум главен на СДСМ, ниту сум член на партија, ниту поврзан на било каков начин. Напишав објективно мислење и секако мој став, па двеве што ме цитиравте одлучивте да пристапите агресивно и бедно, како и секогаш.