Претседателски избори 2024

Дискусија во 'Политика и настани' започната од FriendOfDorothy, 23 март 2024.

?

За кого ќе гласате на претстојните претседателски избори во вториот круг?

1. Гордана Сиљановска-Давкова (ВМРО-ДПМНЕ)

95 глас(а)
    58,3%
  2. Стево Пендаровски (СДСМ)

27 глас(а)
    16,6%
  3. Сè уште се немам одлучено

14 глас(а)
    8,6%
  4. Нема да излезам на гласање

27 глас(а)
    16,6%
  1. Biljarkata

Biljarkata Форумски идол

Се зачлени на:
    31 јануари 2019
    Пораки:
    20.505
    Допаѓања:
    191.318
    Јас не реков дпмне и Хорхе, реков гуглај ЕЕА.
    Инаку среќен пат, дури одите по патот.

На Anaroz1 и Mnik им се допаѓа ова.
  2. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Зошто ко така твојов омилен лик даде таква изјава? Зошто не се потруди некој да одговара пред него? Ова ми беше прашањето. По трет пат.

3. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    Фала и тебе, само што мице не кочи.

А како би го направил тоа, кога името е сменето пред да стапи на должност?

4. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Чим човек дава таква изјава на тв, пред цел народ, треба да стои позади кажаното. Еден претседател на држава не смее да има вакви гафови ко така.

5. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    Леле ама сте запнале "што направи Стево, па што направи Стево"-ете ништо не направи, ни тој, ни никој.
    Веќе сите се прочитана книга.

На Lavicaukafez му/ѝ се допаѓа ова.
  6. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    Прати ми линк и ќе пробам колку можам да објаснам, вака на пустина да не зборам.

7. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Максим на Сител и официјално изјави дека нема да биде во влада со Сдсм и Дуи (y).
    Е сега ова би значело коалиција Вмро и Знам а со ова најверојатно и коалицијата на Таравари Вреди.

Ама јас лично не вееувам дека ДУИ така лесно ке отиде во опозиција. Научени се на тендери, партиски вработувања, на неред за да може црниот бизнис да им цвета, на вадење на криминалци од затвор.
    Не би ме чудело да почнат да ги пукаат овие на Таравари и да им се закануваат. Има цела дијаспора да ја довлечаат на гласање. Зашто така лесно нема да дадат власт, знаеме како дојдоа. Така и ке мора да си идат.
    За Парламентарните засега Максим ми остави најголем впечаток јас таму ќе го дадам најверојатно гласот ама ако Мицковски направи влада без ДУИ цел живот ке гласам за ВМРО.

На Ahoy, Harper, eliesaab и 4 други им се допаѓа ова.
  8. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    И што ако падне ДУИ? Ќе дојдат Села и Тарвари, па и тие ако се заседат ќе бидат бетер и од Али. Се дур е македончето разединето вака ќе биде.

На Anyshka му/ѝ се допаѓа ова.
  9. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
  10. doll.a

doll.a Популарен член

Се зачлени на:
    14 јануари 2012
    Пораки:
    1.579
    Допаѓања:
    4.359
    Па ако Максим и Мицко имаат 61 пратеник Села и Таравари нема сигурно да ги прашаат колку министерства сакате што да ви удовилиме и тако даље.
    Албанска партија мора да има во коалиција зошто и јас не знам ама ете морало.

11. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    Извини те измачив дур го најде ама фала ти. А кој беше Пендароски пред 2019 да го ,,задави жив тој што ќе го потпише". Стево до 2019 беше само носител на ИЕ1. А која влада и да беше тој договор ќе беше потпишан, само што СДСМ беа среќниците да се во тој момент несреќници.

12. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    Дај Боже. Не сум за дпне ама ич, ама се надевам али и села да паднат. Ако толку мора албанец во влада ќе ја земат дпа или некоја друга со 2/3 пратеници што нема да може да ги условува како што правеше до 2008 до денес.

13. Mnik

Mnik Популарен член

Се зачлени на:
    19 март 2021
    Пораки:
    2.128
    Допаѓања:
    9.829
    Абе нека не дава изјави позади кои не може да застане. А не, "ќе ги фатам на патриотизам сега" филмови да прави. Луѓе памтат. Поготово вакви ко мене.

14. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    Апсолутно се сложувам, но не е до него, до сите е, нема политичар кое тоа го нема направено, особено од двава титани.

15. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    7.904
    Максим ако направи коалиција или даде гласови на ВМРО, ќе му заврши политичката кариера уште непочната. :DСоцијалдемократ е. Ги собра разочараните сдсмовци кои сигурно не би сакале овој да им коалицира со ВМРО. Имам роднини кои се заболени по СДСМ, годинава се изненадив кога рекоа дека ќе гласаат за Максим. Се сомневам дека ќе гласаат на следни избори за него ако овој коалицира со вмровци. За оние кои имаат слаба меморија, вака играше Тито Петковски во 2006та. Се одвои од СДСМ, формираше нова партија која ги собра разочараните од Бранко, НСДП (Нова социјалдемократска партија). Освои 7 пратенички места (околу 60 000 гласови). Направи коалиција со ВМРО, а многу брзо и излезе од таа влада. Партијата на Тито Петковски после тоа (а и денес) беше/е со рејтинг рамен на статистичка грешка.:D

На Lavicaukafez, eliesaab и Anyshka им се допаѓа ова.
  16. DS10

DS10 Истакнат член

Се зачлени на:
    25 февруари 2024
    Пораки:
    3.233
    Допаѓања:
    5.112
    Истото и јас го реков, џабе Максим што ќе рече. Максим и да рече гласајте за Гога, народот кој до вчера беше сдс нема тоа да го направи. А ако не сфаќа тој самиот дека со ова само губи поени не добива не знам. Со ова што го вика сигурно нема да ги натера гласачите на дпне да гласаат за него, тие ќе си гласаат за дпне, а останатите ќе си гласаат за сдс. На претседателските доби повеќе од што заслужи, на парламентарниве ќе ги изгуби можеби пола од гласачите завчера.

17. FridaodaMk

FridaodaMk Популарен член

Се зачлени на:
    28 јули 2020
    Пораки:
    3.467
    Допаѓања:
    12.267
    Најсилна економска заедница? Дали сериозно ова го мислиш или не тролаш? Се надевам дека се зафркаваш

На Anaroz1 и Feniksgirl им се допаѓа ова.
  18. Anyshka

Anyshka Популарен член

Се зачлени на:
    6 август 2022
    Пораки:
    8.495
    Допаѓања:
    37.362
    А еве некој да ме просветли што им значи тоа "Македонија повторно твоја", како?
    Ќе го вратат името, што?
    Да не се брзам за пасош тогаш.
    Македонија никогаш никој нема да ја врати.

19. FriendOfDorothy

FriendOfDorothy Истакнат член

Се зачлени на:
    15 февруари 2024
    Пораки:
    1.266
    Допаѓања:
    7.904
    Не. Во претходната кампања ги продаваа тие флоскули. Сега во оваа, тоа не се спомнува. Тоа е обичен популизам. За да се врати име, потребно е 2/3 мнозинство. Вмровци никад не би гласале за враќање на името пошто ќе го јадат од меѓународната заедница т.е стратешките партнери. Ќе шкртаат северна, ќе веат вергини, колку да го задржат гласачкото тело кои се пали на ,,Никогаш Северна, Само Македонија". Името е завршена приказна.

20. Anaroz1

Anaroz1 Популарен член

Се зачлени на:
    14 април 2021
    Пораки:
    2.492
    Допаѓања:
    5.847
    културата на македончињата им е најниско ниво?? ај те молам да не те цитирам олицетворие на културата види си го предходниот пост ,, онаа бабана што не знае за што се кандидира" мислам стварно си културен се гледа (facepalm) па се навреди дека те прашаа културно прашање што направи Стево? па не знаеше шо да кажеш и одговори дека со есдеес ние сме на патот кон ЕУ (facepalm)(facepalm)(facepalm)

мене стварно не ми е јасно како има уште луѓе во државава шо веруваат дека ние ќе влеземе во ЕУ со било кои. абе дечки не чиниме ние како народ, цути корупција, криминал, поткуп, затоа ви се чинат сите исти. здравство нула, образование нула, судство.. да не коментирам, не влагаме ние во ЕУ ни со тие, ни со тие, додека не еволуираме, а не знам дали ние ќе дочекаме тоа да го видиме.

п.с името е завршена работа, нема враќање, нека не ве лажат ( левица го имаа ова во нивната кампања )

На LiquidLuna и Feniksgirl им се допаѓа ова.