Претседателски избори 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by FriendOfDorothy, Mar 23, 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 vote(s)
    58.3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 vote(s)
    16.6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 vote(s)
    8.6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 vote(s)
    16.6%
  1. Mnik

Mnik Популарен член

:rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    Да, ставот на манекенот, што вети дека тој кој ќе го смени името, има него да му одговара. :rofl::rofl::rofl::rofl::rofl::rofl:
    не дебатирам веќе со тебе, крајот дојде овде.:handshake:

2. kalinaka

kalinaka Популарен член

Ќе живееме како нема, ќе можеме да се иселиме од државава без да се пишеме бугари и без да платиме бугарски пасош.
    Ќе останат само они и ете ти голема албанија

Mumoftwo30 and Mnik like this.
  3. Emy867

Emy867 Форумски идол

Еве и јас не сум партиски определена, ни гласав, ни ме занима, ама ако во Струга инспектор е каменорезец од СДС, од вемеро наставник по ликовно предаваше природни науки за да дојде до полн фонд часови, а се тоа оти му беше роднина на градоначалникот :D
    Така да, толку од стручност за позициите.

elenaa0805 and Anyshka like this.
  4. Mnik

Mnik Популарен член

Не викам не, ама со ова што се сретнав последниве години, не сум се сретнала во времето на Грујо или ВМРО. Имало да, ама кога фатиле волкав замав? Озбилна сум кога кажувам на државен заболекар дека има 5 сестри во ЕДНА смена. Ова еднаш не го видов порано.

Mumoftwo30 likes this.
  5. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

се колнеше во се живо (facepalm)

Easter and Mnik like this.
  6. Youknow

Youknow Популарен член

Не се расправајте не има секакви некој размислува вака некој така, малце chill..
    Едно е важно, Македонија на Македонците! На кој не му одговара нека напушти.

Bitter-Sweet likes this.
  7. Emy867

Emy867 Форумски идол

Како не го виде бе?
    Јас не правам разлика буквално помеѓу двеве партии.
    Еве на еден заболекар, пет сестри.
    Ами од ВМРО кај нас во општина немаа кај да седат оти се шо немало кај да се напика таму беше, па ротираа два дена едни, два дена други, некои ич.

Политиката на СДС не ја знам, не пратев, не ме занима.
    Ама на ВМРО и те како ја знам, и е исто гадна како и на оние другите. Со уцени, мито за вработување, ветување на едно работно место кое е веќе ЗАВЗЕМЕНО и на други за да гласаат за нас нели...па после ќе видиме кој повеќе ќе даде, кој како ќе излажиме, па тој ќе работи:puke:
    Одвратни со еден збор!

KuklickaSk, violetblue and Anyshka like this.
  8. Youknow

Youknow Популарен член

Политиката на вмро е со мито уценување за вработување, а на сдс услов да е само албанец.
    Повеке ми одговара првата, барем нема да се чувствуваме во свој дом туѓинци.
    Нашите да дремат дома невработени, нивните на секој чекор министри. Море ајт доста прдленјци делите

9. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Лелеее, да не почнам да давам примери за тоа како беше пред 7-8 години. Амнезија имате или сте пристрасни кон одредена политичка структура, во твојов случај ВМРО. Девојко, инспекции константно ги дрмаа мои блиски луѓе, нивните приватни бизниси, поради тоа што овие не беа со нив. Затвораа телевизии, весници, неистомисленици. Пола познаници ми се вработија пошто сисаа во штабови на ВМРО со години. Да видиш какви митинзии имаа, со по 50 000 луѓе, ги влечеа за уши циган по циган (Горде нели така велеше). Другарка ме влечеше во една мала партија ПОДЕМ (која беше во коалиција со ВМРО), сестра и мораше да донесе најмалку 3 особи, чекаше вработување. Каков замав имаше, си заборавила. Доста се обидувате да спровнете некаков наратив дека не било вака. Ги гласавме овие за да сменат нешто, катастрофа се, ќе си одат во опозиција, ама немојте да ми продавате пуфки како во време на Груевски, било прекрасно. А го имам гласано и Груевски еднаш.

