Претседателски избори 2024

Discussion in 'Политика и настани' started by FriendOfDorothy, Mar 23, 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 vote(s)
    58.3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 vote(s)
    16.6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 vote(s)
    8.6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 vote(s)
    16.6%
  1. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

леле пресмешни сте, а како мислите дека овие носат луѓе на митинзи??? не ги уценуваат да носат 3 ца со нив?? значи цела фамилија ми е во сдс многу добро знам како собираат луѓе по митинзи, дај не бидете смешни

Last edited: Apr 25, 2024
    Mnik likes this.
  2. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Па тоа ти го велам, дека се исти, читај погоре. Ти продаваш наративи дека не било така порано.

lia22 and Anyshka like this.
  3. RainBow

RainBow Глобален модератор Staff Member

Ве замолувам да се држите до темата. Не е општа, па пак да се збори за двете партии. Има претседателски кандидати за дискусија и развој на настани. Имате и посебна тема за парламентарните избори.
    Ќе бидете избришени понатаму.

4. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

јас? кога реков не било така порано? реков не било полошо никогаш :)

Mnik likes this.
  5. mKdevojce

mKdevojce Популарен член

Да се дискутира кој е подобар од тие две партии кои 30 и кусур години ја немаат мрднато државата од мртва точка е излишно.

Зарем мислите дека било кој од политичарите наши има право да води политика и донесува одлуки?

Па денес една Германија е покорена на колена со канцелар и влада од дебили марионети кои само се таму за слика прилика и служат за исполнување на однапред утврдена сатанистичка агенда за уништување на системот и човештвото.

Нашите одамна играат како што свири западот. Со сдс имавме премиер Македонец ама влада албанска која работеше само за интересите за никогаш ненаситните цицачи на македонска крв.

Ама, изгледа многу од вас овде заборавија кој го стави најкрволочниот терорист за министер за одбрана... и чии пратеници (демек по своја воља одделени) одиграа клучна улога за промена на името, само за да си ги спасат г**овите од дебелите криминали што ги имаа направено... Заборавија многумина кој ги измисли контрапротестите... за се што ќе се побунеше народот тие ја активираа војската од партиски слуги и правеа контрапротести... која демократија значи...

Како и да вртиш ако ставиш на вага, испаѓа дека ама баш исти се и тие и тие.

А тоа колку ќе биде добро за Македонците и како ќе се одвиваат работите понатаму одлучуваат само големите од надвор. Нашите се само ситни риби, марионетки, послушници кои ќе се наместени на позиции не поради тоа што се паметни туку само за да климаат глава и да потпишуваат тоа што ќе им се каже.

Така да, не се мачете да дискутирате кое од двете зла е помало.

*Amethyst*, An-na, Amellie13 and 14 others like this.
  6. Mrs. right

Mrs. right Истакнат член

Конечно паметно мислење.

Се препуцаваат само без врска, а ништо така не постигаат. Ама битно они ќе сменеле нешто. Важи.

Adidas888 and Anyshka like this.
  7. Adidas888

Adidas888 Форумски идол

Баш така.

Anyshka likes this.
  8. Anyshka

Anyshka Популарен член

Најпаметно мислење до сега.

9. lia22

lia22 Популарен член

VEMERO bira samo so prosek 10 se pod toa, NE

Emy867 likes this.
  10. lia22

lia22 Популарен член

Prvo da si kazam ne sum za SDS da ne ima odma komunjari, severdzani i sl. ama muabetov so nezakonskite reshenija ti e vrv pa i zakanuvacki ke letnat od rabota demek VEMERO se zakonski vraboti off lele chistite kako solzichka, idealnite...smeski

Anyshka likes this.
  11. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Мене ми е најинтересно дека Стевчо Јакимовски има освоено вкупно 8 000 гласови, помалку од оние 10 000 потписи кои беа услов за кандидатура.:DКога ја поставив темава, направив мала анализа за сите кандидати, за него спомнав дека рејтингот му е статистичка грешка и дека потписите ќе му ги собере една политичка партија. Максим им лапна 80 000 гласови на СДСМ. Клеопатра сум, крунисана краљица меџу пророцима.:D Левица ме изненади, мислев дека ќе има барем уште едно 30 000. Апасиев на апарати.

ellei, FridaodaMk and Еlinas23 like this.
  12. Misskirova

Misskirova Популарен член

Левица ќе има повеќе гласови на парламентарните.

13. Youknow

Youknow Популарен член

Кој губи има право да се лути, одиме втор круг уште појако:punch:
    За Македонија!

No Makeup likes this.
  14. Waverly Raven

Waverly Raven Популарен член

И јас истото го мислам, многу од Левица, вчера гласаа за Гордана или некој др кандидат.

