Не бе седете дома и УЧК Таљо нека ни биде преседател. Што има везе да им плукнеме во гробовите на бранителите во 2001.
Убаво пиша членка поназад, кој и да биде ќе биде како фигура, само да потпишат што ќе им се диктира и наредат. И да, наредено си е, не е пресуден ни мојот, ни твојот, ни на никој глас. И ако Мицко направи нешто и него ќе сме го сменеле, до кога вака, до кога ќе се вртиме во круг? Сите се исти. Гордана ќе води држава? Аха сигурно, ќе си биде нечива марионета. Не сум ни за Стево, за никого од кандидатите, ама сум морала да гласам ради реда да не добијат Албанците. Во времето на Грујо како да немаше вработено на добри работни позиции Албанци, каде и да отидев имаше вработено Албанци. Сакам да прашам до колку години е дозволено да се кандидира некој за претседател?
Им се изнаплукавме на бранителите ние одамна. Уште од времето кога ги ставивме УЧК во влада, па после и министер за одбрана УЧК имавме, па претседател на собрание, а еве го сега и премиер е Така што... оваа реторика веќе е застарена. Дајте нешто ново за да не натерате да излеземе
Treba da se glasa za nekoj da ne ti go zloupotrebi glasot vo svoja polza, vidovme sto se sluci so referendumot zatoa treba masovno da glasame.
Јас не можам да ве сфатам вас некои. Како не разбирате дека со тоа што не излегувате на гласање, уствари давате глас за Албанците? Погледнете колку малку излезност има во албанските места, ги бојкотираат изборите. Во втор круг ако нема излезност над 40%, автоматски претседател ќе биде сегашниот премиер, а тоа е Талат Џафери. Зарем навистина сакате бившиот командант на УЧК, кој пукаше против Македонија и Македонците да ни биде претседател. Стварно не разбирам како може да има толку празноглави луѓе и Македонци. Е дури тогаш ќе биде бетер и од последните 8 години со СДС. Нивната идеја за "голема Албанија" ќе се оствари. А ние ќе сме тие кои сме им го овозможиле тоа.
Јас па не можам да ве разберам вие што сте во denial дека ние имаме некаква моќ во државава. УЧК веќе ја имаат сета моќ, све им е дадено, едните поставија бивши терористи во влада, а другите ги наполнија сите попроминентни места со нив. Нашите политичари се само про форма, колку да се мафтаат низ државава, а плус нема поголеми џелати од нив, буквално попонижени и поуништени како луѓе одамна не сме биле. И да, не одам да гласам. Не знам како да објаснам дека ич кур не ме боли кој ќе ја ниша вратата и ќе ја зема платата. Максимално куроболие ме има фатено, и онака пропаѓам во приватен сектор и не зависам од нив. Буквално да отидам до местото за гласање ми е трошок што неќам да си го платам од џеб, пошто знам колку ми е тешко да ги заработам тие пари. Ако нешто евентуално ме спотера да гласам, пак ќе биде за некој друг, ама вмро и сдсм да ги полнам со гласови, никад па ни тад.
Истите наративи 35 години. ИзЛеЗеТе оТи АлБаНцИтЕ Ќе нИ јА зЕмАт ДрЖаВаТа!111 ОвИе иЗбОрИ Се КлУчНи!111 СаМо ВиЕ сЕдЕтЕ дОмА!111 Гласаш едни, па други, па трети, некад добиваат и по 63 пратеници (ВМРО во 2008-ма), на крај пак колаицираат со УЧК и им ја даваат пола држава. Се пецав на овие флоскули до 2016. Од тогаш наваму, пушам цигара и чекам само бродот да потоне.