M.B., Angie1432, deskarada and 9 others like this.
  10. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Кој губи, има право да се лути. ^_^
    На овие избори, во првиов круг, власта е поразена. Никогаш повеќе сдс. Амин. :angel:
    Само да видиме во втор круг оти ништо не е ова. Каде ќе отидат гласовите на Таравари, на Османи, Максим, Стевчо, Билјана. Не очекував ваква разлика и вакво водство на Гордана, но мислам дека уште е рано за славење, остана уште еден чекор за да го испратиме Стево. Во втор круг дефинитивно сум за Гордана.

Skorpija25, deniz333, doll.a and 2 others like this.
  11. Easter

Easter Истакнат член

И уште едно прашање до @DS10
    Зашто не ја пишуваш "м" во дпмне ? Или така ве научија вас граѓаните на "НАШАТА ЗЕМЈА"? :D:D

Mnik, Mumoftwo30, deniz333 and 2 others like this.
  12. doll.a

doll.a Популарен член

Епа Сдсм се побетер да ти кажам.
    Имам другар што се утепа од трчање за нив и замисли не го унапредија го оставија намерно местото празно
    А иначе цело време му ветуваа.

Друг случај место да биде исто член од Сдсм унапреден, yнапреден е сосема друг член од опозициска партија. Човеков беше за Сдсм долги години.
    И така идемо во круг.

Да бидеме реални и двете партии не се цвеќе за мирисање ама на овие веќе мораше да им дојде крајот.

Mnik and Anaroz1 like this.
  13. DS10

DS10 Истакнат член

Епа се сведочиме на тоа што го кажав јас, ние не кукаме како што вмро кукаше

14. DS10

DS10 Истакнат член

Ни
    Никој ни не бара. Сите знаеме или барем се правиме дека не знаеме за да фатиме место во администрација кое е најголемото зло во држава (хинт: дпне е)

15. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Дете, скриј се. Најголемо зло се тие што не' понижија како народ и како држава, а тоа не се вмро дпмне.
    Има уште вакви како тебе ама фала Богу се освести народов.

16. Emy867

Emy867 Форумски идол

Да се срамиш од ваков коментар, нема да е лошо, ГОРДА МАКЕДОНКО!

Ahoy likes this.
  17. Emy867

Emy867 Форумски идол

А ти знаеш во мојот град кој директоруваше за време на ВМРО, а сега е као нешто главен во советот и градот?
    Епа тој што го палеше знамето на ВМРО јавно.

18. Youknow

Youknow Популарен член

Апсолутно немам од шо да се срамам нека се срамат тие шо не доведоа до ова! И вакви продаени души ко тебе!

19. NoirSerpentine

NoirSerpentine Истакнат член

Додека има вакви видеа од сопствената држава на која се смее цела околина којa првично мисли дека собирот е некаде во албанија, ќе гласам.
    Сите оние кои се мислите дали да гласате седете дома нека има Ордата 30 пратеници

И треба сите да гласаат. 180000 гласови отидоа кај албанските партии. Македонците нека се подзамислат дали да гласаат.
    Од каде оваа информација? Ова е твое мислење? Ако некој не ти се допаѓа тоа е друго. Ама да напишеш вакво нешто без да образложиш е чудно.

Не се сите исти, само не си ги знаеш опциите бидејќи само најголемите партии имаат буџет за рекламирање и тие највеќе ги гледаме и слушаме по медиумите и билбордите.
    Парламентарни избори 2024 - Државна Изборна Комисија (sec.mk)
    Ова е линк на кој можеш да провериш кои кандидати за пратеници ги има.
    Ако мислиш дека твојот глас нема да придонесе за некаква разлика и уште 50 000 мислат како тебе и ете ти изласан пратеник за некоја од помалите партии. Да знаеш дека така, многу луѓе имаат освоено многу гласови. Некои од партиите имаат професори, учени лица во нив, некои имаат земјоделци, некои имаат изморени луѓе кои не сакаат да ги гледаат истите партии цело време. Списокот има над 80 страни.

Не мораш да го искористиш твоето право, друг ќе го искористи за тебе.

Last edited: Apr 25, 2024
    Angie1432, jacqueline.s and Anaroz1 like this.
  20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Бугарија ти е пример за држава со високи стандарди??? :rofl:

Mnik likes this.