Не е победа на ВМРО ова, туку е пораз на СДСМ. Истото што му се случи на Грујо пред да падне, сеа им се случува на СДСМ. Ама не се лузери од кај нив, сите тие си се напикани по партии и кур ги боли. Губи само обичниот граѓанин, во било која комбинација.
Супер за тебе свесна си дека ако не излеземе да гласаме ќе ни стават некој од браќава за преседател и премиер? Што ти е смешно не знам...
Они сите си се договорени меѓу себе само да крадат и да не сотрат. А пред народот се праат као се нај нај, па тие не чинат а овие чинат.... а 30г истиот филм е и од двете страни.
Па еве со глупи изјави зошто гласате. Ништо не ми помогнале од никого не чекам ништо. Сама си правам се . Ама кога веќе не живееш тука не кажувај ве сотреа ова направија тоа направија. Чим си друга земја свиркај си и не се замарај зошто гласаме. Битно ти не гласаш.
1. Не сум сестра, брат сум. 2. Баш вие сега што сте против уставни промени, за два месеци ќе трчате по Мицко ќе му аплаудирате дека изгласале уставни промени.
Жал не фаќа за симпатизериве на СДС… дали стварно луѓево мислат дека некој ќе ги внесе во ЕУ, и до коа ќе ги омаловажуваат сите што не ги подржуваат.
Jas sum mnogu srekjna sto se otkazav od Mk drzavjanstvo.... zamisli da treba da objasnuvam na lugeto oti ovaa Gordeto e predcedatel na drzavceto Nego jas razbiram revolt prema sdsm ama da ja glasat ovaa be luge? Vo Negotino veli dobrovecer Kavadarci
Па јас прашувам разумно прашање. Ете кога викаш дека си правиш се сама, шо тогаш одиш да бираш некој шо ќе ти продава филмови?
Уште здравството, образованието, судството и сите органи да беа со ЕУ стандарди па да правевме муабет за платата. Ние сме мн далеку од сето тоа, независно кој е на власт..
Гледам се повторуваш, ама ако не разбираш не ми е тешко ќе објаснам колку и да е пати потребно. Мицко ќе чини кога според ваши зборови ,,ќе не предаде".
Зошто мое е право да искочам и да гласам . Мое право е да подржам кандидат којшто јас сакам. Дали јас морам да гласам за некој за да имам личен бенефит? Не не морам. Доволно ми е да не гледам веќе шиптар да не заебава како сака. Еве ти одговор зошто гласам.
Штом не живееш во Мк гледај си за таму и не го вреѓај народот кој останал тука по или против своја воља. Демек шо, вие шо заминавте од високо гледате и се потсмевате на глупите останати тука? Испод ниво ви е, за потсмев? Ќе гласаат оти мораат луѓето, оти ако не гласаат ќе си излезат само албанците и се знае исходот. Да, за жал, со трошка надеж за подобро утре изчегува народот и гласа, со надеж дека овај пат може ќе биде подобро, без оглед кој како гласал. Вие потсмевајте се од страна, оти некој треба да живее тука и да се бори секојдневно, смејте се на “глупиот” народ што немал среќа и останал да треба со трошка надеж да живее (не зборам за партиски војници, туку обични луѓе). Ај ако не да не гласаме, еве ќе те послушаме, од сега да не сме глупи не гласаме.
Ни за ВМРО, ни за сдсм не сум, на Стево не му разбирам што збори, ама Горде бре? 70 години, таа ќе води држава. А за тоа ако не гласа некој за да не добијат повеќе гласови Албанците, и што со тоа? Секогаш имало Албанци на добри работни позиции и ќе има.