Misskirova likes this.
  15. No Makeup

No Makeup Популарен член

Јас не се разб од политика мн мн ни Максим не ми е јасно како успеа да собере толку гласови. Куманово го направи хаос само за одредени улици и населби као демек вложи,пушти бесплатен превоз со по 1 автобус кој минува низ 4 населби ,па веќе во 2 нас не може никој да се качи од претовареност од пензионери кои се шетаат без потреба. Испра еден куп пари демек преку проекти.. сите се исти хипокрити

16. doll.a

doll.a Популарен член

Јас само едно после ова имам да кажам.
    Кога слушав вчера како помалку да се избламираат после ова што им се деси портпаролката ми се чини беше на Сдсм вели во втор круг ќе видиме Стево е претседател на сите граѓани ( читај меѓу редови ги чекаме на конто албанските гласови).
    Имам едно нешто да ви кажам на сите комуњари.
    Не ви помага веќе ни Свети Дуи ! Видете разлика и додајте ги гласовите од Бујар пак немате повеќе.
    Максим ми се чини дека во една телевизија кажа дека неговите гласови нема да ги даде на Сдсм.

Толку ви беше.
    Дали ќе имаат и 30 пратеника е знак прашалник после собрани многу гласови на ново формираната партија на Максим.

17. МитеМен

МитеМен Истакнат член

Стевчо Јакимовски прв кандидат за претседател кој има повеќе собрани потписи за кандидирање од гласови на изборите.
    :D:D:D:D

18. Mnik

Mnik Популарен член

Можеби, не викам не. Можеби така мислам дека порано и во време на ВМРО не сме биле ВМРОвци, ама вакви гадотии лично нас, како семејство и на слични нас, никој ништо не ни правел, не не' чепкал. Ама овие, зошто не сме излегле на референдум за името и зошто не прифативме никаква понуда од нив за да ги гласаме, што не доживеавме. Да те викаат на распит во полиција, да одиш по обвинители, да ти прави притисок за случај што не постои, со лажни сведоци е богами криминал. И ова не ни се случуваше само нас. А зошто? Зошто на тогашниот градоначалник му сметаше зошто "неговите"граѓани не излегле на референдум. Епа извини ама исти бевме и во време на ВМРО, ама ова кај нас го немаше. Затоа ги мразам од дното на душата. Ваљда имам право да имам одбивност спрема некого што насилно сакаше да добие гласови?

deniz333 likes this.
  19. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Ама сте интересни.
    Зошто да гласаме, зошто да бираме баш од сдс и вмро? Зошто не за трета опција?
    Како да ви се каже за да сфатите? Изгледа дека како и да ви се каже нема да сфатите, ама ај ќе пробам.
    Гласаме затоа што имаме право на тоа, гласаме затоа што изборите се шанса за промена. Ако си седиме дома, некој друг место нас ќе си ја нареди работата и после пак ќе кукаме не чинело. А што направивме за да чини? Што постигнавте со седење дома? Демек ќе казните некого ако не гласате? Се казнувате себеси и својата иднина. Бујрум еве трета опција изберете. А дека нема поштен политичар, нема, ама треба да учествуваме во политиката и да избереме власт, а не да спиеме. Така функционира тоа.
    Кога спомнав иднина, не сакаме сите да се иселиме, не ни е на сите желба ЕУ и слободни граници. Повеќе сакаме тука во државава да се живее нормално и да се среди здравство, образование, судство, инфлацијава. Се' е распаднато оти сдс не гледаше внатрешна туку надворешна политика. ЕУ та ЕУ, толку не' понижија, никогаш досега соседи толку не не' мразеле и не не' рамнеле со земја со најпогрдни зборови дека сме Вардарска, Титова творевина, дека сме Бугари, дека Северна Македонија е Албанска и Бугарска итн. Зошто некој ме нарекува нешто што не сум? Зошто да ми се смеат ако речам дека сум Македонка? Е ова сдс го направија. И после не биле зло? Пак треба нив да ги гласаме? Никогаш.
    Друго, кога ќе речете АбЕ шТо ќЕ гЛаСаМ тОа НаРеДенО сИ е. Епа ако не гласаш, ќе го наредат бе маче. ;) Да излезе масовно народ и да одбере партија, да даде мандат, па ќе види промени. Во случајов да речеме вмро, што сте се насекирале Мицко ваков ќе бил, она ќе направел, па добро де, ако направи и него ќе го смениме. И на времето сакавте да го смените режимит на Грујо, бетер режим добивте. Ама повеќе за тоа во другата тема.
    Трето, еве над 100.000 луѓе гласале за трета опција. Што за почеток не е лошо. Ова се сепак претсесателски избори, на парламентарните може некоја трета опција ќе се истакне повеќе. Време е за промени.

*Amethyst*, Annath, doll.a and 10 others like this.
  20. Bitter-Sweet

Bitter-Sweet Форумски идол

Народот си го кажа своето па на кој му смета нешто, нека му смета. :)

20240425_074556.jpg