Seto ova pogore sto go napisa go dozvoli i napravi sds, vmro kolku i da bea losi do tolku ni se pokorija ni se ponizija i da redno e veke da ima treta opcija
И јас сум во приватен сектор и ниту имам партиска книшка, ниту зависам од некоја партија. Ниту јас ниту сопругот. Ама пак не размислувам како тебе. Не знам, можеби и не живееш во Скопје и не си доволно револтирана. Синоќа по Партизанска албанците вееја со коли знамиња на Албанија и викаа "Албанија, УЧК". Ми се пребрнува цревата, не можам тоа да го гледам. Во времето на ВМРО, ДУИ немаше таква сила како што има со СДС воопшто. Дополнително, последните избори ДУИ изгуби неколку градоначалници, во партија имаат внатрешни немири ептен. Не е сјајно како што беше. Очекуваа многу подобри резултати на изборите. Еве, од најбрзо што беше. Градоначалникот на Арачиново (ДУИ) беше пукан од член на ДУИ, поради партиски работи. И имал јавно кажано дека ќе пука се додека Али Ахмети не си замине од чело на партијата. Сакам да кажам дека внатрешно во партијата воопшто не им цветаат рози. А ако продолжи СДС на власт, или не дај боже Џафери како претседател, крај нема да имаат. Вчера пресот на Мицковски го гледав, два-три пати честиташе на Таравари, не на Бујар. Мислам дека ако се прави коалиција, ќе биде со Таравари. Ама, може да смета и на гласовите на Максим кои воопшто не беа за потценување и кој зеде огромна бројка на гласови од СДС. А да размислат македонските партии малку подобро, нема ни да има потреба од коалиција со албанските.
Не сфаќам зошто мислите дека со отстранување на албанските партии ќе ни се решат сите проблеми во државата. Се разбира дека албанските партии се корумпирани, но и македонските се. Нема работите многу да се сменат ако се отстранат дури и комплетно. Затоа за мене најпреклучно за кој гласам е кој се залага најмногу за влез во ЕУ и за западни вредности. Тоа е мислам најсиурен начин за опоравување на државата до барем некој степен.
Epten mi ste cudni sto uste veruvate i se nadevate na ey i koi pusti ey vrednosti? Mislis na istopolovi brakovi i red drugi gadosti... Nikoj ne e protiv albancite ama redno e dui da padnat
Стварно не знам кога ќе сфатите дека не одлучува владата коа ќе влеземе у ЕУ. Туку виша сила од друго место. Тоа нема да се деси, немаат корист од нас никаква. Аман луѓе, зарем верувате на било која партија дека ќе не внесе во ЕУ?
Прашање до овие што се расфрлаат со флоскулите ,,во времето на ВМРО не беше вака". Зошто во 2008-ма кога ВМРО освојува 63 пратеници, целосно мнозинство, повторно коалицира со УЧК (ДУИ)? Тогаш ДПА освојува 11 мандати, зошто не коалицираше со Мендух Тачи на пример, кој беше многу помек како албански политичар? Потоа во 2014, ВМРО повторно освојува 61 пратеник, пак коалицира со ДУИ. Тоа правило победник со победник беше измислено меѓу ВМРО и ДУИ за да си ја оправдаат коалицијата. Значи масовна излезност, убедливо победува македонска партија која се декларира како патриотска, освојува 61/63 пратеници, коалицира со УЧК 11 години. Зошто ги помилуваа хашките случаи заедно со ДУИ во собрание? Знаете оние што ги сечеа бранителите по грб? Нели не се како СДСМ? Зошто го назначија Талат Џафери како министер за одбрана? Не се како СДСМ, океј.
Vmro se deklarira kako patriotska a sds kako kakva partija se deklarira? Ne mozeme so nisto da sporeduvame i dvete se mozebi zlo ama kako ovaa zlo nikogas nemalo a nema ni da ima
Така викаа и за НАТО, ама испадна дека лесно влеговме откако го решивме проблемот со Грците. Ако се покажеме како веродостојни кон вредности на ЕУ, тогаш нема причина зошто не би не сакале како членка. Да, на тие вредности мислев. Еднаквите права не се гадости.
Како сме веродостојни жити леб? Ниеден политичар од вмро освен Гордана и од сдсм освен Боки 13ка не лежи во затвор. Вториов излезе додуша. Со онкологија сме веродостојни? Со издавање на пасоши на сите нарко босови? Со изгорената болница од Тетово и кабелот како виновник? Со тоа што Палчо уште си лабави во Турција? Со понижувачки казни за Ласкарци? Со рекорд во мито и корупција? Со Скопје како најзагаден град во свет? Живи луѓе убивале на онкологија, еден грст народ не дојде на протестот. Не заслужуваме подобро. А @LadyR од Скопје сум, и такво понашање и дивеење го има отсекогаш, така што никој нема да го смени тоа.